Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:24 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul peninsulei nu va ajunge prea curând pe masa consilierilor! Comisia tehnică de urbanism, noi solicitări pentru Expaco

ro

16 Mar, 2017 00:00 2953 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, întrunită în şedinţă în data de 7.03.2017, a analizat documentaţiile prezentate şi a exprimat un punct de vedere în legătură cu Planul Urbanistic Zonal pentru porţiunea peninsulară a municipiului Constanţa.
Rezoluţiile Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului stabilesc o serie de condiţii de prezentare a documentaţiei de urbanism, precum şi reglementări referitoare la regimul de construire care trebuie preluate în RLU.
 
Comisia a stabilit necesitatea elaborării unor studii de fundamentare care nu fuseseră solicitate la momentul încheierii contractului de prestări servicii de proiectare, cum ar fi studiu volumetric, studii de organizare a circulaţiei pietonale şi carosabile perimetrale zonei studiate, cu identificarea unor locaţii pentru amenajarea de parcaje, studii de perspectivă, studiu privind punerea în valoare a vestigiilor arheologice, actualizarea studiului istoric şi completarea lui cu fişele construcţiilor cu valoare arhitecturală şi urbanistică, actualizarea studiului arheologic. În 2011, firma Expaco SRL a demarat procedurile pentru realizarea unui nou Plan Urbanistic Zonal al Peninsulei, beneficiar fiind Primăria Constanţa.

Despre Expaco SRL

Înmatriculată în anul 1991, Expaco SRL are sediul social în Poiana, oraşul Ovidiu. Capitalul social subscris, de 560 de lei, integral vărsat, este compus din 56 de părţi sociale. Firma este controlată de Petre Băncescu, născut pe 24.10.1946, în comuna Cocoşu, judeţul Constanţa, cu 28,57143% din capitalul social, Răzvan Băncescu, născut pe 16.09.1977, în Constanţa, cu 21,42857% din capitalul social, Mirela Băncescu, născută pe 8.08.1974, în Constanţa, cu 21,42857% din capitalul social, şi Ana Băncescu, născută pe 16.11.1955, în Tulcea, cu 28,57143% din capitalul social. Administratorii firmei, care desfăşoară activităţi de arhitectură, sunt Ana Băncescu şi Petre Băncescu.

Un PUZ… pentru anul 3000!

Noul PUZ reglementează regimul de înălţime, regimul faţadelor, normele de reabilitare. Regimul de înălţime în partea de sud a peninsulei ar trebui să fie de cinci etaje. Pe terenul dintre Curtea de Apel şi Lupoaică era prevăzut un hotel cu opt etaje, la Poarta 2, era prevăzut turnul Constanţa Tower, cu 37 de etaje, iar lângă hotelul părăsit din Portul Tomis se puteau ridica imobile de zece etaje. Deocamdată, noul PUZ este în chinurile facerii şi va mai dura multă vreme până va ajunge să fie aprobat şi să devină funcţional, poate chiar un mandat.
 
Vechiul proiect al PUZ-ului peninsulei deja nu mai este de actualitate. Pentru el, s-a cerut în 2015, în timpul mandatului lui Radu Mazăre, şi un aviz de mediu. „Documentaţia este acum depăşită, ţin minte că le solicitasem un aviz de la Direcţia de Cultură, cu care nu au mai venit. Probabil nu l-au primit. Acum, procedura trebuie reluată, deocamdată la Agenţia pentru Protecţia Mediului nu s-a mai primit nicio solicitare“, ne-a declarat directorul executiv al APM, Lavinia Monica Zaharia.
 
În prezent, în lipsa unui nou Plan Urbanistic, funcţional este cel elaborat în 2003, iar reglementările urbanistice pentru cei care vor să construiască se fac numai prin autorizaţiile de construire.

Citeşte şi: 

Tunel între platformele portuare
Vor fi reluate discuţiile pe marginea noului PUZ pentru peninsulă (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii