Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere de la Tusac pentru cetăţenii de onoare Inna şi Claudia Pavel Consilierul Foleanu - „Gestul lui Tusac, un exces de megalomanie" (galerie foto)

ro

15 Aug, 2011 00:00 1820 Marime text
Mangalia_-_Claudiu_Tusac__4_.jpgPrimarul Mangliei, Claudiu Tusac, anunţa zilele trecute, pe scena Festivalului Mangalia 2011, că intenţionează să le acorde titlul de cetăţean de onoare al oraşului celor două cântăreţe de muzică uşoară, una în vogă de câteva luni, iar cealaltă de câţiva ani buni, Inna şi Claudia Pavel. Nimic rău în acest demers numai că, în ciuda faptului că sunt cetăţeni ai oraşului, cele două dive nu prea duc mai departe numele Mangaliei, toată lumea sare peste numele oraşului şi le crede originare din Constanţa.

Una dintre cele pe care primarul Tusac vrea să le facă cetăţeni de onoare, Claudia Pavel, a primit la finele săptămânii trecute şi o stea pe Aleea Stelelor din Portul Turistic Mangalia. De asemenea, alte trei stele au mai primit şi Jan Keizer şi Anny Schilder (BZN) şi Proconsul.

Premeditat sau nu, primarul a anunţat, la evenimentul de acordare a acestor titluri, că are de gând să o facă şi pe Claudia Pavel¸ dar şi pe colega ei de scenă Inna, cetăţeni de onoare ai oraşului, fiind cunoscut, pentru unii, faptul că cele două sunt originare din Mangalia.

Despre iniţiativa edilului, unul dintre consilierii care îi face opoziţie primarului, democrat-liberalul Paul Foleanu, spune că nu este nimic ieşit din comun cu acest anunţ, că el personal va fi de acord cu o asemenea propunere, dar că nu el, primarul este cel care le va face pe cele două cântăreţe cetăţeni de onoare. „Consiliul Local este cel care va vota o astfel de propunere. Eu personal voi fi de acord. Înainte să se laude pe scenă cu o asemenea viitoare realizare, care nici măcar nu este a lui, ar trebui să facă prin oraş câte ceva. Cred, totuşi, că este un exces de megalomanie din partea lui", spune Paul Foleanu.

Mincă: „Cele două nu prea vorbesc de Mangalia pe unde merg"

Şi Ion Minc㸠fost viceprimar al Mangalia din partea PC-ului spune că şi el ar fi de acord cu o astfel de iniţiativă. „Nu am nimic împotrivă ca ele să devină cetăţeni de onoare, doar că nu prea vorbesc de Mangalia pe unde merg. Nu este un lucru rău iniţiativa", este de părere Mincă.

La rândul său primarul Claudiu Tusac spune că este încrezător că va avea sprijinul consilierilor în promovarea acestei iniţiative, în ciuda binecunoscutelor dispuse care există în CL Mangalia: „Este bine să-i motivăm pe artişti să ducă numele Mangaliei mai departe. Cred că, în următoarea şedinţă, voi discuta despre această iniţiativă". Tusac a fost foarte deranjat de întrebarea legată de faptul că prea puţini ştiu că cele două sunt originare din Mangalia, majoritatea crezând că sunt din Constanţa, reacţionând în propriul stil. „Poate doar dvs. ştiţi asta", a conchis Tusac.

Dacă iniţiativa anunţată se va fi concretiza, cele două cântăreţe vor fi primele care vor primi acest titlu de când Tusac a devenit primar. De pe lista cetăţenilor de onoare ai Mangaliei îl amintim pe fostul preşedinte Ion Iliescu, dar şi pe preşedintele Festivalului Callatis, regizorul Cornel Diaconu, cei doi devenind cetăţeni de onoare pe vremea primarului Zanfir Iorguş.

De doi ani, Festivalul Callatis nu se mai ţine la Mangalia, principalul motiv al stopării organizării acestuia fiind legat de neînţelegerile primarului Tusac cu regizorul Cornel Diaconu. Ediţia din acest an, care a început pe 8 august şi se va încheia azi, are loc în Italia, la Roma.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii