Primăria Constanța se pregătește să arunce cu bani pentru proiectele nonprofit de anul acesta. S-au deschis procedurile de selecție pentru 4.3 milioane lei (DOCUMENTE)
Primăria Constanța se pregătește să arunce cu bani pentru proiectele nonprofit de anul acesta. S-au deschis
28 Feb, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2309
Marime text
- Primăria municipiului Constanța a lansat procedura de selecţie de proiecte nonprofit de interes general din domeniile sportiv, cultural, tineret și social pentru 2023
- Pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniul sportiv, bugetul alocat sesiunii de selecție este de 1.500.000 de lei
- Pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniul cultural, bugetul alocat sesiunii de selecție este 2.000.000 de lei
- Pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniul tineret, bugetul alocat sesiunii de selecție este de 1.000.000 de lei
- Pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniul social, bugetul alocat sesiunii de selecție este de 100.000 de lei
- Data limită de depunere a proiectelor este 31.03.2022, ora 15:00
Primăria municipiului Constanța a lansat procedura de selecţie de proiecte nonprofit de interes general din domeniile sportiv, cultural, tineret și social pentru 2022.
Fondurile nerambursabile se alocă din bugetul propriu al municipiului Constanţa în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, ordonanței Guvernului nr.51/1998 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale și Ordinului Ministerului Tineretului și Sportului nr.664/2018.
Pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniul sportiv, bugetul alocat sesiunii de selecție este de 1.500.000 de lei.
Cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect este de 500.000 de lei.
Pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniul cultural, bugetul alocat sesiunii de selecție este 2.000.000 de lei iar cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect este de 300.000 de lei.
Pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniul tineret, bugetul alocat sesiunii de selecție este de 1.000.000 de lei iar cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect este de 250.000 de lei.
Pentru susţinerea proiectelor nonprofit de interes general din domeniul social, bugetul alocat sesiunii de selecție este de 100.000 de lei iar cuantumul maxim de finanțare pentru un proiect de 50.000 de lei.
Documentaţia pentru elaborarea și prezentarea propunerilor de proiecte din domeniile sportiv, cultural, tineret și social va fi întocmită în conformitate cu Regulamentul de acordare a finanțării nerambursabile pentru proiecte de interes
general finanțate din bugetul municipiului Constanța.
Toate ofertele vor fi evaluate de către comisia de evaluare și selecție conform grilei de evaluare valabilă pentru domeniile sportiv, cultural, tineret și social.
Criteriile pentru obținerea unui punctaj maxim sunt:
1. Claritatea viziunii, originalitatea și calitatea proiectului - se va aprecia pe baza propunerii tehnice 30 pct.
a) Claritatea viziunii și a mesajului transmis 10 pct.
b) Originalitatea proiectului 10 pct.
c) Calitatea proiectului 10 pct.
2. Fezabilitatea proiectului 20 pct.
a) Experiența managerială 5 pct.
b) Capacitatea de implementare (ofertantul dispune de resurse
umane specifice și necesare derulării proiectului) 10 pct.
c) Susținere/parteneriate/colaborări încheiate cu alte instituții
publice sau private ori cu personalități în domeniul respectiv, pentru realizarea proiectului pentru care solicită finanțare nerambursabilă 5 pct.
3. Promovarea proiectului - se va aprecia pe baza propunerii tehnice 15 pct.
a) Definirea unui plan de promovare capabil să asigure vizibilitatea proiectului, nivelul la care se va face promovarea 15 pct.
4. Rezultatele și impactul proiectului - se va aprecia pe baza propunerii tehnice 25 pct.
a) Raportarea proiectului la nevoile grupului țintă (în ce masură activitățile prevăzute în proiect răspund nevoilor identificate la grupurile țintă alese), măsura în care este coerentă alegerea grupurilor țintă în raport cu obiectivele proiectului 10 pct.
b)Definirea clară a rezultatelor vizate și a impactului preconizat (măsura în care oferta se adresează unui public larg sau a unui public specific și poate să trezească interesul unui public național sau pe plan local 15 pct.
5. Buget 10 pct.
a)Raportul (procentajul) realizat între valoarea contribuţieiproprii şi valoarea totală a finanţării solicitată de la autoritatea finanţatoare 5 pct.
b) Cheltuielile propuse reflectă în mod real raportul cost-valoare vs. beneficii aduse de proiect 5 pct.
Pentru a fi declarată admisă și a obține finanțare nerambursabilă, o ofertă trebuie să întrunească un număr minim de 60 de puncte.
Finanțarea se va acorda în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, în cuantumul solicitat de către ofertant, dar nu mai mult de cuantumul maxim stabilit pentru un proiect.
Ofertanții care au obținut minimum 60 de puncte dar pentru care nu mai sunt sume în bugetul alocat domeniului care să acopere integral valoarea finanțării solicitate, până la cuantumul maxim stabilit pentru un proiect, nu vor primi finanțare.
Data limită de depunere a proiectelor este 31.03.2022, ora 15:00.
Proiectele depuse pentru domeniul sportiv se vor deschide începând cu data de 04.04.2022, ora 12:00, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare și selecţie a proiectelor.
Proiectele depuse pentru domeniul cultural se vor deschide începând cu data de 07.04.2022, ora 12:00, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare și selecţie a proiectelor.
Proiectele depuse pentru domeniul tineret se vor deschide începând cu data de 11.04.2022, ora 12:00, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare și selecţie a proiectelor.
Proiectele depuse pentru domeniul social se vor deschide începând cu data de 14.04.2022, ora 12:00, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare și selecţie a proiectelor.
Perioada estimată de evaluare și selecţie a proiectelor este 04.04.2022 - 06.05.2022.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Primăria Constanța a făcut public raportul anual al achizițiilor în baza Legii nr. 350/2005. Avem beneficiarii fondurilor nerambursabile
Care este cuantumul fondurilor nerambursabile oferite de Primăria Constanţa în anul 2019 în domeniile cultural, sportiv, tineret şi social
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii