Proiect implementat de Primăria Cernavodă şi Asociaţia „Save the Dogs“ 18 copii cu dizabilităţi, incluşi în programul Onoterapie 2015
Proiect implementat de Primăria Cernavodă şi Asociaţia „Save the Dogs“: 18 copii cu dizabilităţi, incluşi
19 Nov, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2603
Marime text
Centrul de Terapie şi Asistenţă Educaţională (CTAE) şi Asociaţia „Save the Dogs and other Animals“ vor prezenta, azi, rezultatele proiectului „Onoterapie 2015“. La întâlnirea cu tema „Rezultate Onoterapie 2015“ vor participa oficiali ai administraţiei publice locale, medici specialişti, părinţi, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor colaboratoare.
Iniţiat în urmă cu cinci luni de Primăria Cernavodă şi Asociaţia „Save the dogs“, programul a avut drept scop sprijinirea copiilor cu dizabilităţi din Cernavodă, dar şi din localităţile limitrofe. În această perioadă, 18 copii eligibili pentru acest tip de terapie au vizitat, săptămânal, Adăpostul de animale de la Hinog, unde, asistaţi de specialiştii Centrului de Terapie şi Asistenţă Educaţională, s-au jucat cu măgăruşii. Proiectul a mai fost implementat doar în Bucureşti, în anul 2011, prin intermediul aceleiaşi asociaţii. Ulterior, a continuat în Cernavodă şi în Braşov.
În august 2014, organizaţia „Save the Dogs“, în colaborare cu Fundaţia „Paideia“ din Italia, a desfăşurat un program-pilot de onoterapie, de şase săptămâni, pentru cinci copii din cadrul CTAE. Programul a continuat cu succes şi în anul 2015, pentru 18 beneficiari. După succesul programului-pilot din 2014, Primăria Cernavodă a inaugurat, pe 1 iunie, „Programul de Onoterapie 2015“, în cadrul căruia au fost asistaţi copii cu dizabilităţi din localitate şi din zonele limitrofe: Seimeni, Cochirleni, Rasova, Ştefan cel Mare.
Dintre cei 60 de copii asistaţi la CTAE, doar 19 au fost eligibili programului (cu vârste cuprinse între patru şi zece ani şi greutate de maximum 35 kg). „Onoterapie 2015“ s-a desfăşurat pe o durată de cinci luni (1 iunie - 28 octombrie), timp în care terapeuţii au efectuat exerciţii şi jocuri menite să scadă spasticitatea şi să mărească atenţia copiilor. Micuţii au socializat şi au călărit măgăruşii. Programul a fost finanţat cu fonduri externe oferite de Fundaţia „Paideia“ din Torino, Italia (6.000 de euro) şi Fundaţia „The Donkey Sanctuary“ din Marea Britanie (2.000 de euro). Primăria Cernavodă şi Asociaţia „Save the dogs“ vor continua proiectul de onoterapie şi anul viitor, iar numărul beneficiarilor va fi mai mare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii