Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET devine societate pe acţiuni Hocus, pocus, preparatus! Administraţia Mazăre vrea să integreze RADET-ul şi CET-ul în SACET (documente)

ro

28 Mar, 2015 00:00 3288 Marime text


Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa se reuneşte, luni, în şedinţa ordinară a lunii martie, context în care va dezbate un proiect de hotărâre privind aprobarea dizolvării voluntare şi a lichidării societăţii RADET Constanţa SA, un altul privind implementarea Memorandumului Guvernului din 27 martie 2013 şi a crării SACET integrat în municipiul Constanţa, prin emiterea acordului pentru preluarea condiţionată de către municipiul Constanţa a acţiunilor statului roman la Electrocentrale Constanţa SA, precum şi un proiect legat de implementare a memorandumului mai sus menţionat şi a creării SACET (Serviciul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică) “prin actualizarea inventarului domeniului public al municipiului Constanţa cu privire la reţelele de termoficare, cu instalaţiile, terenurile şi construcţiile aferente, conform paragrafului III, pct. 4 al anexei la Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, în vederea transmiterii acestora în administrarea Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanţa”. Nu mai puţin important, proiectul cu numărul 18, care va fi dezbătut tot în cadrul şedinţei de luni, priveşte implementarea acestui memorandum şi crearea SACET integrat „prin aprobarea reorganizării Regiei Autonome de Distribuire a Energiei termice Constanţa şi transformarea în societate conform prevederilor Legii nr. 31/1990”.

Conform proiectului de hotărâre privind implementarea Memorandumului Guvernului din martie 2013 şi crearea SACET, prin emiterea acordului pentru preluarea condiţionată de către municipalitate a acţiunilor statului român la Electrocentrale Constanţa SA (actuala denumire a CET Palas), administraţia publică locală va prelua aceste acţiuni doar în anumite condiţii, aşa cum prevede de altfel şi numele proiectului. Articolul 1 al proiectului prevede că „se aprobă preluarea de către municipiul Constanţa, în domeniul privat, fără plată, la îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 3 a tuturor acţiunilor aflate în proprietatea statului român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, la societatea Constanţa SA, cu sediul în Constanţa, Bdul Aurel Vlaicu nr. 123, înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J13/23/2015 şi având cod unic de înregistrare 33636420”. Articolul 2 al aceluiaşi proiect menţionează că primarul municipiului Constanţa este mandatat să efectueze demersurile necesare, conform legii, pe lângă Guvernul României, pentru aprobarea de către Executiv a transferului în domeniul privat al municipiului Constanţa a acţiunilor aflate în proprietatea statului român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, la societatea Electrocentrale SA”. Aşa cum reiese din articolul 3, preluarea de către municipiul Constanţa a acţiunilor la CET, aflate în proprietatea statului, „se va efectua sub condiţia şi la data remedierii neregularităţilor care au avut loc la efectuarea divizării Electrocentrale Bucureşti SA, astfel cum sunt detaliate în adresa nr. 165469/17.12.2014 transmisă de către Primăria municipiului Constanţa către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de afaceri, precum şi a celor menţionate în acţiunea în anulare a divizării Electrocentrale Bucureşti SA, înregistrată la Primăria municipiului Constanţa sub nr. 42589 din data de 23.03.2015, depusă la Tribunalul Bucureşti”. Totodată, aşa cum prevede articolul 4 al acestui proiect, primarul e mandatat „pentru identificarea şi adoptarea tuturor măsurilor pentru a se asigura îndeplinirea condiţiilor menţionate mai sus, inclusiv prin formularea de acţiuni în justiţie, în vederea preluării acţiunilor statului la Electrocentrale Constanţa SA şi a realizării SACET integrat în municipiul Constanţa, ca urmare a fuziunii acesteia cu societatea rezultată din reorganizarea RADET Constanţa”.

Proiectul numărul 17 privind aprobarea Memorandumului Guvernului şi a creării SACET prin actualizarea domeniului public al municipiului Constanţa cu privire la reţelele de termoficare, cu instalaţiile, terenurile şi construcţiile aferente în vederea transmiterii acestora în administrarea RADET face referire, la articolul 1, la actualizarea inventarului reţelelor de termoficare, cu instalaţiile, terenurile şi construcţiile aferente, iar la articolul 2, prevede că ulterior finalizării actualizării inventarului, CLM Constanţa va dezbate un nou proiect de hotărâre privind modificarea componenţei domeniului public al municipiului Constanţa, prin preluarea şi includerea „tuturor elementelor menţionate la punctul III, poziţia 4 din anexa la Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică ca fiind parte a domeniului public al municipiului Constanţa, care au fost astfel inventariate”. După inventariere şi după modificarea componenţei domeniului public al municipiului Constanţa, se va supune spre aprobare către CLM Constanţa hotărârea de transmitere în administrarea RADET a tuturor reţelelor de termoficare, cu instalaţiile, terenurile şi construcţiile inventariate.
Cât despre proiectul cu numărul 18 ce urmează a fi dezbătut luni, acesta face referire, la articolul 1, la demararea şi realizarea operaţiunilor de reorganizare a RADET Constanţa în societate pe acţiuni, conform prevederilor Legii nr. 31/1990.
 
Citiţi şi
Gheorghe Enache, directorul Electrocentrale Constanţa
„Suntem în discuţii cu un fond internaţional care ar putea deveni partener privat la CET“

 
Administraţia Mazăre intenționează să preia, CONDIŢIONAT, acţiunile statului de la CET
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lili 28 Mar, 2015 02:32 Poate sa ia cetul/radetul si coreea de nord, nu ma intereseaza asta, ma intereseaza cat vom mai plati gigacaloria cu asemenea pret.