Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 31 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect CJC demarat în urmă cu 13 ani Încă o licitație anulată pentru înfiinţarea centrului de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer de la Agigea (DOCUMENT)

ro

29 Oct, 2024 17:00 472 Marime text
  • Achiziția a fost anulată chiar în ultima zi de mandat a vechii administrații județene, pe 28 noiembrie 2024
  • Toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile
  • Valoare estimată a achiziției era de 3.774.891.15 lei
  • În martie 2024, CJ Constanța a propus aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Extindere UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer”
  • Clădirea are regim de înălțime S+P+2E, cu o suprafață aproximativă de 445,61 mp la sol
 



 
Licitația pentru execuţia de lucrări pentru obiectivul de investiții: „Extindere UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer”- rest de executat organizată de Consiliul Județean Constanța a fost anulată chiar în ultima zi de mandat a vechii administrații județene, pe 28 noiembrie 2024.

Motivul anulării - toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile.

Valoare estimată a achiziției era de 3.774.891.15 lei.

Amintim că, în martie 2024, CJ Constanța a propus aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Extindere UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer”.

În urma finalizării proiectării restului de executat, CJC intenționează să finalizeze lucrările aferente proiectului mai sus amintit.


Clădirea are regim de înălțime S+P+2E, cu o suprafață aproximativă de 445,61 mp la sol.

Prin finalizarea acestei construcții se va asigura creșterea confortului pacienților ce suferă de Alzheimer, va spori condițiile pentru îngrijirea acestora și va ușura munca depusă de cadrele medicale ce vin în sprijinul pacienților.
 
În cadrul lucrărilor rămase de executat, se vor finaliza instalațiile necesare bunei funcționări a imobilului fiind proiectate instalații de detecție, semnalizare și avertizare incendiu și se va amplasa o centrală de alarmare incendiu și un rezervor subteran de înmagazinare a apei cu o capacitate de 115 mc pentru stins incendiu. În ceea ce privește încălzirea, aceasta va fi asigurată de o central termică de 120 kw ce va funcționa pe bază de combustibil gazos, ce va prelua agentul termic produs de pompele de căldură. În ceea ce privește mansarda ce a făcut parte din proiectul inițial și este amplasată peste Corp C1, aceasta va face parte din proiectul „Lucrări de reabilitare și modernizare a corpului C1 - Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea”, lucrare distinctă ca urmare a încadrării Corpului C1 în clasă de risc seismic RS II și care în urma lucrărilor propuse se va încadra în RS IV.
 

Reabilitarea propusă va viza, în mod special, creșterea confortului pacienților cu nevoi medico-sociale, va spori condițiile esențiale pentru îngrijirea acestora și va ușura munca depusă de cadrele medicale ce vin în sprijinul pacienților. Se va consolida și întări structura de rezistență a clădirii, se va continua amenajarea etajului 2, termoizolarea completă a clădirii, schimbarea tâmplăriei și introducerea finisajelor exterioare noi.


 
Proiect al CJ Constanța demarat în urmă cu 13 ani și încă nefinalizat!
 
Încă din 2011, CJC a demarat proiectul de extindere a Unității de Asistenţă Medico - Socială (UAMS) Agigea, prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer.

Consilierii judeţeni au decis în cadrul şedinţei din 28 iulie 2011 aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru respectivul proiect, a cărui valoare se ridica la acea vreme la la 5.997,43 lei cu TVA.

Doi ani mai târziu, era semnat contractul de finanţare pentru Extinderea UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării, în prezenţa vicepremierului de la acea vreme, Liviu Dragnea. Proiectul urma să fie finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

În 2014, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) atribuia firmei Grand Art Construct SRL, în urma unei licitaţii publice, contractul aferent proiectului „Extinderea UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer“, pentru care a plătit 4,210,327 de lei, fără TVA. Durata de implementare a proiectului era de 22 de luni şi viza creşterea calităţii vieţii şi a infrastructurii sociale din cadrul Polului Naţional de Creştere Constanţa şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea infrastructurii urbane, îmbunătăţirea serviciilor sociale şi a dotărilor oferite de către Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea.
 
În 2016 se făcea o nouă achiziție de la Logi Bic SRL pentru mobilier şi echipamente module cazare-îngrijire; mobilier camere personal medical; - mobilier sala servire masă, spaţiu preparare masă, depozitare alimente; mobilier și echipamente camere de curățenie, grupuri sanitare pe sexe, camera de paza; mobilier si echipamente zona loisir, activități comune, socializare. Valoarea totală finală a contractului a fost de 350.709 lei fără TVA.

Din 2016 și până în 2020 proiectul a stagnat.

La final de 2020, CJC angrena o expertiză tehnică privind extinderea Unității de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Agigea. pentru înființarea unui Centru de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni Alzheimer. În 2022 s-a făcut o licitație pentru servicii de proiectare și ulterior s-a scos la licitație restul de lucrări prin licitații succesive. În zadar, așa cum arătam abia anul acesta au fost reactualizați indicatorii tehnico-economici și s-a reluat licitația de execuția care zilele trecută a fost anulată.

Au trecut 13 ani de la inițierea proiectului și va mai avea nevoie de niște ani pentru a fi finalizat.

OBIECTIV GENERAL

Înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer”; crearea de noi locuri de muncă, prin dezvoltarea infrastructurii urbane, îmbunătăţirea serviciilor sociale şi a dotărilor oferite de către Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea, instituţie publică specializată, care acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale, persoanelor cu nevoi medico-sociale specifice care convieţuiesc în arealul: Polului Naţional de Creştere – Constanţa, judeţului Constanţa, Regiunii de Dezvoltare 2 Sud-Est.
 
OBIECTIVE SPECIFICE

 - Extindere pavilion medical existent pe verticală – prin mansardare, cât şi pe orizontală, prin realizarea unui corp D+P+1E+M (demisol: 2 module cazare – îngrijire; parter: 4 module cazare – îngrijire, etaj 1: 5 module cazare –îngrijire, mansardă - zonă loisir, activităţi comune, socializare, grupuri sanitare pe sexe, casa scării, spaţiu ascensor);
 - Dotarea şi echiparea noului corp de cladire cu: mobilier şi echipamente module cazare – îngrijire; mobilier camere personal medical; mobilier sală servire masă, spaţiu preparare masă, depozitare alimente; mobilier şi echipamente camere de curăţenie, grupuri sanitare pe sexe, cameră pază; mobilier şi echipamente zonă loisir, activităţi comune, socializare; echipamente spaţii tehnice şi ascensor (hidrofor, instalaţii termo-mecanice, instalaţii electrice, lift); 
- Extindere utilităţi (alimentare cu: energie electrică, apă şi canalizare);
 - Crearea/mentinerea de noi locuri de muncă: în faza de execuţie 65 de salariaţi; în faza de operare 61 de salariaţi (asistenţi medicali, infirmiere, medici, personal administrativ );
 - Creşterea numărului beneficiarilor de servicii socio-medicale Alzheimer în deplină concordanţă cu Orientările Strategice Comunitare, strategiile locale, regionale şi naţionale în domeniu – 91 bolnavi cu afecţiuni Alzheimer.

 
BENEFICIARI DIRECŢI: persoane cu afecţiuni Alzheimer care vor fi diagnosticate, tratate sau internate în cadrul noului corp de clădire; Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea; UAT Judeţul Constanţa(Polul de Creştere şi arealul de influenţă) - Consiliul Judeţean Constanţa; Salariaţii angajaţi în faza de execuţie a investiţiei; Salariaţii angajaţi/menţinuţi în faza de operare a investiţiei; Firmele care vor asigura : furnizarea de bunuri, prestarea de servicii, execuţia de lucrări.

Principalii beneficiari directi ai proiectului sunt persoanele cu afecţiuni Alzheimer, care vor fi diagnosticate, tratate sau internate în noul Centru de ingrijire (structura mixtă: centru rezidential pentru 66 persoane si centru de zi pentru aproximativ 25 persoane) din cadrul Unitaţii de Asistenţă Medico-Socială Agigea.
 
BENEFICIARI INDIRECTI: până la 5% din populaţia de peste 60 de ani a Polul Naţional de Creştere Constanţa, judeţului Constanţa, cât şi a Regiunii de Dezvoltare 2 Sud-Est; Familiile zecilor de persoane angajate ca urmare a realizării acestui proiect; Familiile bolnaviilor de Alzheimer; Factorii implicaţi în managementul serviciilor socio-medicale (spitale, CAS, medici de familie, studenţi la medicină); Comunităţile locale din Agigea, Polul Naţional de Creştere Constanţa, judeţul Constanţa cât şi din Regiunea de Dezvoltare 2 Sud-Est; Primăria comunei Agigea – taxe, impozite; Agentii economici, operatorii care isi desfasoara activitatea in în industria medicală; Potenţiali investitori în Polul Naţional de Creştere Constanţa, judeţului Constanţa cât şi a Regiunii de Dezvoltare 2 Sud-Est.
 

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

CJ Constanța aprobă un proiect ce vizează înființarea unui centru pentru persoanele diagnosticate cu boala Alzheimer (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii