Premieră la CJC - aleşii fac raport de activitate În prag de alegeri, consilierilor judeţeni a început să le ticăie conştiinţa? (document)
Premieră la CJC - aleşii fac raport de activitate: În prag de alegeri, consilierilor judeţeni a început să
13 Oct, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2145
Marime text
Înăuntrul conştiinţei consilierilor judeţeni pare că s-a trezit, deodată, simţul de răspundere. Altfel nu ne putem explica de ce, după ani în care nimeni nu s-a strofocat să dea vreo notă explicativă cu privire la activitatea desfăşurată în Consiliul Judeţean, deodată, de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni (?), aleşii judeţeni s-au gândit să prezinte ce au făcut pentru electorat. Unde mai pui că nici măcar vicepreşedinte CJC Cristinel Dragomir nu ştia despre acest lucru! „Habar nu aveam. Dar e un lucru foarte bun! E foarte bine, mă bucur! Înseamnă că fiecare membru e motivat să facă acest lucru. Noi nu am dat nicio hotărâre în acest sens, nu avem aşa ceva prevăzut, dar repet, e un lucru foarte bun. Şi eu o să fac un raport de activitate la finalul anului, un bilanţ pentru perioada în care am avut delegate atribuţiile de preşedinte“, a explicat Dragomir.
Totuşi, potrivit Legii Administraţiei Publice Locale, art. 51, alin. 4 prevede: „Fiecare consilier local, precum şi viceprimarul sunt obligaţi să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului“. Interesant este că abia anul acesta şi-au amintit de această obligaţie. Să fie conştiinţa de vină sau doar apropierea vertiginoasă a scrutinului electoral local de anul viitor?
Până una-alta, nouă consilieri judeţeni au depus un astfel de raport de activitate aferent anului 2014, adică anul în care şi-au desfăşurat activitatea mai mult în absenţa lui Nicuşor Constantinescu. Până ieri, cei nouă curajoşi erau: Mihaela Andrei, Doina Eufrosina Carp, Florian Constantin, Marian Cruşoveanu, Gheorghe Măndilă, Baiazid Memiş, Cornel Panait, Ecaterina Prodan şi Atanasie Teodorescu.
Participarea la Ziua Recoltei, în „fişa postului“
În ediţia de astăzi, vă prezentăm raportul de activitate pe anul 2014 al lui Cornel Panait (ales aleatoriu). Aşa cum declară, Panait a participat în calitate de consilier judeţean la 12 şedinţe de Consiliu Judeţean în anul 2014, dar şi la tot atâtea dezbateri şi avizări ale unor acte administrative (hotărâri) în Comisia de specialitate economică, transport şi administraţie portuară şi în Comisia de specialitate pentru cultură, învăţământ, sănătate şi sport. În total, acesta precizează că a participat la dezbaterea şi aprobarea unui număr de 83 de hotărâri ale Consiliului Judeţean. Nu mai puţin interesant, Panait a iniţiat şase proiecte de hotărâre aprobate de Consiliul Judeţean.„În calitate de consilier judeţean, am avut contacte cu autorităţi publice locale şi am menţinut legătura cu primarii din judeţ în vederea soluţionării problemelor locale. În acest sens, elementele definitorii ale deciziilor promovate în calitate de consilier judeţean au oglindit responsabilitate, răspundere asumată, disponibilitate în rezolvarea problemelor, transparenţă decizională, deschidere către cetăţean, promovarea doleanţelor acestuia şi susţinerea cetăţeanului, pentru a servi prompt şi competent comunitatea“, menţionează consilierul judeţean Cornel Panait, în raportul său.
Unele dintre activităţile la care Cornel Panait spune că a participat în calitate de consilier judeţean au vizat: evenimentul „Ziua Recoltei“, proiectul CJC „Burse pentru elevi“, sprijinirea agricultorilor din judeţul Constanţa pentru accesarea fondurilor nerambursabile, promovarea oportunităţilor oferite de învăţământul constănţean liceal şi universitar, finanţarea sportului de masă şi a sportului de performanţă.
Citeşte şi
Membru în Consiliul de Administraţie al CN ACN: Consilierul judeţean Cornel Panait se poate lăuda cu o avere impresionantă (documente)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii