Primăria Constanţa caută spaţii ultracentrale pentru noi sedii. Inclusiv pentru Serviciul de Stare Civilă şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor (document)
Primăria Constanţa caută spaţii ultracentrale pentru noi sedii. Inclusiv pentru Serviciul de Stare Civilă
03 Dec, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
3360
Marime text
Primăria Constanţa a demarat o amplă acţiune de închiriere a unor imobile cu destinaţia de sedii administrative, pentru funcţionarea unor structuri din cadrul administraţiei locale.
Termenul-limită până la care municipalitatea aşteaptă oferte pentru închirierea spaţiilor este 6 decembrie, urmând ca pe 9 decembrie să aibă loc deschiderea ofertelor (vezi secţiunea „Documente”).
Chiriile vor fi suportate din bugetul local. Durata minimă de închiriere este pentru patru ani, cu posibilitatea de prelungire, iar spaţiile vizate de municipalitate trebuie să fie racordate la utilităţi şi să fie amplasate în zone accesibile.
Municipalitatea caută imobile cu suprafaţa cuprinsă între 200 şi 1.600 de mp pentru direcţiile administraţie publică locală – Autoritatea Tutelară, Direcţia gestionare servicii publice, Direcţia Urbanism, Direcţia autorizare operatori economici, Direcţia tehnologia informaţiei şi relaţii publice şi Direcţia locală de evidenţă a persoanei.
Cel mai generos spaţiu este necesar pentru desfăşurarea activităţii Direcţiei Locale de evidenţă a persoanei. Se caută astfel un imobil cu o suprafaţă de 1.300-1.600 de mp, care să dispună şi de o sală sau două săli separate pentru oficierea căsătoriilor, cu acces separat faţă de restul birourilor, necesare serviciului de stare civilă, cât şi de un spaţiu pentru birouri.
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, clădirea Casei Căsătoriilor de pe strada Mihai Eminescu face obiectul unui litigiu vechi de peste 20 de ani, între Primăria Constanţa şi Liga Maiştrilor Militari de Marină. Procesul nu s-a încheiat nici până în acest moment - clădirea s-a degradat, iar Serviciul de Stare Civilă nu îşi mai poate desfăşura activitatea în condiţii propice, dat fiind faptul că în interiorul imobilului care face obiectul unui litigiu nu se pot face niciun fel de investiţii sau reabilitări.
Construcţia clădirii a început în 1936 şi a fost finalizată în 1942 de către Cercul Maiştrilor Militari de Divizia de Mare. Imobilul a fost evacuat în 1948, când au fost interzise toate formele de asociere socio-profesională, trecând abuziv în proprietatea domeniului public. După trecerea în patrimoniul domeniului public, imobilul de pe strada Mihai Eminescu nr. 20 a fost folosit astfel: între 1948 şi 1956 - depozit de materiale şi echipament al Marinei Militare, între 1956 şi 1973 - Casa Pionerilor, între 1973 şi 1986 - Casa Corpului Didactic, între 1986 şi 1988, imobilul a fost supus reparaţiei, din 1988 şi până în prezent fiind folosit ca sediu al Casei Căsătoriilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii