Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:57 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momente de neuitat şi zeci de surprize Vacanţă de vis la munte, oferită de Consiliul Local Grădina elevilor din localitate

ro

03 Sep, 2018 00:00 3108 Marime text
Vacanţă de vis pentru mai mulţi elevi ai comunei Grădina. Primarul localităţii, Gabriela Iacobici, şi Consiliul Local au organizat, în luna august, o tabără de vară la munte pentru elevii din comună. Însoţiţi de cadre didactice, elevii au fost cazaţi la cabana Cheile Cetăţii din Râşnov.
 
Copiii au rămas cu amintiri frumoase despre locurile pe care le-au vizitat în această excursie minunată. Astfel, ei au vizitat Peştera Dâmbovicioara şi Mănăstirea Curtea de Argeş. Ei au fost impresionaţi de acest lăcaş de cult, în zidurile căruia meşterul Manole şi-a zidit soţia, pe Ana, deoarece, în mod inexplicabil, tot ceea ce era construit în timpul zilei se dărâma noaptea, aşa cum au învăţat la şcoală.
 
Situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara (afluent al Dâmboviţei), la 1 km nord de satul Dâmbovicioara, judeţul Argeş, Peştera Dâmbovicioara s-a format datorită acţiunii apelor pârâului Dambovicioara, care au tăiat în calcarele de vârstă jurasică ale Masivului Piatra Craiului. Este o peşteră caldă, cu o temperatură de 10 - 12 °C şi cu o umiditate moderată. Peştera este „uscată“, pârâul care a generat-o având acum o altă albie. În interior se leagă de exterior printr-un horn înalt de 10 m, care furnizează un slab curent de aer
 
Într-o altă zi, elevii din Grădina au ajuns la Castelul de Lut şi Cetatea Făgăraşului! Valea Porumbacului, la poalele Munţilor Făgăraş, adăposteşte un castel construit exclusiv din materiale naturale, încununat de înălţimile vârfului Negoiu - al doilea vârf ca înălţime din România. Castelul se află la 40 km de Sibiu, în Valea Zânelor. A fost construit de meşteri şi muncitori din Maramureş, pe baza unui proiect realizat de arhitectul Ileana Mavrodin.
 
Copiii au ajuns şi la Castelul Peleş din Sinaia, construit între 1873 şi 1914. Reşedinţă de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României şi adăposteşte Muzeul Naţional Peleş. Castelul Peleş este unul dintre cele mai importante edificii istorice din România. Este unul dintre cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de-a doua jumătăţi a secolului al XIX-lea.
 
O altă oprire a elevilor a fost la Poiana Braşov, în Piaţa Sfatului Braşov şi la Cascada Cheile Cetăţii. Braşov este una dintre cele mai populare destinaţii din România. Datorită spiritului unic şi arhitecturii deosebite, oraşul din centrul ţării reuşeşte să atragă în fiecare sezon mii de turişti.
 
Piaţa Sfatului din Braşov era în trecut locul în care se organizau târguri la care participau negustori din toate regiunile apropiate. De o importanţă deosebită în perioada Evului Mediu, Piaţa Sfântului din Braşov este şi astăzi împrejmuita de zidurile cetăţii ce au existat odinioară. De jur împrejur, clădirile impunătoare ce au influenţe germanice în arhitectură păzesc astăzi locul şi îi dau o culoare autentică.
 
În ultima zi de tabără, elevii din Grădina s-au distrat de minune la Dino Park Râşnov. Singurul parc tematic de dinozauri din România şi cel mai mare din sud-estul Europei, la Dino Parc pot fi văzuţi 47 de dinozauri în mărime naturală, fiecare atestat ştiinţific şi realizat după ultimele descoperiri paleontologice. Sunt într-adevăr speciali, pentru că sunt creaţi din fibră de sticlă şi un tip special de răşină, cu o garanţie de 50 de ani. Un loc deosebit, pe o suprafaţă de 1,5 hectare, în mediu natural a oferit copiilor o experienţă unică.

 
Vacanţa de vis a elevilor din comuna Grădina s-a încheiat cu un spectaculos foc de tabără.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii