Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă ședință a Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism. Iată ordinea de zi

ro

22 Jul, 2024 11:55 279 Marime text




Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism și Comisia tehnică de estetică urbană se vor întruni în data de 25.07.2024, începând cu ora 10:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1, având următoarea ordine de zi:

Pentru CT.EU:

  1. Cerere formulată de Vodafone România SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 237/2024 – amplasare semnalistică – str. Ștefan cel Mare nr. 37;
  2. Cerere formulată de Soare Nicu privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 1986/2023 – amplasare casetă logo și litere volumetrice – bd. Tomis nr. 56;
  3. Cerere formulată de Medstar 2000 SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 3223/2023 – amplasare firmă luminoasă – str. Decebal nr. 20;
  4. Cerere formulată de Vabro Retail SRL privind analizarea documentației faza DTAC conform CU nr. 1344/2024 – amplasare firmă luminoasă – str. IG Duca nr. 48.

Pentru CT.ATU:

Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ inițiat pentru terenurile situate în intravilanul municipiului Constanța, zona Palazu Mare, parcelele VN 359/1, 361 și 363, inițiatori Maticiuc Ion și Alexa Gheorghe;

PUZ pentru teritoriul delimitat de prel. str. Nicolae Filimon, str. Măgurani, str. Crișul Alb și str. Topasca, inițiator societatea Eurovet Logistics SRL – etapa demarare consultare publică;
Scopul prezentei documentaţii constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru terenurile situate la adresa zona bd. Aurel Vlaicu, parcelele A656/17/4 şi A656/17/2, fiind identificate prin numerele cadastrale I.E. 10849 şi I.E. 203158. Având în vedere prevederile Legii 350 /2001, se va studia următoarea zonă prin documentaţia urbanistică de tip PUZ: la nord - D.E. 656/14 (prelungirea strada Nicolae Filimon); la est -  D.E. 656/13; la sud - strada propusă HCL 286/2006; la vest - strada propusă HCL 286/2006.
 
Zona propusă spre studiu prezintă o suprafaţă totală de cca 8,23 hectare. Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcţiunea amplasamentului, înălţimea maximă admisă, procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei. Imobilele ce au generat PUZ sunt proprietatea privată a Eurovet Logistics SRL, persoană juridică, prin reprezentant Vişinoaia Marius, conform contractului de vânzare.
 
Terenurile propuse spre studiu PUZ fac parte din intravilanul municipiului Constanta, conform PUG-ului aprobat al oraşului. Terenurile dispun de reglementari în vigoare în baza PUZ-ului aprobat prin HCL 286/2006 şi se încadrează în următoarea zonă funcţională, cu reglementările aferente: UTR 4 - zona Crişului.
 
Caracteristici principale - teren parţial ocupat la frontul Nordic al străzii Crisului cu funcţiuni diverse (ateliere prestări servicii, locuinţe, agrement). Funcţiuni premise -  locuire, prestări servicii, comerţ, activităţi nenocive, agrement, sport. Regim de înălţime - P+1-3, sau maximum 12,00 metri la cornişă. Terenurile ce au generat documentaţia prezentă sunt situate în intravilanul municipiului Constanţa, la adresa zona bd. Aurel Vlaicu, parcela A656/4 şi parcela A656/2 şi sunt libere de construcţii. Terenurile dispun de următoarele caracteristici: număr cadastral 10849, ce are categoria de folosinţă nedeterminată şi o suprafaţă de 13.737 mp; număr cadastral 203.158, ce are categoria de folosinţă arabil şi o suprafaţă de 13.737 mp.

Eurovet Logistics SRL, în datele Registrului Comerţului  

Înmatriculată în anul 2012, societatea are sediul social în comuna Mihail Kogălniceanu. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale.
Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Vişinoaia Marius este asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri.
 
În anul fiscal 2016, firma cu 46 de salariaţi a declarat un profit de 3.123.281 de lei şi o cifră de afaceri de 8.696.806 lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, firma cu 55 de salariaţi a înregistrat un profit de 2.883.083 de lei şi o cifră de afaceri de 9.495.054 de lei. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: 56 de salariaţi, un profit de 1.707.533 de lei şi o cifră de afaceri de 9.276.987 de lei.
 
PUD – obiectiv de complexitate redusă - activități de întreținere autovehicule mici – spălătorie auto self service, str. IL Caragiale lot A1, investitor societatea Feudal Clean SRL – etapa demarare consultare publică;

Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru firma Feudal Clean SRL, care dorește să investească pe strasca I.L. Caragiale din municipiu.
 
Prin CU 308 din data de 23 ianuarie 2024, Feudal Clean SRL va elabora un Plan Urbanistic de Detaliu pentru obiectiv de complexitate redusă – activități de întreținere autovehicule mici – spălăorie auto self service. Docmentul este valabil 24 de luni, fiind vizat lot A1 de pe strada I.L. Caragiale din Constanța.

Feudal Clean SRL  

Societatea este fondată în anul 2019, cu sediul social pe strada Răsăritului nr. 51 din Tuzla. Pe anul 2022, firma a raportat 4 salariați, cu o cifră de afaceri de 63.325 lei, cu un profit de 45.540 lei. Ștefan Tatiuc este asociat unic și administrator.

PUZ pentru introducere în intravilan și construire ansamblu rezidențial, parcelele IE 220240 și IE 220329, inițiator Pîra Carmen – etapa demarare consultare publică;
 

PUD – construire anexă P+1E, bd. Tomis nr. 170, investitor Biserica Sfinții Îngeri – etapa emitere aviz Arhitect șef.

La sfârșitul lunii mai a.c., Primăria municipiului Constanța a lansat în consultare publică Plan Urbanistic de Detaliu pentru terenul situat în municipiul Constanța, Bulevardul Tomis nr.170, aprobate prin PUG municipiul Constanța.
 
Beneficiar este Parohia „Sfinții Îngeri " din Constanța iar elaborator este Biroul Individual de Arhitectură Teodor Ion.

Obiectul planului urbanistic de detaliu – construirea unei anexe parohiale P+1 se materializează într-un studiu ce constă în propuneri de organizare funcțională, volumetrică și tehnică a zonei, studiate urmărindu-se totodată inserția unei funcțiuni care va defini zona ansamblul parochial și relațiile ei cu zonele învecinate precum și stabilirea unor reglementări ce vor sta la baza definirii zonei.

Se propune revitalizarea unui fragment din ansamblul parohiei ,,Sfinții Îngeri” prin construirea unei anexe parohiale P+1 care s[ puncteze mobilarea organizată a incintei proprietate parohiei astfel încât anexa P+1 să fie un spațiu care să strânga sub un sigur corp spații existente cu aspect provizoriu C3 Clopotniță, C4 Boxa de unelte și C5 grupul sanitar și spatii necesare Parohiei, sala de priveghere și cancelaria.

Accesul carosabil și pietonal la amplasament se realizează prin intermediul străzii Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis ce delimitează amplasamentul pe latura estică și vestică.

Anexa parohială se va amplasa pe latura de nord a terenului paralelă cu această latură cu retragere de 1 m față de limita terenului la nord cu retragere de 5m față de limita terenului la est la strada Mircea cel Bătrân și 3m retragere față de biserică existentă pe direcția sud respectând aliniamentele, distanțele și retragerile prezentate în partea desenată a documentației.



Retragerea de 3m față de biserică se justifică având în vedere că pe latura către biserică, anexa nu va avea accese și goluri de ferestre.

Publicul a avut la dispoziție 15 zile să transmită observații asupra documentelor disponibile online pe site-ul primăriei municipiului Constanța.
 
 
Raportul consultării publicului
 
Municipalitatea a dat publicității raportul consultării informării și consultării publicului asupra PUD-ului.

Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații care vizează reglementările propuse.
În cadrul consultării, s-a primit observația nr. 81993/17.04.2024 formulată de Mariana Hurduc prin care dezacordul privind propunerea PUD, existând îngrijorarea că va fi afectat parcul.

Prin răspusul formulat, elaboratorul PUD a menționat următoarele: Propunerea PUD nu va afecta parcul deoarece anexa parohială se construiește în incinta parohiei care este delimitată de împrejumuire din zid, deschisă doar către bd. Tomis; anexa propusă va înlocui anexele existente, clopotnița-magazie și grup sanitar, aflate în stare de degradare totală; anexa parohială este o necesitate deoarece va sigura parohiei spațiile de care are stringentă nevoie, clopotniță, grup sanitar, spații depozitare unelte de gradină, spațiu pentru cancelarie, spațiu de priveghere; anexa va fi amplasată strict în incinta parohiei, cu retragere de 1 metru față de limita terenului la nord (către parc) si retragere de 5 metri față de limita terenului la est (către str. Mircea cel Bătrân);anexa propusă nu va afecta însorirea vecinătăților fiindcă este amplasată la nord și umbrește doar biserica.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Imobiliare Constanța PUD-ul pentru construirea unei anexe parohiale P+1 la „Capela Militară“, lansat în consultare publică (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii