Regulamentul de adăpostire a animalelor aflate în pericol de pe raza județului Constanța, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)
Regulamentul de adăpostire a animalelor aflate în pericol de pe raza județului Constanța, lansat în consultare
04 Dec, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2464
Marime text
- Consiliul Județean Constanța a lansat în consultare publică proiectul de hotărâre privind asigurarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor de pe raza județului Constanța, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost și aprobarea Regulamentului acestora
- Inițiatorul proiectului este vicepreședintele CJC, Petre Enciu cel care a coordonat situația cailor maltratați de la Techirghiol
- Prin animal aflat într-o situaţie de pericol se înţelege animalul care a fost rănit sau schingiuit, abuzat; animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale; animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul; animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale; animal domestic expus forţat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute.
Consiliul Județean Constanța a lansat în consultare publică proiectul de hotărâre nr. 263/24.11.2021 privind asigurarea cu caracter continuu și permanent a Serviciilor publice de adăpostire a animalelor de pe raza județului Constanța, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost și aprobarea Regulamentului acestora.
După ce a coordonat la începutul acestui an, situația cailor maltratați de la Techirghiol, vicepreședintele CJC, Petre Enciu a inițiat acest proiect, care poate fi consultat în secțiunea „documente”.
Inițiatorul vrea ca administrația județeană să asigure cu caracter continuu și permanent servicii publice de adăpostire a animalelor ce fac obiectul unui ordin de plasare în adăpost, care vor fi prestate prin încheierea de contracte cu entităti autorizate în conditiile legii (n.r. grădini zoologice, acvarii publice și centre de reabilitare și/sau îngrijire pentru animalele din fauna sălbatică, inclusiv cele deținute de organizații neguvernamentale de protecție a animalelor și încheierea de contracte cu adăposturi pentru câini fără stăpân sau a altor adăposturi pentru animate domestice,
inclusiv cele deținute de organizații neguvernamentale de protecție a animalelor.
Astfel, Consiliul Județean Constanța demarează, prin Serviciul Protecția Mediului din cadrul Direcției Generale de Proiecte va încheie contracte/ acorduri-cadru cu prestatorii de specialitate în domeniu.
Prin animal aflat într-o situaţie de pericol se înţelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situaţii:
a) animal care a fost rănit sau schingiuit, abuzat;
b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul (orice animal sălbatic captiv este un animal în pericol);
d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
e) animal domestic expus forţat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine şi caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulaţie publică.
Persoanele interesate pot transmite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus consultarii publice, la adresa de e-mail presedinte@cjc.ro sau pe adresa - Bulevardul Tomis, nr. 51, cam. 354, până la data de 3 ianuarie 2022.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii