PNL şi USR se „caţără” pe catargul lui Palaz! În joc sunt 80.000 de euro, dar şi o construcţie ilegală!
PNL şi USR se „caţără” pe catargul lui Palaz! În joc sunt 80.000 de euro, dar şi o construcţie ilegală!
17 Jan, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
3480
Marime text
Preşedintele USR Constanţa, Remus Negoi, caracterizează prima şedinţă de Consiliu Judeţean din acest an drept scurtă şi penibilă.
“Parafrazându-l pe marele Ion Creangă (care spunea că „sărac aşa ca în anul acesta, ca în anul trecut şi ca de când sunt niciodată n-am fost”), şedinţa poate fi caracterizată astfel – scurtă şi penibilă ca data asta, ca luna trecută şi ca de când se ţine sub conducerea lui Țuţuianu nu a mai fost. O adevărată defilare, fără dezbateri, argumentaţii. Susţinută, bineînţeles, de „marea opoziţie” a ALDE şi PMP. Prin coarnele scurte ale furcii şedinţelor de CJ au trecut de-a lungul vremii, de exemplu, celebrul catarg (stâlp) care costă 80.000 de euro”, susţine Negoi.
În fapt, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici- faza DTAX+DT aferenţi obiectivului ”Amplasare catarg port drapel la Pavilionul Expoziţional Constanţa”, proiect iniţiat de vicepreşedintele CJ Claudiu Palaz, a fost retras de pe ordinea de zi. Oficial, proiectul ar fi avut nevoie de avize care lipseau la momentul şedinţei. Pe de altă parte, liberalii spun că ei ar fi atras atenţia că materialele care au rezultat în urma expertizei tehnice făcute şi materialele puse în DTAC pe care trebuia să îl voteze în şedinţa de CJC nu erau în concordanţă cu caietul de sarcini şi fişa de date. Mai exact, au fost folosite alte tipuri de materiale, mai ieftine, la construcţia stâlpului pe care a fost arborat cel mai mare drapel din sud-estul ţării, în 2018, cu prilejul centenarului.
“Trebuie identificată o soluţie. Se anulează licitaţia? Nu se mai plăteşte? Cei de la Curtea de Control vor veni să vadă şi vor constata diferenţa de material, ar trebui să se ceară un punct de vedere de la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP). Acesta a fost de fapt motivul retragerii de pe ordinea de zi”, au comentat aleşii liberali prin vocea lui Marian Cruşoveanu.
Vă reamintim că proiectul Consiliului Judeţean Constanţa de construire a celui mai mare catarg din România nu are autorizaţie de construire nici în acest moment. Informaţia a fost adusă în atenţia opiniei publice anul trecut de reprezentanţii PNL Constanţa, care susţineau că administraţia judeţeană ar căuta o firmă pentru a obţine, retroactiv, autorizarea acestei construcţii.
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, catargul a costat aproape 80.000 de mii de euro iar lucrările trebuie achitate de către Consiliul Judeţean Constanţa. În replică, şeful CJ, Marius Horia Țuţuianu, a declarat că deocamdată nu s-a achitat nimic pentru această lucrare.
Amintim că licitaţia pentru amenajarea catargului avut loc în luna octombrie 2018 şi a fost adjudecat de Nova Project & Konstruct Group SRL, înfiinţată în 2011, cu sediul social în comuna Cumpăna. Valoarea contractului este de 366.222 de lei cu TVA. Asociaţii firmei sunt Alexandru Eduard Ioniţă, Lenuţa Lepădatu şi Valentina Dinu, iar administrator este Alexandru Eduard Ioniţă.
Citeşte şi:
Prin încredinţare directă, Consiliul Judeţean Constanţa vrea să aducă în legalitate catargul neautorizat de la Pavilionul Expoziţional Mamaia
Catargul steagului de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, fără autorizaţie de construire. CJC vrea să intre în legalitate (document)
Cel mai mare drapel din Dobrogea a fost înălţat aseară la Pavilionul Expoziţional
Cum motivează Consiliul Judeţean Constanţa cheltuirea a 80.000 de euro pentru un catarg şi un steag? „E vorba de un monument dedicat Centenarului“
Cel mai mare drapel din Dobrogea a fost înălţat aseară la Pavilionul Expoziţional
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii