Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„„Noi nu suntem părtaşi la absolut nicio ilegalitate!” Ce ar spune consilierii judeţeni dacă ar fi chemaţi să dea declaraţii la DNA în dosarul lui Nicuşor Constantinescu

ro

16 Jan, 2014 00:00 2184 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pe numele căruia a fost emis un mandat de aducere la DNA pe motiv că ar fi făcut mai multe plăţi ilegale din bugetul CJ Constanţa, a spus ieri la ieşirea din DNA, invocând numele consilierilor judeţeni, următoarele: „Acum mi s-a adus încă un dosar, dar vizează aceeaşi problemă. Sunt hotărâri în vigoare, nu le atacă niciun prefect. Să vină DNA-ul şi poliţia politică, să conducă ei. Un Consiliu Judeţean este Parlament, dacă consilierii judeţeni votează ceva. Prefectul atacă în instanţă şi contestă decizia”.

Altfel spus, preşedintele CJC a dat de înţeles că proiectele pentru care a fost adus la DNA sunt realizate cu aprobarea consilierilor judeţeni.
Am stat şi noi ieri de vorbă cu aleşii judeţeni pentru a afla părerea lor cu privire la această chestiune. „Dacă vă cheamă la DNA, ce spuneţi?”, a fost întrebarea adresată de ZIUA de Constanţa consilierilor judeţeni care, potrivit mai marelui CJC, au votat proiectele judeţului ajunse în atenţia DNA.
 
„A propune în Consiliu este una, a duce la îndeplinire este sarcina aparatului administrativ”
 
Iată ce ar spune o parte dintre consilierii judeţeni anchetatorilor de la DNA:
George Măndilă, consilier PDL: „Din câte am înţeles a fost chemat la DNA pentru plăţi ilegale. Este o distincţie între programul în sine şi ilegalitatea plăţii. A aproba un program este una şi a face o plată înseamnă că deja ai stabilit cine anume încasează banii, la ce termene plăteşti, care este situaţia lucrărilor, deja sunt lucruri total diferite. Este exact diferenţa între diagnostic, care este corect, şi tratament, care poate să fie greşit! Dacă mă chemă la DNA le voi spune că nu a fost ilegal votul în Consiliul Judeţean. Dar un vot în Consiliu nu are cum să fie ilegal. Noi votăm pentru, împotrivă şi abţinere. Există o viză juridică care se dă înainte de intrarea în Consiliu a acelui proiect de hotărâre. A propune în Consiliu este una, a duce la îndeplinire este sarcina aparatului administrativ şi este cu totul altceva. Am înţeles că refuza (n.r. Nicuşor Constantinescu) să se prezinte la DNA. De ce refuza acest lucru nu mai înţeleg, dat fiind că era o chestiune aici în Constanţa. Nu-l chema nimeni la zeci de kilometri distanţă să dea o declaraţie!

Dumitru Bedivan, consilier PNL: „Din câte am înţeles este vorba de proiecte din vechile legislaturi, iar eu sunt la primul mandat în Consiliu. De principiu, acele proiecte de hotărâre se referau la alocarea unor sume de bani pentru echipamente medicale sau întocmirea unor contracte. Lucrările respective s-au făcut bine, dar depinde cum au fost puse în practică”.
George Ulmeanu, consilier PC: „Voi spune (n.r. celor de la DNA) tot ce ştiu legat de aceste proiecte. Înaintea şedinţelor de Consiliu şi a celor de comisie ne sunt puse la dispoziţie documente pentru toate hotărârile care se iau în şedinţă, deci noi suntem în temă cu hotărârile care se iau. Într-adevăr proiectele au fost aprobate de majoritatea consilierilor judeţeni. Nu ştiu dacă le-au votat şi PDL şi partidele aflate în aşa-zisă opoziţie. Nu mai ştiu exact cu câte voturi, dar majoritatea a aprobat proiectele”.
Gheorghe Slabu, consilier judeţean PPDD: „Noi am votat proiecte în interesul comunităţii. Noi nu suntem părtaşi la absolut nicio ilegalitate!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii