Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micuții din comuna Poarta Albă vor avea o creșă modernă. Primarul Vasile Delicoti Sperăm că toate lucrările vor fi terminate în doi ani!

ro

25 Jul, 2024 13:38 219 Marime text
Copii cresa Poarta Alba
  • Contractul pentru obiectivul de investiție - Înființare creșă de stat în comuna Poarta Albă și va fi executat de SC Eli & Den Trading SRL.
  • Am semnat contractul și sperăm că lucările vor fi terminate cât mai repede, ne-a spus Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă.
  • Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL II conform contractului de finantare 3638/31.15.2018.
 
În prezent, micuții, cu vârse cuprinse între 1-3 ani din comuna Poarta Albă, frecventează Grădința cu Program Prelungit din localitate. Însă, autoritatea publică locală s-a gândit și la ei și investește într-o creșă, unde vor putea merge 65 de copii din localitate.
 

„Am semnat contractul și sperăm că lucările vor fi terminate cât mai repede“, ne-a spus Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă.

 
Contractul de execuție a lucrarilor nr. 53 /19.07.2024 are drept obiectiv de investiție - Înființare creșă de stat în comuna Poarta Albă și va fi executat de o firmă din Constanța SC Eli & Den Trading SRL.
 
Primăria Poarta Albă a semnat pe 19 iulie anul curent contractul de execuție a lucrărilor pentru acest obiectiv de investiții, valoarea acestuia fiind de 10.612.284,57 lei.
 

„Eli & Den Trading va termina, de fapt, restul de proiect lăsat nefinalizat de SC Meva Concept, firmă care s-a ocupat și de lucrările de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța“, ne-a mai  spus primarul Vasile Delicoti.

 
Din lucrare a mai rămas de executat aproximativ de 50%. Potrivit primarului Vasile Delicoti, lucrările trebuie să fie gata în 24 de luni de la data semnării contractului.
 
Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL II conform contractului de finanțare 3638/31.15.2018.

 
Cum va arăta viitoarea creșă?
 
 
Viitoarea creșă va avea un de înălțime: Dp+P, o arie construită de 936,10 mp și o arie desfățurata totală de 1.442,75 mp. 
 
În demisol se vor prevedea spații anexe și tenice (bucătărie cu toate anexele aferente, spălătorie lenjene, cu anexele, vestiare personal, spațiu centrală termică etc),  cu scară de acces interiuoară și cu scară de acces și evacuare direct în exterior. De asemenea se va asigura un adăpost de protecție civilă pentru 43 de persoane, cu dotările aferente.
 
La parter vor fi dispuse 3 săli multifuncționale (pentru fiecare grupa de vârsta prezentă în creșa 1-3 ani), cu dormitoar, spațiu material didactic, oficiu alimentar sau biberonerie, zone de holuri, grupuri sanitare, cabinet medical și izolator.
 
De asemenea, este prevăzută o zonă de vestiar filtru, una pentru  depozitare biciclete-cărucioare, un spălător cu dușuri și vidoar pentru olițe. Nu în ultimul rând, se vor mai dispune birouri și grupuri sanitare pentru personal. 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Primăria Poarta Albă, județul Constanța, va avea o creșă nouă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii