Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:35 11 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nume sonore Ce firmă va elabora studiile de fezabilitate pentru terenurile din fața blocurilor A1, A2 și A3, zona Spitalului Județean Constanța (DOCUMENT)

ro

01 Oct, 2022 16:13 2222 Marime text
  • Contractul a fost semnat pe 26 august 2022, cu firma Re-Act Now Architecture SRL, din București, pentr suma de 59.500 lei

Primăria Constanța a publicat contractul semnat pentru elaborarea studiului de fezabilitate și documentații pentru exproprierea privind obiectivul de investiție „Regenerare spațiilor verzi în zona Spitalului Județean – bd. Tomis, intersecție cu strada Nicolae Iorga și Bd. Tomis – în fața blocurilor A1, A2 și A3 din municipiul Constanța”.

Contractul a fost semnat pe 26 august 2022, cu firma Re-Act Now Architecture SRL, din București, pentr suma de 59.500 lei, fără TVA. Documentațiile în vederea emiterii Certificatului de Urbanism costă 1.190 lei cu TVA, elaborarea studiilor de teren – 7.140 lei cu TVA, elaborarea documentațiilor pentru obținerea autorizațiilor, acordurilor și avizelor nominalizate în CU – 10.710 lei cu TVA, elaborarea docuemntațiilor prelimiare studiului de fezabilitate – 22.610 lei cu TVA, studiu privind ocuparea terenurilor – planșe și documentații pentru expropriere, inclusiv identificarea suprafețelor ocupate/afectate de execuția lucrărilor și stabilirea coridor de expropriere și obținerea aviz OCPI – 20.825 lei cu TVA, elaborare studiu de fezabilitate – 8.330 lei cu TVA.
 

Durata contractului este de 12 luni de la semnarea acestuia de către ambele părți.

Consilierii locali municipali constănțeni au votat în aprilie 2022, în cadrul ședinței de Consiliu Local pentru exproprierea mai multor terenuri, spații verzi de pe bulevardul Tomis, zona Spitalului Județean Constanța. Consilierii au aprobat practic indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, care are o valoare de 43.276,80 lei, fără TVA. Este vorba de aproape 2.700 mp deținuți de: Eclessis Intermed SRL cu asociații Tănase și Sorin Calagiu care au 394 mp de teren chiar lângă blocul A2, Consal Trade - 401 mp în imediata apropiere a blocului TS4, Elena Apostol - 367 mp, medicul Alexandru Octavian Șerban are și el în proprietate două suprafețe de teren de 636 mp, respectiv 137 mp, situate la intersecția bulevardului Tomis cu strada Nicolae Iorga., iar Habitat și Ambient, firma controlată de Valentin Gheorghe Ionescu, deține 717 mp.

Reamintim că Re-Act Now Architecture SRL și Primăria Constanța au mai încheiat un contract în trecut, prin care firma a încasat 69.000 lei fără TVA pentru realizarea studiului de fezabilitate privind obiectivul de investiție „Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord zona Brotăcei - Tic Tac din municipiul Constanța". Este vorba de terenul pe care construiește în continuare Georgeta Tapangea, chiar dacă a fost decisă exproprierea acesteia de pe teren.


Re-Act Now Architecture SRL

Firma este înființată în 2010 și are sediul social în București. În ultimul an fiscal a raportat o cifră de afaceri de 1.412.344 lei, un profit de 747.098 lei, la un număr mediu de 12 angajați. Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 7 contracte de achiziții publice in valoare totală de 375.783,00 lei, cele mai multe cu primăria Baia Mare.

Societatea este deținută de Mario George Kuibus, cetățean austriac, și de Florentina Nicoleta Enache, care deține doar 10% din acțiuni. Cei doi sunt și administratorii firmei. Mario George Kuibus și Florentina Nicoleta Enache mai apar în Quazaar SRL.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Când are loc recursul în procesul dintre Georgeta Tapangea și Primăria Constanța. Mărul discordiei, exproprierea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii