Proiectul de impozite și taxe la nivelul comunei Mihail Kogălniceanu în anul 2023 (DOCUMENT)
Proiectul de impozite și taxe la nivelul comunei Mihail Kogălniceanu în anul 2023 (DOCUMENT)
02 Dec, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2252
Marime text
- Impozitele și taxele sunt stabilite în proiectul aflat în transparență decizională pe portalul primăriei
- În secțiunea „Documente” poate fi vizualizat proiectul de hotărâre cu privire la taxele și impozitele
Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a publicat în transparență proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul comunei Mihai Kogălniceanu în anul 2023.
În baza modificărilor explicate în proiectul din secțiunea „Documente”, se modifică calculul valorii imozabile a clădirii, astfel:
- Valoarea clădirii, exprimată în lei, se determină prin însumarea valorii clădirii, a clădirilor anexă, după caz, și a valorii suprafețelor de teren acoperite de aceste clădiri, cuprinse în Stiudiul de piață administrat de Camera Notarilor Publici Constanța referitor la valorile orientative privind proprietățile imobiliare din municipiul Constanța aferente anului 2022
- În cazul în care în Studiul de piață administrat de Camera Notarilor Publici Constanța referitor la valorile orientative privind proprietățile imobiliare din comuna Mihail Kogălniceanu aferente anului 2022, valoarea este exprimată în euro/mp, valoarea clădirii se calculează prin înmulțirea suprafeței construite desfășurate exprimate în metri pătrați cu valoarea pe metru pătrat cuprinsă în studiu, iar pentru exprimarea în lei se utilizează cursul de schimb al monedei euro la data de 31 decembrie 2022.
Constituie contravenții următoarele fapte:
- Depunerea peste termen a declarațiilor prevăzute la art. 12;
- nedepunerea declarațiilor prevăzute la art. 12.
Contravenția prevăzută la alin. (1) lit. a) se sancționează cu amendă de la 100 Iei la 400 Iei în cazul persoanei fizice și de la 400 Iei la 1.400 Iei în cazul persoanei juridice, iar cea de la alin. (1) lit. b) cu amendă de la 400 Iei la 900 Iei în cazul persoanei fizice și de la 1.400 Iei la 2.500 Iei, în cazul persoanei juridice.
Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către persoane împuternicite din cadrul Compartimentului Impozite si Taxe Locale din cadrul Primăria Mihail Kogalniceanu.
Pentru plata cu anticipație a tuturor obligațiilor către bugetul local datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie inclusiv, se acordă o bonificație la impozitul/taxa pe clădiri de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice.
Se acordă scutire la impozitul/taxa pe clădiri pentru:
- clădirile utilizate pentru furnizarea de servicii sociale de către organizații neguvernamentale și întreprinderi sociale ca furnizori de servicii sociale.
- clădirile utilizate de organizații nonprofit folosite exclusiv pentru activitățile fără scop lucrativ.
- clădirile restituite potrivit art. 16 din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru perioada pentru care proprietarul menține afectațiunea de interes public.
- clădirile retrocedate potrivit art. 1 alin. (10) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru perioada pentru care proprietarul menține afectațiunea de interes public.
- Clădirile restituite potrivit art. 1 alin. (5) din Ordonanța de Urgentă a
|
- clădirea nouă cu destinație de locuință, realizată în condițiile Legii locuinței nr. 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și clădirea cu destinație de locuință, realizată pe bază de credite, în conformitate cu Ordonanța Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investițiilor pentru realizarea unor lucrări publice și construcții de locuințe, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/1995, cu modificările și completările ulterioare. În cazul înstrăinării clădirii, scutirea de impozit nu se aplică noului proprietar al acesteia.
- Clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau corespunzător cotei- părți pentru clădirea deținută în coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) și art. 4 alin. (1) din Legea nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare, cu exceptia încăperilor cu destinație nerezidențială sau în care se desfășoară activitate economică.
- clădirile deținute de asociațiile de dezvoltare intercomunitară, cu excepția încăperilor cu destinație nerezidențială sau în care se desfășoară activitate economică.
- clădirile folosite pentru desfășurarea de activități sportive, inclusiv clădirile care asigură funcționarea bazelor sportive.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Primăria Mihail Kogălniceanu asfaltează mai multe drumuri comunale din localitate
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii