Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O zi parlamentară" oferită copiilor din mediul rural

ro

08 Dec, 2011 01:00 1001 Marime text
Peste trei mii de copii din mediul rural au avut şansa de a vizita pentru o zi Palatul Parlamentului

Senatorul PSD de Constanţa Nicolae Moga are în plan o nouă candidatură pentru următorul tur de scrutin parlamentar. Moga se declară satisfăcut că, pe durata mandatului său la Senat, a reuşit să pună în practică mai multe proiecte în folosul cetăţenilor din colegiul pe care a fost desemnat să-l reprezinte.

Printre proiectele cu care se mândreşte senatorul social-democrat se află şi cel denumit „O zi parlamentară", un program prin care, anul acesta, aproximativ 3.200 de copii din mediul rural au avut şansa de a vizita, pentru o zi, Palatul Parlamentului. Parlamentarul spune că, în cadrul programului, s-a ocupat să le asigure copiilor transportul până la Casa Poporului şi o masă la prânz, cheltuielile pentru toate acestea fiind suportate de el din suma sa forfetară. „Masa pentru un grup de 30 de elevi ajunge până la 800 de lei, iar pentru 40 de elevi, la 1.000 de lei. Totul din banii mei, din suma mea forfetară", a spus Moga. Potrivit parlamentarului, după vizitarea încăperilor principale ale Casei Poporului, facilitată de un ghid ce le-a fost pus la dispoziţie, de fiecare dată copiii erau aşezaţi în sala de plen a Senatului, de unde îi puteau adresa întrebări senatorului Moga. „Am avut nişte surprize extraordinare, ce întrebări au putut să pună copiii! Am ales copii de clasele a VII-a şi a VIII-a, când la şcoală se face educaţie civică. Unul dintre ei a întrebat «Cine a inventat criza financiară? Cum se răsfrânge asupra ţării mele şi cum se răsfrânge asupra mea?»", a dat un exemplu senatorul.

Convins că implementarea acestui program a fost o reuşită deplină, Nicolae Moga este hotărât să nu pună capăt aici programului, continuându-l şi anul viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii