Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:44 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET ne asigură că nu va creşte factura Probele la rece nu sunt plătite de abonaţi

ro

29 Nov, 2012 02:16 2515 Marime text
radet_-_Ilie_Rachieru.jpgV-aţi întrebat vreodată de câtă apa este nevoie pentru a umple reţeaua termică a RADET? Dar pentru a umple instalaţiile termice interioare de încălzire ale consumatorilor din municipiu, racordate la sistemul centralizat de termoficare? V-aţi întrebat vreodată dacă factura conţine şi probele la rece?

Începând cu 1 noiembrie, în casele constănţenilor s-a încălzit: RADET a început furnizarea agentului termic. De pe 15 octombrie până la sfârşitul lunii, RADET Constanţa a derulat probele la rece pe reţeaua proprie în vederea pregătirii furnizării energiei termice pentru populaţie. Dar se plătesc aceste probe? Reprezentanţii RADET susţin că nu. „Consumatorii de energie termică nu plătesc umplerea instalaţiei termice de încălzire. De asemenea, consumatorii de energie termică nu plătesc probele la rece efectuate în instalaţia termică de încălzire. Consumatorii plătesc doar energia termică înregistrată de branşamente. Instalaţia de încălzire a furnizorului rămâne în presiune la terminarea sezonului de furnizare a agentului termic şi în mod firesc nu ar trebui să se facă adaos de apă în aceasta. Pe timpul verii au loc loc lucrări de revizii şi reparaţii în urma cărora se înlocuiesc tronsoane de conducte, fapt ce determină goliri ale instalaţiilor furnizorului sau goliri făcute de consumatori. În urma acestor lucrări este necesară umplerea instalaţiei, activitate ce cade în sarcina furnizorului", a declarat directorul general al RADET, Ilie Racheru.

Cât priveşte volumul de apă necesar umplerii reţelei termice a RADET şi a instalaţiile termice interioare de încălzire ale consumatorilor din municipiu, reprezentanţii instituţiei au precizat următoarele: „Pentru umplerea reţelei termice secundare a RADET este nevoie de 6.300 metri cubi de apă, iar pentru umplerea instalaţiilor termice interioare de încălzire ale consumatorilor din municipiu, racordate la sistemul centralizat de termoficare - 4.900 metri cubi de apă". Reamintim că în municipiul Constanţa preţul gigacaloriei a rămas la fel ca şi iarna trecută, adică 341,91 de lei. Prin urmare, mulţi dinte noi vom rămâne cu buzunarele ceva mai goale. În Constanţa, 85.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Jumătate din populaţia racordată la acest sistem plăteşte 338 de lei. Pentru restul constănţenilor, în funcţie de venituri, facturile la căldură sunt compensate prin ajutoare acordate atât de către Guvern, cât şi de către Primăria Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • suleyman 29 Nov, 2012 08:22 Ce frumos spune acest director ca gigacaloria a ramas la acelasi pret ca anul trecut insa a uitat ca in toiul iernii trecute a fost marita cu aproape 10 lei. Asa se va intimpla si anul acesta prin martie-aprilie va fi marita cu 10-20 lei si isi vor recupera astfel toate pierderile si alte probe.In tara asta condusa de ciocoi nu primim nimic degeaba.Si inca o observatie din pretul gigacaloriei TVA reprezinta 85 lei ati vazut un ciocoi in programul sau din campania electorala sa propuna eliminarea tva la caldura .