Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:24 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Nicolae Matei, noul preşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România

ro

31 Aug, 2012 01:00 2121 Marime text
Navodari_Matei_Nicolae.jpgPrimarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei a fost ales, ieri, în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România. Cu 63 de voturi pentru din cele 144 liber exprimate, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a devenit noul preşedinte AOR pentru următorii patru ani. Principalii săi contracandidaţi: Nicolae Moldovan - primarul oraşului Beclean şi Emil Proşcan - primarul Mizilului au primit 46, şi, respectiv 4 voturi.

Cu o zi înaintea alegerilor, Nicolae Matei, declara că se vrea schimbarea lucrurilor care nemulţumesc pe majoritatea primarilor din asociaţie şi doreşte ca primarii din România să fie o forţă de care să ţină cont administraţia publică locală, şi să schimbe legislaţia care este neadecvată şi nevaforizată. Reamintim că primarii oraşelor din toate colţurile ţării au participat la Adunarea Generală de Alegeri a Asociaţiei Oraşelor din România. Întrunirea a avut loc la un complex hotelier din Eforie Nord. La adunare a participat şi ministrul Administraţiei şi internelor, Mircea Duşa. Oficialul ministerului a efectuat, ieri, o vizită de lucru şi în oraşul Năvodari, dar şi la Tabăra de copii de care a rămas impresionat. „Cei de la Primăria Năvodari sunt gazde bune şi pentru cei care nu au posibilităţi materiale şi i-au invitat în Tabăra de copii. Imediat am îmbrăţişat această idee şi în municipiul Topliţa, iar săptămâna viitoare vor mai veni şi alţii. Sunt copii care chiar nu au posibilităţi materiale, iar administraţia Năvodari este o gazdă buna", a declarat ministrul Mircea Duşa.

Ce este AOR

Asociaţia Oraşelor din România este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ reprezentând interesele celor 216 localităţi urbane mici. Dacă la înfiinţarea sa Asociaţia reunea doar 21 de membri atât cât prevedea legislaţia în vigoare pentru înregistrare, treptat numărul acestora a crescut ajungând la 185 în acest moment. Încă de la înfiinţarea sa, în urmă cu 17 ani, Asociaţia Oraşelor şi-a fixat drept scop să devină un partener de dialog activ, susţinând agenda legislativă a administraţiei publice centrale, încercând să puncteze prin expertiza sa venită de la nivelul local, modificări de mai mică sau mare anvergură. Împreună în aceşti ani de existenţă am reuşit să contribuim în mod substanţial la întărirea administraţiei publice locale precum şi la îmbunătăţirea actului administrativ, în general. De câţiva ani, asociaţiei noastre i-a fost recunoscut statutul de partener real, naţional şi european, actor important în negocierile publice privind evoluţiile legislative şi politicile publice privind soarta localităţilor mic urbane.

Legi importante precum administraţia publică locală, finanţele publice locale, cea privind descentralizarea sau salarizarea funcţionarilor publici sunt acte normative la care Asociaţia Oraşelor, prin grupurile sale de lucru şi-a exprimat punctul de vedere, astfel de multe ori acesta fiind inclus în textul final permiţând autorităţilor locale româneşti să mai facă un pas spre o administraţie europeană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii