Renaşte isteria străzii Traian?! Primăria somează locatarii blocului A7 să facă expertiză seismică pe banii lor (galerie foto + documente)
Renaşte isteria străzii Traian?!:Primăria somează locatarii blocului A7 să facă expertiză seismică pe baniiO notificare a Primăriei Constanţa ce poartă semnăturile viceprimarului Gabriel Stan şi directorului Direcţiei Administraţie Publică Locală, Constantin Racu, a stârnit panică printre locatarii Asociaţiei de Proprietari 773 de pe bulevardul Ferdinand nr. 61, bl A7, Sc.A. Prin notificare, locatarii sunt informaţi că „au obligaţia să acţioneze proporţional, în solidar şi cu asociaţia de proprietari, pentru expertizarea tehnică a structurii de rezistenţă a întregii clădiri, în termen de doi ani de la data primirii notificării".
Cu toate că în notificare reprezentanţii municipalităţii se prevalează de prevederile OG nr. 20/1994 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente şi de faptul că imobilul se încadrează în categoria construcţiilor care prezintă niveluri insuficiente de protecţie la acţiuni seismice, locatarii au înţeles în clar mesajul autorităţilor. Preşedintele Asociaţiei de Proprietari, Sabin Ionescu, ne-a declarat că locatarii sunt majoritatea pensionari şi abia îşi permit să fie la zi cu plata întreţinerii, costul unei expertize seismice fiind un efort mult prea mare pentru buzunarele lor. „Probabil vor să se pună la adăpost, în cazul în care se va întâmpla ceva, deşi Primăria este responsabilă în orice situaţie. Cu siguranţă caută o acoperire. Noi vom trata cu indiferenţă această notificare pentru că nu ne putem permite expertiza", susţine Ionescu. Potrivit preşedintelui Asociaţiei 773, Blocul A7 are o problemă mai importantă decât expertiza pe care o solicită Primăria, anume situaţia hornului şi a construcţiei de pe terasa blocului. „Aceste două construcţii afectează grav structura de rezistenţă a imobilului, nu sunt proprietatea noastră şi nu avem nicio responsabilitate în cazul desprinderii de la mare înălţime a cărămizilor din construcţie. RAEDPP a venit şi a făcut o lucrare de mântuială şi, în urma lor, în continuare se desprind bucăţi de tencuială", susţine administratorul de la A7.
În replică, viceprimarul Gabriel Stan susţine că legea este lege şi trebuie respectată. „Toate clădirile construite înainte de 1978 au nevoie de o astfel de expertiză. Este o lege din 1994 şi vom trimite notificări tuturor proprietarilor. Noi ne facem datoria să-i informăm, ei să facă ce doresc", precizează Stan. Întrebat de graba cu care notificările Primăriei au „aterizat" în urmă cu câteva zile exact către locatarii din perimetrul străzii Traian, Stan a spus că „există o sensibilitate în zonă, aşa cum a reieşit din expertizele comandate de Primărie şi e normal să se acţioneze în acest sens".
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- Tanti Gabi de la Cluj 14 Sep, 2011 08:20 Partea "amuzanta" e ca ,acel bloc nu e al primariei-ci al acelor locatari conform legii(ca si orice alta cladire,proprietate privata).Din acest punct de vedere,primaria e indreptatita sa-i someze sa-si faca expertiza seismica pe banii lor. Ca si locuitor al orasului,nu as fi de acord ca,din banii si ai mei -sa faca primaria acea expertiza.
- gigel 14 Sep, 2011 07:01 cat cinism din partea unui primar, care de dragul imobiliarelor, a subrezit zona, care acum recunosc ca era ,,sensibila,,si acum ne bombardeaza cu notificari,cu expertize platite din buzunarul,,victimilor,,catre experti,clienti ai primariei! HALAL PRIMAR,HALAL COMPORTAMENT !