Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:47 17 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulament. În ce condiții primesc angajații Consiliului Județean Constanța voucherele de vacanță? (documente)

ro

21 Jul, 2020 00:00 2724 Marime text
  • Președintele Consiliului Județean Constanța a semnat recent dispoziția care aprobă regulamentul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru angajați
  • Voucherele de vacanță se acordă în luna iulie 2020, în valoare totală de 1.450 lei pentru un salariat și o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării
  • Nivelul veniturilor lunare ale salariaților Consiliului Județean Constanța, inclusiv voucherele de vacanță, nu poate depăși nivelul indemnizației lunare a vicepreședintelui CJC
  • Stabilirea numărului de vouchere de vacanță la care are dreptul salariatul, se realizează prin rotunjire 
 
Președintele Consiliului Județean Constanța a semnat recent dispoziția care aprobă regulamentul privind acordarea voucherelor de vacanță pentru personalul contractual și funcționarii publici din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța, pentru anul 2020.
Potrivit documentului, care poate fi studiat în secțiunea “documente”, voucherele de vacanță se acordă în luna iulie 2020, în valoare totală de 1.450 lei pentru un salariat și o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării, pe suport electronic, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19.
Se aplică impozit pe venit 10% din valoarea voucherelor de vacanță acordate.
Aplicarea impozitului pe venitul reprezentat de contravaloarea voucherelor de vacanță se face o dată cu stabilirea drepturilor salariale ale lunii de primire a acestora.
Voucherele de vacanță se acordă personalului din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanta pentru perioada 01.01.2020 — 31.12.2020, precum și celor care în această perioadă beneficiază de concediu de odihnă, concediu pentru incapacitate temporală de muncă sau concediu de maternitate, concediu pentru risc maternal sau concediu pentru îngrijire copil bolnav.
Numărul voucherelor de vacanță pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța, care beneficiază de program parțial de lucru se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat, raportat la numărul maxim de vouchere stabilite pentru programul normal de lucru.
În cazul cumulului de funcții, voucherele de vacanță se acordă de către angajatorul unde personalul în cauză are funcția de bază, potrivit legii.
Nu se acordă vouchere de vacanță în urmatoarele cazuri:  funcționarilor publici și angajaților cu contract individual de muncă din cadrul instituției care se află, în perioada 01.01.2020 — 31.12.2020, în concediu pentru creșterea copilului; funcționarilor publici și angajaților cu contract individual de muncă din cadrul instituției care au activitatea suspendată din alte motive sau concediu fără plată; persoanelor care cumulează funcții de demnitate publică numită sau aleasă; funcționarilor publici și angajatilor cu contract individual de muncă din cadrul instituției care și-au încheiat activitatea înainte de data acordarii voucherelor de vacanță.
În cazurile în care personalul din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța vor fi prezenți parțial la locul de muncă în perioada 01.01.2020 — 31.12.2020 din diferite motive (angajare în cursul perioadei, reîntoarcere din concedii, etc.), voucherele de vacanță se vor acorda după următorul mod de calcul: 29 (numărul maxim de vouchere) se înmulțește cu raportul dintre numărul de zile de activitate prestată în perioada 01.01.2020 — 31.12.2020 / 251 (numărul de zile lucrătoare în perioada 01.01.2020 — 31.12.2020). Stabilirea numărului de vouchere de vacanță la care are dreptul salariatul, se realizează prin rotunjire la cel mai apropiat număr.
Doar salariații care primesc vouchere de vacanță nominale, sunt singurele persoane îndreptățite să  utilizeze voucherele.
Totodată, salariatul are obligația să restituie angajatorului suma reprezentând contravaloarea voucherelor de vacanță necuvenite, potrivit prevederilor Iegale, la data încetării raporturilor de serviciu sau de muncă, iar angajatorul are obligația de a restitui angajatului impozitul reținut, proporțional cu valoarea voucherelor restituite.
Nivelul veniturilor lunare ale salariaților Consiliului Județean Constanța, inclusiv voucherele de vacanță, nu poate depăși nivelul indemnizației lunare a vicepreședintelui CJC, potrivit prevederilor legale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii