Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:21 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Necunoscutul parlamentar de Constanţa, Matei Brătianu, declarat incompatibil de ANI

ro

25 Nov, 2011 01:00 5371 Marime text
Bratianu_-_Matei_Bratianu_2.jpgDeputatul Matei Brătianu, care nu demult a atras antipatia întregii organizaţii a PSD de la Constanţa şi în principal a şefului acesteia, Radu Mazăre, a fost declarat incompatibil ieri, potrivit unei comunicări făcute de Agenţia Naţională de Integritate

Potrivit ANI, parlamentarul PSD Matei Radu Brătianu a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor prin deţinerea concomitentă pe parcursul acestui an atât a calităţii de deputat în Parlamentul României, cât şi a funcţiei de preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii.

Despre Matei Brătianu, în calitatea sa de parlamentar, constănţenii nu au auzit foarte des numele său, cu atât mai mult în context politic şi mai ales în ceea ce priveşte Constanţa. A fost mai vizibil când a ieşit în presa naţională şi a povestit despre copilăria fiilor săi, care au avut probleme cu drogurile, şi despre modul în care a luptat pentru a-i aduce pe calea cea bună. Mai apoi, a ajuns vizibil după ce organizaţia PSD de Constanţa aproape că l-a dat afară din sală la unul dintre congresele din 2010, primarul Radu Mazăre, în calitate de şef al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, reproşându-i apropierea faţă de PDL în contextul activităţii sale de şef al sindicaliştilor din Poşta Română. Brătianu spunea atunci că a încercat să obţină mai multe drepturi pentru sindicalişti, nicidecum în nume personal. Brătianu a fost iertat de colegii săi pesedişti şi de atunci nu s-a mai auzit nimic de el. Cel puţin în ceea ce priveşte activitatea sa ca parlamentar de Constanţa. Ieri, ca din neant, ANI i-a readus numele pe buzele tuturor. În ceea ce priveşte cercetările referitoare la posibila stare de incompatibilitate, ANI i-a adus la cunoştinţă deputatului acest lucru prin adrese şi elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază. În luna noiembrie, Brătianu s-a prezentat la sediul ANI, unde i-au fost aduse la cunoştinţă informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare. Potrivit comunicatului ANI, „Matei Radu Brătianu s-a aflat în anul 2011 în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut atât calitatea de deputat în Parlamentul României, cât şi funcţia de Preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, încălcând astfel prevederile art. 82 alin. 1, lit. h) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. (...) Matei Radu Brătianu a deţinut, în perioada 1991 - 2011, următoarele funcţii: preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii (24.10.2008 - 22.09.2011), preşedinte, vicepreşedinte, secretar general al Blocului Naţional Sindical şi prim-vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical (în perioada 1991 - 2008)".

Deputatul-moştenitor

În ceea ce priveşte avuţia de o viaţă pe care parlamentarul a agonisit-o, potrivit ultimei sale declaraţii de avere aceasta nu este deloc de neglijat. Brătianu, care are domiciliul stabil în Ilfov, are cinci terenuri intravilane, dintre care pe unul se află o casă, iar pe altul o podgorie, la Valea Călugărească. Trei dintre aceste terenuri sunt moştenite de la părinţii săi ori de la cei ai soţiei. De asemenea, are o casă în Ilfov, un apartament în Codlea, Braşov, cumpărat în 1996, şi două case moştenite - una la Sânpetru şi alta la Comana de Sus, judeţul Braşov. De asemenea, deţine un autoturism Megane cumpărat în 2005. La capitolul conturi bancare stă binişor. Are patru depozite, dintre care trei în lei şi unul în euro, însumând 235.150 lei şi 4.463 euro. A acordat patru împrumuturi în valoare totală de 6.000 de dolari şi 8.500 de euro. Despre veniturile înregistrate în anul fiscal 2010, Brătianu spune că a câştigat din salarii 52.261 lei, iar din indemnizaţiile de la Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii 11.904 lei, iar soţia sa a încasat 5.200 de lei din onorarii de avocatură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vali 25 Jul, 2014 20:34 ADMINISTRATOR ZIUA de CT: Probabil ca nu stie ITM ce spuneti dv. Mergeti cu dovezi si sigur veti fi luat in consideratie. Multumim