Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul Curţii de Conturi De ce nu vrea Consiliul Judeţean să recupereze banii de la Nicuşor Constantinescu şi de la televiziunea de casă a PSD? (document)

ro

10 Oct, 2019 00:00 3301 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a contestat raportul Curţii de Conturi, potrivit preşedintelui CJC, care nu a oferit detalii concrete legate de motivele contestării. Grupul de consilieri judeţeni PNL solicită preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu, să le pună la dispoziţie, în copie, contestaţia şi toate documentele depuse în susţinerea acesteia.

„Oare ce înseamnă faptul că actuala conducere a Consiliului Judeţean Constanţa (PSD-PMP-ALDE) nu a întreprins sau nu a continuat măsurile de executare silită privind debitori precum Nicuşor Constantinescu sau fosta televiziune a lui Mazăre, Soti Cable Neptun? Cum este posibil ca o firmă privată să primească drept „cadou” pentru a utiliza echipamente de 400.000 de lei din partea CJC, fără ca măcar să solicităm o sumă pentru uzura aparatelor? Cine din Consiliul Judeţean a închis ochii atâţia ani pentru ca în cadrul Complexului Muzeal de Știinţe ale Naturii să răsară o clădire privată P+1 fără acordul CJC, iar în evidenţele judeţului să fie înscrise „două chioşcuri”?” -  sunt câteva întrebări legitime adresate de consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, pe marginea unor nereguli găsite şi scoase la lumină în raportul Curţii de Conturi Constanţa.
 
„Atunci când se repetă, aproape obsesiv, că multe dintre abateri s-au întâmplat în urma „lipsei controlului intern managerial” sau „neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, lucrurile trebuie tratate foarte atent. Și pentru că la Consiliul Judeţean s-a instituit o regulă aberantă, prin care suntem obligaţi, cei din opoziţie, să ne limităm interpelările la doar 30 de secunde, iar răspunsurile au doar caracter de glumiţe sau răfuieli politice, fără a se răspunde concret şi asumat, solicitam în scris explicaţii clare la nişte chestiuni extrem de delicate din acel raport”, mai susţin liberalii.
 
Redăm mai jos conţinutul integral al interpelării, pe care o puteţi consulta şi în secţiunea „Documente”:
 
„În urma şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Constanţa din data 30.09.2019 au rămas mai multe nelămuriri privind raportul Curţii de Conturi Constanţa privind activitatea CJC. Noi, consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, considerăm că regula absurdă de 30 de secunde pentru o interpelare, instituită de dumneavoastră, nu reprezintă nimic altceva decât un pumn în gura Opoziţiei, scopul fiind o lipsă totală de transparenţă. Mai mult, tendinţa unora din conducerea Consiliului Judeţean de a bagateliza şi a transforma în circ orice dezbatere publică în cadrul şedinţelor ne-a determinat de a vă cere în scris răspunsuri la întrebările noastre.
 
Prin urmare, domnule preşedinte, vă solicităm să ne acordaţi răspunsuri clare şi la obiect în scris, pe principiul „verba volant, scripta manent”. Cu toate că la fiecare şedinţă a Consiliului Judeţean vă lăudaţi cu performanţe şi cu tot ce aţi făcut pentru judeţul nostru, raportul Curţii de Conturi Constanţa conţine un lait motiv în cazul aproape tuturor abaterilor sesizate – „exercitarea defectuoasă a controlului intern managerial”, adică al managementului dumneavoastră direct, domnule preşedinte. Tocmai de aceea, aşteptăm să ne puneţi la dispoziţie, prin aparatul dumneavoastră de specialitate, toate documentele solicitate mai jos. Dar să începem cu începutul:
 
1. Aţi declarat în şedinţă că raportul Curţii de Conturi a fost contestat de către CJC. Vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie, în copie, contestaţia şi toate documentele depuse în susţinerea acesteia.

2. În legătură cu abaterile constatate la Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii Constanţa, avem următoarele solicitări:

- Să ne puneţi la dispoziţie copii după contractul de asociere în participaţiune nr 361/20.03.2012 şi a tuturor actelor adiţionale, cererilor de renegociere şi orice act subsecvent acestuia.

- Să ne puneţi la dispoziţie copii ale certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construcţie şi orice alte documente în acest sens, emise ca urmare a contractului mai sus menţionat.

- Având în vedere că societatea comercială a plătit, din 2016 până în prezent, suma minimă pentru chirie 1.000 de lei pe lună, încălcând prevederile contractului de asociere, ce măsuri imediate aţi dispus pentru remedierea acestui fapt, din momentul în care aţi primit raportul Curţii?

- Să ne puneţi la dispoziţie componenţa comisiilor de inventariere ale CJC, care din 2013 şi până în prezent nu au adus la cunoştinţa CJC schimbările în patrimoniul judeţului, de la CMSN, apărând în continuare inventariate acolo două chioşcuri. Dorim să aflăm numele, funcţia şi dacă încă mai lucrează în cadrul Consiliului.

- sSă ne puneţi la dispoziţie toate contractele de închiriere/comodat/asociere în participaţiune care sunt în vigoare în acest moment şi care privesc domeniul public din Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii Constanţa.


3. În legătură cu abaterile constatate la Pavilionul Expoziţional Constanţa, avem următoarele solicitări:
 - De la începutul mandatului nostru, cine este responsabil din partea CJC cu administrarea Pavilionului?

 - Să ne puneţi la dispoziţie documentele din care reiese relaţia contractuală dintre Black Sea Tour şi Consiliul Judeţean Constanţa - contract, acte adiţionale şi orice alt act semnat de către cele două entităţi.

 - Are conducerea CJC şi mai ales responsabilul cu administrarea Pavilionului vreo explicaţie privind de ce nu s-a facturat suprafaţa totală şi de ce nu s-a încasat nicio sumă pentru utilizarea mijloacelor fixe aparţinând CJC?
- ce măsuri concrete aţi luat până acum privind prejudicierea sumei de 29.731 de lei, venituri neîncasate de CJC în urma relaţiei contractuale cu Black Sea Tour? Dacă au fost emise documente sau somaţii, vă rugăm să ni le puneţi la dispoziţie.

- Vă solicităm lista tuturor societăţilor cu care CJC are încheiate raporturi comerciale cu tarifare pentru utilizare temporară - numele, durata/duratele de funcţionare şi sumele plătite pe metru pătrat.
- Vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie o listă cu toate societăţile comerciale/ONG-uri şi alte entităţi care şi-au desfăşurat şi încă îşi desfăşoară activitatea în Pavilionul Expoziţional. Dorim numele societăţilor, durata şi tipul contractului, sumele solicitate de CJC în cadrul raporturilor economice.

- Foarte important: ce măsuri s-au luat împotriva persoanelor responsabile din cadrul CJC? Acele persoane sunt în continuare responsabile de administrarea Pavilionului?

4. În legătură cu atribuirea locuinţelor de serviciu, vă solicităm:

- Să ne puneţi la dispoziţie situaţia şi documentaţia care a stat la baza atribuirii acestor locuinţe din partea Consiliului, inclusiv lista persoanelor care au beneficiat de ele.

- Să ne comunicaţi lista persoanelor însărcinate cu monitorizarea documentaţiei angajaţilor care au solicitat astfel de locuinţe şi cine ar fi trebuit să instituie controlul intern managerial – persoana responsabilă.

- Să ne spuneţi dacă aţi început să luaţi măsuri pentru recuperarea prejudiciului de 27.624 lei, reprezentând daune interese. Și dacă da, împotriva cui?

5. În legătură cu debitele pentru care nu s-au întreprins sau nu s-au continuat măsurile de executare silită, în valoare de "doar" 5.754.674 lei, vă solicităm să ne spuneţi:

- Cine este responsabil direct de ineficienţa controlului intern managerial şi de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, conform fişei postului. Numele şi funcţia persoanelor
- având în vedere că sunt nume sonore în acea listă, precum Nicuşor Constantinescu sau „Soti Cable Neptun” iar riscul nerecuperării sumelor, din cauza întârzierii aparatului de specialitate al CJC, creşte în fiecare zi, vă rugăm să ne spuneţi ce măsuri urgente aţi luat pentru recuperarea prejudiciului şi ce proceduri interne aţi iniţiat pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”.
 

Citeşte şi:

Jaful e ceva mai mic, dar nu lipseşte Ţuţuianu se face că plouă - „Raportul Curţii de Conturi, mult mai bun decât în anii precedenţi!“


Raport Curtea de Conturi. Pavilionul Expoziţional şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, vaci de muls pentru nişte privaţi, în dauna Consiliului Judeţean Constanţa (document)

Raport al Curţii de Conturi Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi nelegale către ASCS Farul Constanţa şi Asociaţia Terra Semper Fidelis (document) (I)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii