Mai mulţi bani de la Mariana Mircea pentru firma lui Iofcea
Mai mulţi bani de la Mariana Mircea pentru firma lui IofceaAtribuirea acestei sume necesare definitivării contractului a fost făcută direct, negocierea având loc fără publicarea în prealabil a unui anunţ de participare. Justificarea alegerii acestei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă s-a bazat pe ideea de „noi lucrări/servicii, constituind o repetare a lucrărilor/serviciilor existente şi solicitate în conformitate cu condiţiile stricte conforme cu cele stabilite în directivă". Contractul nr. 20696 a fost încheiat cu cei de la SC AD Power SRL pe 22 iulie a.c. De altfel, acest contract pentru alimentarea cu apă a zonei a fost atribuit iniţial pe 4 februarie a.c., valoarea asupra căreia s-a convenit să fie predată lucrarea ajungând la 392.320 lei fără TVA. La acel moment, în afara câştigătorului, AD Power SRL, la licitaţie a mai participat o singură firmă, SC Obenman Construct SRL, care însă nu a avut şanse în faţa societăţii care deja câştigase alte contracte de la autorităţile locale.
Cunoscut ca membru democrat-liberal, calitate pe care, administratorul spune că nu o mai are, Iofcea a avut colaborări bune cu autoritatea cernăvodeană condusă de primarul PSD Mariana Mircea. De la primărie a luat lucrările de realizare a casei mortuare din oraş, contract care a fost dat pentru suma de 113.633 lei, execuţia lucrărilor la reţeaua de canalizare din zona Seimeni Nord aferentă străzilor O. Goga, T. Arghezi, R. Iordăchescu, L. Rebreanu, pentru care firma a încasat 147.490 lei, contract care a beneficiat şi de o suplimentare de 22.040 lei. Cu alte cuvinte, colaborarea la nivelul oraşului Cernavodă între un primar PSD de la care se contractează lucrarea şi un agent economic fost pedelist este una cât se poate de trainică.
Despre acest contract, datele recente publicate pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice nu evidenţiază în clar dacă suma precizată pentru care a fost atribuit contractul, 462.209,72 de lei, este suplimentare la contractul din februarie de 392.320 lei, sau suplimentarea este reprezentată de diferenţa de bani între cele două preţuri. Dacă suplimentarea ar fi diferenţa celor două sume, adică 69.889,72 de lei, fără TVA, contractul nu ar fi unul foarte mare. Ar fi vorba de nici mai mult, nici mai puţin, decât 854.529,72 de lei fără TVA, o sumă imensă comparativ cu valoarea iniţială pentru care a fost acordat contractul în luna februarie a acestui an.
Lucrarea, recepţionată de două săptămâni
Am încercat să luăm legătura cu administratorul firmei care ne-a spus că se află într-o discuţie de afaceri şi că ne roagă să revenim. Ulterior, administratorul societăţii ne-a spus că lucrarea totală a costat 462.209,72 de lei, fără TVA, iar banii care au fost daţi peste suma alocată în urma licitaţiei nu se cheamă „suplimentare", ci mai degrabă nevoia de alimentare cu apă a unor case pentru care nu existau solicitări care să fi fost incluse în proiectul iniţial. „Contractul încheiat a fost de 390.000 de lei, aproximativ, pentru proiectare şi execuţie. Mai apoi s-a sesizat faptul că au mai fost depuse în jur de 100 de solicitări de alimentare cu apă a caselor, motiv pentru care am fost nevoiţi să refacem proiectul, lucrări finale care au costat mai mult", spune Iofcea. Lucrările au fost încheiate, recepţia finală având loc în urmă cu două săptămâni.
Despre relaţiile contractuale cu primarul Mariana Mircea, Iofcea spune că acestea s-au derulat fără probleme, executanţii primindu-şi banii pentru lucrare, parteneriatul la acest moment fiind încheiat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp