Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul a semnat dispoziția 7 cereri aprobate în 2024 în cadrul programului „Infant” derulat de Primăria Constanța (DOCUMENTE)

ro

31 May, 2024 17:00 618 Marime text
  • Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020
  • Obiectivul programului este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro
  • Sprijinul financiar acordat de municipalitate este de 10.000 de lei/solicitare, neimpozabil, conform art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare
  • Numărul de vouchere care se acordă anual, se aprobă prin dispoziția primarului municipiului Constanța, după aprobarea bugetului pe anul în curs
 


Potrivit dispoziției 1.698 din 30 mai 2024, pentru anul în curs 7 persoane vor beneficia de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitor în care programului „Infant”, vezi secțiunea „documente”

 
Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020.

Obiectivul declarat al programului este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Sprijinul financiar acordat de municipalitate este de 10.000 de lei/solicitare, neimpozabil, conform art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Sprijinul financiar se acordă sub forma unui voucher pentru fiecare solicitare.

Voucherul va conţine următoarele elemente: denumirea şi siglele instituţiilor organizatoare ale proiectului „Infant“; denumirea şi sigla proiectului „Infant“; denumirea unităţii emitente; valoarea voucherului; nume şi prenume beneficiar; codul numeric personal; valabilitatea voucherului (12 luni de la data emiterii) şi seria voucherului.

Numărul de vouchere care se acordă anual, se aprobă prin dispoziția primarului municipiului Constanța, după aprobarea bugetului pe anul în curs.
 
Potrivit dispoziției 1.698 din 30 mai 2024, pentru anul în curs 7 persoane vor beneficia de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitor în care programului „Infant”, vezi secțiunea „documente”.
Persoanele care vor să aplice trebuie să știe că nu se pot înscrie concomitent și în alte programe de fertilizare in vitro.


Documente necesare:

-solicitare pentru înscriere

-adeverința de la unitatea sanitară parteneră cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;
-copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;

-declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.

Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul:  http://www.primaria-constanta.ro/spas/social/program-infant., mai transmite sursa citată. 

 
Citește și:

44 de copii au venit pe lume la Constanța datorită programului INFANT! Câți bani primesc cei care accesează programul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii