Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Băluţ, noul director general al CNAPMC Mazăre, despre Portul Constanţa - „A fost o înţelegere la nivelul meu şi al primului ministru"

ro

13 Feb, 2013 22:31 3469 Marime text
port_-_Portul_Constanta_nave_02.jpgPrimarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat ieri că proiectul privind trecerea Portului Constanţa din administrarea Ministerului Transporturilor în cea a municipalităţii „e o chestiune care îi depăşeşte pe cei de la Ministerul Transporturilor". „A fost o înţelegere la nivelul meu şi al primului ministru. Ministerul Transporturilor e în subordinea primului ministru", a explicat edilul şef. Comentariul lui Mazăre vine în contextul în care, potrivit unor surse, ministrul liberal al Transporturilor, Relu Fenechiu, n-ar fi de acord cu acest demers.

Este vorba despre proiectul pe care patru parlamentari de Constanţa - deputaţii Manuela Mitrea şi Eduard Martin şi senatorii Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre - îl susţin în Parlament, proiect care prevede trecerea cu titlu gratuit a 31% din acţiunile Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) la Consiliul Local Constanţa, a 15% la Consiliul Judeţean, 2% - Consiliul Local Mangalia, 3% - Consiliul Local Năvodari şi 4% - Consiliul Local Agigea. Administraţia locală condusă de Mazăre ar administra astfel 51% din acţiunile CNAPMC, căci pachetul de 31% râvnit acum se va adăuga celor 20% din acţiunile obţinute în urmă cu cinci ani.

Lucian Băluţ - „Da, am semnat contractul"

Tot ieri, Lucian Băluţ a semnat contractul de administrare a Portului Constanţa, eveniment care a avut loc în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale a Acţionarilor, derulată la Bucureşti, la sediul Ministerului Transporturilor. Lucian Băluţ a declarat: „Da, am semnat contractul de director general". Lucian Băluţ devine astfel noul director general al CNAPMC, după ce, cu câteva luni în urmă, a fost selectat pentru această funcţie de Pricewaterhouse Coopers. Pentru a ocupa funcţia de director general al Portului, Băluţ s-a autosuspendat anul trecut din PSD. La momentul respectiv, era preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa.

Lucian Băluţ este profesor universitar doctor la Universitatea Maritimă Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • angajat 14 Feb, 2013 13:15 Fenechiu nu a semnat nici un contract