Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poeta Amelia Stănescu este noul director interimar al Bibliotecii Județene IN Roman din Constanța (DOCUMENT)

ro

10 Sep, 2024 15:20 424 Marime text
Lupu Mihai, Președintele Consiliului Județean Constanța a dispus desemnarea unui director interimar care să asigure managementul instituției
publice de cultură, Biblioteca Județeană ,,I.N.Roman”Constanța.
 
Începând cu data de 21.09.2024, Amelia Stănescu este funcția de director interimar/manager interimar la Bibliotecii Județene,,I.N.Roman”Constanța, până la data începerii executării noului contract de management, dar nu mai mult de 120 de zile calendaristice.

Persoana care asigură interimatul managementului va fi remunerată la nivelul prevăzut pentru director / manager, conform prevederilor legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, potrivit dispoziției semnate de șeful CJC, vezi secțiunea „documente".

Pe durata interimatului, directorul interimar/managerul interimar are dreptul să efectueze toate actele de gestiune curentă.

Amelia Stănescu este poetă, membră a Uniunii Scriitorilor din România din 2000.

Pe lângă volumele de Poezie, a publicat interviuri și portrete literare, dintre cărțile sale amintim: Metafora de urgență și Culise și galanterii – Doors Club style. Fondatoare (alături de Iulia Pană) a proiectului Mecanici Poetice, iar, alături de regretatul jazzman Corneliu Stroe, a organizat câteva din serile de BlueJazz & Poetry la Constanța.

Volume de poezie: Mecanica firii (2005) – Premiul „Cartea de poezie a anului 2005”, acordat de Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și „Premiul pentru Poezie” al Editurii Ex Ponto; Așternuturi de ploaie/ Couvertures de pluie (2012) – „Premiul pentru Poezie”, acordat de USR, Filiala Dobrogea; Babilon. Premeditarea (volum la patru mâini realizat împreună cu Petru M. Haș, 2015).

Amelia Stănescu este cadru universitar, doctor în filologie.

Publică poezie, interviuri și portrete literare, traduceri (în special din limba italiană) în majoritatea revistelor de literatură din țară, dar și în străinătate. Grupaje de poeme sau volume traduse în germană, italiană, franceză, spaniolă, chineză, japoneză, maghiară.

Organizator de festivaluri de literatură (Primăvara Poeților / Printemps des Poètes), de evenimente literar-artistice, spectacole de poezie și muzică, lansări de carte, lecturi publice etc.

Fondator şi coordonator (alături de poeta Iulia Pană) al proiectului „Mecanici Poetice”, Asociația KULTurale.

A participat la festivaluri de literatură, lecturi publice, prezentări de carte în țară și în străinătate (Spania, Italia, Ungaria, Franța).

Debutează editorial în anul 1993, cu volumul de poezii „Căutători de cuvinte”, Editura Leda & Muntenia; prefață realizată de criticul literar Nicolae Rotund.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii