Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța vrea să bage bani în reabilitarea fostului sediu al Fundației Gaudeamus de pe strada Petru Vulcan. Intenția este ca apoi să-l închirieze sau să-l scoată la vânzare! (DOCUMENT)

ro

12 Sep, 2024 17:00 275 Marime text
  • Primăria Constanța caută soluții tehnice și oferte de pret pentru achiziția lucrărilor de reabilitare pentru imobilul situat pe strada Str. Petru Vulcan nr.100 pe care l-a preluat anul trecut de la fosta Administrația Fondului Imobiliar
  • La adresa Petru Vulcan nr.100 în peste 1.800 de mp a funcționat peste 20 de ani printr-un contract de închiriere sediul Fundației Gaudeamus a social-democratului Paul Bocănete
  • Din 2022, Fundația Gaudeamus ocupa acest imobil deși avea contractul expirat iar Administrația Fondului Imobiliar nu l-a mai reînnoit
  • De altfel, AFI SRL inițiase și un process pentru recuperarea imobilului despre care facem vorbire, plus alte daune de la locatar
  • Bocănete a vrut să cumpere imobilul când era primar Radu Mazăre dar nu a reușit
  • El spune că Primăria Constanța vrea să vândă sau să închirieze imobilul de pe Petru Vulcan nr.100 mai și că sunt și alții interesați de spații, inclusiv pentru cabinete de medicină de familie

 
 
Primăria Constanța caută soluții tehnice și oferte de pret pentru achiziția lucrărilor de reabilitare pentru imobilul situat pe strada Str. Petru Vulcan nr.100.

Data limită pentru trimite propuneri în cadrul consultării este 24 septembrie iar data consultării este 27 septembrie, ora 14.00 în SEAP, vezi secțiunea „documente”.

Anunțul vizează lucrări de reparații generale și de renovare a imobilulului, ce vor cuprinde: reparații acoperiș, reparații instalație termică, reparații instalație sanitară, reparații instalație electrică, reparații gard, reparații pardoseli, reparații fațade, reparații tencuială interioară și zugrăveli și înlocuit tâmplărie interior și exterior.



Ofertanții au și posibilitatea vizionării imobilului pentru a face identificarea în teren a lucrărilor și a măsurătorilor necesare ce se vor executa și pentru a realiza o încadrare corespunzătoare din punct de vedere a tehnologiei de lucru, în vederea întocmirii corecte a devizelor de lucrări.
Vizualizarea imobilului din Str. Petru Vulcan, nr.100 se va realiza în prezența unui reprezentant desemnat din cadrul Serviciului administrativ, tehnico-economic - Direcția Logistică, se arată în anunțul dis Sistemul Electronic de Achiziții Publice.


Imobilul a fost preluat de municipalitate în 2023

Reamintim, Consiliul local al municipiului Constanţa reunit în şedinţă ordinară, pe 28 septembrie 2023 a adoptat printre altele
proiectul de hotărâre nr. 413/2023 privind revocarea dreptului de administrare al societății Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța asupra unor imobile situate în municipiul Constanța. Iniţiatorul proiectului a fost primarul Vergil Chițac.

Prin acest proiect s-a cerut votul consilierilor locali pentru revocarea dreptului de administrare al societății Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța în favoarea Primăriei Constanța asupra imobilului „Platou asfaltat din Bazarul km 4-5" situat în municipiul Constanța, Str.Progresului, în suprafață de 1.087,00 mp, identificat cu nr.cadastral 258883 și nr. cadastral 236326, respectiv imobilul(teren și construcții) situat în municipiul Constanța, Str.Petru Vulcan nr.100, în suprafață de 1.851,00 mp, identificat cu nr. cadastral 220138.



Potrivit proiectul nr. 413/2023, cele două imobile trebuia să fie predate libere de sarcini, prin proces verbal de predare-primire încheiat între Serviciul topografie, cadastru și cartografie digitală din cadrul Direcției generale urbanism și patrimoniu și societatea Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța, în termen de maxim 60 zile de la data intrării in vigoare a prezentei hotărâri.
 
La adresa Petru Vulcan nr.100 a funcționat Fundația Gaudeamus a social-democratului Paul Bocănete
 

Imobilul(teren și construcții) situat în municipiul Constanța, Str.Petru Vulcan nr.100, în suprafață de 1.851,00 mp, identificat cu nr. cadastral 220138 a fost pentru mult timp sediul Fundației Gaudeamus condusă de Paul Bocănete, vechi social-democrat, fost consilier local dar și județean din partea PSD și rector al Universităţii „Tomis“ din Constanţa, instituţie de învăţământ privată, fondată în 2007.

Bocănete a fost, în perioada 1968 - 1975, şeful secţiei Termomecanică din cadrul Întreprinderii Electrocentrale. Ulterior, vreme de 17 ani, a fost lector la Centrul de Perfecţionare a Cadrelor din MEE.

Între anii 1977 - 1996, a fost cadru didactic asociat al Universităţii „Ovidius“. Începând cu 1991, Paul Bocănete a predat la Universitatea Maritimă Constanţa, unde a şi avansat de la gradul de conferenţiar la cel de profesor universitar. De-a lungul carierei sale didactice, Paul Bocănete a publicat peste 90 de lucrări.

Membru PSD, acesta s-a implicat în viaţa partidului, făcând numeroase donaţii pentru campaniile electorale locale.

De notorietate a fost prietenia dintre Paul Bocănete și Ion Dumitrache, șeful organizației municipale a PSD Constanța.  Acesta din urmă nu l-a putut ajuta în cazul acestui imobil, care a revenit la Primăria Constanța.

Motivul pentru care acest imobil (teren și construcție) a fost transferat de la AFI SRL la Primăria Constanța, potrivit expunerii de motive din hotărârea adoptată anul trecut este „neîncadrarea în sfera de activitate a societății Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța, imobilul având destinație de desfășurare a activităților de învățământ”, astfel , „se consideră oportună și necesară revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar Constanta asupra imobilului (teren si constructii) situat în municipiul Constanta, Str. Petru Vulcan nr.100, în vederea asigurării unei functionalități corespunzătoare.

Imobilul reprezintă domeniu public al municipiului Constanța conform nr.crt. 1554 din anexa la HCL nr.451/2017 privind aprobarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Constanța.





Este important de precizat faptul că acest imobil nu a fost singurul din administrarea AFI SRL în care s-au desfășurat activităților de învățământ.

Trebuie precizat în același timp faptul că din 2022, Fundația Gaudeamus ocupă acest imobil deși avea contractul expirat iar Administrația Fondului Imobiliar nu l-a mai reînnoit.

Merită menționat faptul că pe parcursul celor 20 ani de contract de asociere între fostul RAEDPP (AFI SRL) și Fundația Gaudeamus au existat situații în care i s-a reproșat președintelui Fundației faptul că nu a realizat investițiile asumate prin contract și potrivit surselor noastre, chiar a reînchiriat spații, fără acordul RAEDPP.

Mai mult a spus în diverse medii că ar trebui să fie scutit de plata sumei minime garantate de 1.296 de euro/lună+ TVA (aproximativ 1500 de euro), motivând faptul că pregătește specialiști pentru Constanța.

Proces pentru recuperare imobil și daune de la Fundația Gaudeamus
 
Nu în ultimul rând, Administrația Fondului Imobiliar SRL a inițiat și un process pentru recuperarea imobilului despre care facem vorbire, plus daune de la Fundația Gaudeamus.

Procesul a fost intentat în urma adoptării unei hotărâri de CLM cu nr.340/31.08.2023 în vederea soluționării unor litigii rezultate din asocieri în participațiune fără personalitate juridică.

Din cauza problemelor de sănătăate, Paul Bocănete s-a retras de la conducerea afacerii, locul său fiind preluat de Oana, fiica sa (n.r. membru Tineretul Social-Democrat și vicepreședinte PES Activists Constanța).

Aceasta a fost la rândul său, beneficiara unei locuințe ANL în mandatul de primar al lui Radu Mazăre.

O perioadă a fost consilier la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu (PSD).

În prezent a preluat afacerea de la tatăl său și are și activitate didactică la Universitatea Tomis.

Bocănete a vrut să cumpere imobilul dar nu a putut!

La momentul preluării imobilului de pe Petru Vulcan nr.100 de la AFI către Primăria Constanța, l-am căutat pe Paul Bocănete pentru un punct de vedere legat de pierderea sediului fundației Gaudeamus.

La vremea respectivă, Bocănete ne-a povestit că a încercat în trecut să cumpere imobilul de pe Petru Vulcan nr.100, că AFI SRL nu i-a mai reînoit contractul după 2022, motiv pentru care există chiar și un proces pe rol pentru daune și recuperare imobil.

„Am vrut să-l cumpăr (n.r. imobilul) când era Mazăre primar, dar n-a fost să fie. Acum așteptăm niște variante. Din ce am înțeles vor să-l scoată la licitație. Primăria vrea să vândă, mai sunt și alții interesați de spații pentru cabinet de medicină de familie”, a lăsat să se înțeleagă Paul Bocănete.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Ce vrăji mai face administrația Chițac? Fundația Gaudeamus funcționează într-un sediu cu contract expirat! Imobilul va fi preluat de Primăria Constanța și probabil scos la licitație (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii