Managerii spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, evaluați de funcționari publici fără pregătire în domeniu! (DOCUMENTE)
Managerii spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, evaluați de funcționari publici fără
05 Jun, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2724
Marime text
- Prin dispozițiile emise de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu au fost constituite comisiile de evaluare și pentru soluționarea contestațiilor a activității managerilor de la Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța pentru anul 2022, respectiv, managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa
- Ambele comisii au aceeași componență și sunt formate eminamente din funcționari publici, angajați ai administrației județene, fără pregătire în domeniul sănătății sau în management sanitar
- Manager al SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța este Ec. Ionuț Cornel Ionescu
- Dr. Erdin Borgazi a câștigat în 2021 concursul de manager al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa cu nota finala 9,60
- Evaluarea activităţii managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2022 se realizează până la data de 31 mai 2023
- Sunt evaluaţi managerii care au contractul de management în perioada de valabilitate şi au condus spitalul public respectiv pe o perioadă de cel puţin 6 luni în anul evaluat
- Evaluarea anuală efectuată pe baza criteriilor de performanţă prin raportare la indicatorii de performanţă asumaţi prin contractul de management prin acordarea de către evaluator a unui punctaj de la 0 la 5 puncte pentru fiecare criteriu de performanţă menţionat, ţinând cont de dimensiunile specifice fiecărui criteriu
- În comparație, comisiile de evaluare a managerilor instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean au fost conduse de specialiști sau directori ai unor structuri din țară cu activitate similară
Prin dispozițiile emise de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu au fost constituite comisiile de evaluare și pentru soluționarea contestațiilor a activității managerilor de la Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța pentru anul 2022, respectiv, managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa.
Potrivit dispoziției 281 și 219, Comisiile de evaluare și comisiile pentru soluționarea contestațiilor pentru evaluarea anuală a activității managerului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, dr. Erdin Borgazi, respectiv, managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Ec. Ionuț Cornel Ionescu pentru anul 2022 sunt conduse de Ion Constantin – Inspector în cadrul Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ a Consiliului Județean, vezi secțiunea „documente”.
Din comisiile de evaluare mai fac parte: Tiba Monica – Inspector, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ; Bucur Gheorghe – Șef Serviciu, Direcția Generală de Administrație Publică și Juridică; Ferencz Mirona Veronica – Inspector, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ și Ibraim Leila-Camer – Inspector, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ. Secretarul comisiei este Ruci Carmen-Manuela – Inspector, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ.
Comisia pentru soluționarea contestațiilor pentru evaluarea anuală a activității managerului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, respectiv, managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa pentru anul 2022, are următoarea componență: Președinte - Lungu Răzvan Victor – Inspector, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ iar membri sunt: Dumitrașcu Aureliu Decebal – Inspector, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ; Țigănuș Georgiana Alina – Inspector, Direcția Generală de Administrație Publică și Juridică; Popescu Anca Victoria – Inspector, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ; Matei Marinela – Inspector, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ. Secretarul comisiei este Poștovei Daniela Larisa – Inspector, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ.
Amintim că tot anul acesta, în luna martie au avut loc și evaluările managerilor instituțiilor de cultură subordontate Consiliului Județean Constanța.
Spre comparație cu situația descrisă mai sus, comisiile de evaluare a activității managerilor instituțiilor de cultură au fost conduse de specialiști, manageri sau directori de organizații de cultură similare, vezi aici: Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!
Managerul Spitalului Județean Constanța, instalat în funcție în decembrie 2021
Prin dispoziția Președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, în funcția de manager al SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost numit în decembrie 2021, Ec. Ionuț Cornel Ionescu.
Pe 11.10.2021, acesta a susținut proiectul de management pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa și a fost declarat admis cu nota 9,58.
Proiectul de management al lui Ionescu cuprinde planificarea și organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului, siguranța și satisfacția pacientului, managementul calității serviciilor medicale, managementul resurselor umane și performanța clinică și financiară a activității spitalului.
Managerul a încheiat un contract de management cu Consiliul Județean Constanța, pe o perioadă de maximum 4 ani, în baza Legii 95/2006.
Din comitetul director al Spitalului Județean Constanța mai fac parte Dr. Marius Dragoș Prăzaru – director medical interimar, As. lic. Petruș Mihăilescu – director de îngrijiri medicale și Ec. Natalia Munteanu, – director financiar contabil.
Borgazi, 9.60 la concursul de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Constanţa
Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a organizat concurs pentru ocuparea funcției de manager, persoana fizică, în conformitate cu prevederile OMS nr.1520/2016 și Dispozitiei CJC nr.192/14.04.2021.
Dr. Erdin Borgazi a câștigat în 2021 concursul de manager al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa cu nota finala 9,60 iar pe 08.10.2021 a fost emisă dispoziția nr.470 prin care șeful CJC, Mihai Lupu l-a numit manager al unității medicale.
Cum se vor realiza evaluările managerilor de spitale publice din subordinea CJC?
În cele două dispoziții semnate de șeful CJC, se face referire și la metodologia de evaluare a activității managerului de spital public pentru anul 2022, din Ordinul Ministerului Sănătății nr. 3626/29.11.2022 privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poate continua sau poate înceta înainte de termen, cu modificările și completările ulterioare, publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 200 din 10 martie 2023.
Evaluarea activităţii managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2022 se realizează până la data de 31 mai 2023.
Sunt evaluaţi managerii care au contractul de management în perioada de valabilitate şi au condus spitalul public respectiv pe o perioadă de cel puţin 6 luni în anul evaluat.
Evaluarea anuală efectuată pe baza criteriilor de performanţă prin raportare la indicatorii de performanţă asumaţi prin contractul de management.
Evaluarea anuală efectuată pe baza criteriilor de performanţă se face prin acordarea de către evaluator a unui punctaj de la 0 la 5 puncte pentru fiecare criteriu de performanţă menţionat, ţinând cont de dimensiunile specifice fiecărui criteriu.
Rezultatele evaluării managerului spitalului public se apreciază după cum urmează:
a) Foarte bine - dacă sunt îndeplinite simultan următoarele condiţii:
1. în cazul indicatorilor C.1-C.5, a obţinut la fiecare 5 puncte;
2. în cazul a cel puţin 80% dintre indicatorii şi criteriile de performanţă, a obţinut la fiecare 5 puncte;
b) Bine - dacă sunt îndeplinite simultan următoarele condiţii:
1. în cazul indicatorilor C.1-C.5, a obţinut la fiecare 4 puncte;
2. în cazul a cel puţin 70% dintre indicatorii şi criteriile de performanţă a obţinut la fiecare cel puţin 4 puncte;
c) Satisfăcător - dacă sunt îndeplinite simultan următoarele condiţii:
1. în cazul indicatorilor C.1-C.5, a obţinut la fiecare 3 puncte;
2. în cazul a cel puţin 70% dintre indicatorii şi criteriile de performanţă, a obţinut la fiecare cel puţin 4 puncte;
d) Nesatisfăcător - dacă nu sunt îndeplinite condiţiile minime necesare pentru a obţine cel puţin calificativul Satisfăcător.
Contractul de management se menţine, în perioada de valabilitate a acestuia, pentru managerii spitalelor publice care au obţinut calificativele Foarte bine, Bine şi Satisfăcător.
Pentru managerii care au obţinut calificativul Satisfăcător de două ori pe parcursul executării unui contract de management, acesta încetează de drept.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Președintele CJ, Mihai Lupu și-a numit reprezentantul în Consiliile de Administrație ale spitalelor Județean și de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare
Declarații de avere Erdin Borgazi, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța deține 50% dintr-un apartament (documente)
Fostul şef Unifarm numit director interimar la SCJU. În 2016 a picat examenul pentru postul de director al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța
Tags: Mihai Lupu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii