Priorităţile pe 2016 din agenda primarului Urdea Primăria Limanu aşteaptă avizul ANRE pentru introducerea gazelor naturale
Priorităţile pe 2016 din agenda primarului Urdea: Primăria Limanu aşteaptă avizul ANRE pentru introducereaÎn speranţa că vor reuşi să-şi pună în practică viziunea privind dezvoltarea comunităţilor pe care le conduc, în această perioadă, primarii îşi completează agenda de lucru cu diverse proiecte care ar putea obţine finanţări fie de la bugetul de stat, fie din fonduri nerambursabile europene.
Este şi cazul reprezentanţilor administraţiei locale din comuna Limanu. Calculele făcute pentru anul în curs de către primarul Nicolae Iustin Urdea vizează în special asfaltarea drumurilor afectate de lucrările executate la reţeaua de canalizare, iluminatul public şi, nu în ultimul rând, o extindere a sediului Primăriei Limanu.
Pentru că infrastructura rutieră reprezintă un factor important în atragerea de investitori, de turişti - în cazul localităţilor din sudul judeţului - şi asigură dezvoltarea unei zone, asfaltarea drumurilor constituie o prioritate pentru gospodarul-şef. „Avem în vedere toate drumurile din localităţile arondate - Limanu, 2 Mai şi Vama Veche, dar în special în 2 Mai, deoarece aici locuitorii au avut de suferit în urma lucrărilor de canalizare care s-au efectuat“ a menţionat Urdea.
Pentru a uşura traiul concetăţenilor săi, primarul comunei Limanu susţine că, pe tot parcursul anului, se vor derula lucrări la proiectul de aducţiune a gazelor naturale, dar şi pentru extinderea reţelei de canalizare şi a celei de iluminat public, cu predilecţie în zonele cu impact turistic major.
„Pentru aducţiunea de gaze, proiectul este la ANRE, spre avizare, şi sperăm să demarăm lucrările în primăvară, aprilie-mai. O altă lucrare importantă vizează amenajările de accese turistice. Continuăm, prin ADI «Dobrogea», lucrările de canalizare în satul Limanu şi cele de iluminat public, în special în zona de promenade, în zona turistică“, ne-a declarat Nicolae Iustin Urdea.
Efectele înfiinţării Poliţiei Locale
Tot în acest an, administraţia locală din Limanu este decisă să înfiinţeze Poliţia Locală. Numai că apariţia noii structuri presupune cheltuieli şi investiţii colaterale tocmai pentru a putea asigura condiţiile optime de funcţionare. „În acest an, vrem să înfiinţăm Poliţia Locală, iar birourile de care dispunem în prezent sunt insuficiente. Poliţia Locală necesită birouri separate şi magazii de echipament, drept pentru care va trebui să extindem sediul Primăriei“, a afirmat şeful administraţiei locale din Limanu.Lucrări aşteptate de mult
Deşi reprezentanţii administraţiei locale din Limanu, şi nu numai, au atenţionat conducerea Administraţiei Bazinale a Apelor Dobrogea - Litoral (ABADL) cu privire la situaţia dezastruoasă în care se află falezele şi plajele din sudul litoralului, până în acest moment, nimeni nu a intervenit. Abia în acest an s-ar putea să vedem o reacţie din partea instituţiei abilitate să acţioneze pentru remedierea situaţiei, măcar în ceea ce priveşte reabilitarea falezelor din localităţile Vama Veche şi 2 Mai, puncte de atracţie maximă pentru turişti în perioada sezonului estival.„Anul trecut, în plin sezon estival, au venit (n.r. referire la angajaţi ai ABADL) să facă sondări de teren, să scoată rocă exact de pe plajă, ca să vadă ce fundaţii vor realiza în acea zonă. Cei de la Apele Române se laudă că vor reabilita falezele anul acesta, să vedem...“, a afirmat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, oarecum neîncrezător în operativitatea celor de la ABADL.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp