Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:28 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revenit pe funcţie, Nicuşor Constantinescu a absentat de la prima şedinţă a CJC. Cristinel Dragomir, din nou la „butoane“ (documente)

ro

13 Feb, 2015 00:00 1688 Marime text
Prima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) pe anul 2015 a avut loc ieri, în Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa. Cu toate că preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost cel care a iniţiat toate proiectele aflate pe ordinea de zi, acesta nu a fost prezent la şedinţă, întrucât are interdicţia de a lua legătura direct cu persoanele care au fost implicate în adoptarea hotărârilor care vizau Centrul Militar Zonal. Adică aproape toţi aleşii judeţeni prezenţi în sală, inclusiv cei doi vicepreşedinţi şi chiar şi secretarul judeţului. Deşi aflată în concediu de odihnă, Mariana Belu a participat la prima reuniune a consilierilor judeţeni din anul 2015, întrucât, aşa cum a declara pentru ZIUA de Constanţa şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, aceasta a fost rechemată din concediu.

 Nicuşor Constantinescu şi-a delegat, din nou, atribuţiile

 Şedinţa s-a desfăşurat avându-i la prezidiu, alături de secretarul judeţului, pe cei doi vicepreşedinţi CJC, Cristinel Dragomir şi Gheorghe Darie, primul fiind cel care a şi condus şedinţa. „Prin dispoziţia nr. 57 privind delegarea exercitării atribuţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean, am fost numit să conduc această şedinţă ordinară. Am primit dispoziţia de la doamna secretar, dispoziţia e semnata pe data de 11.02. 2015“, a precizat Cristinel Dragomir, la începutul şedinţei. Actul la care face referire vicepreşedintele CJ Constanţa poate fi consultat în secţiunea „Documente“.

 Constantinescu a renunţat să mai dea bani Sportului prin hotărâri de Consiliu Judeţean

 44 de proiecte de hotărâre au fost cuprinse iniţial pe ordinea de zi. Opt dintre acestea se refereau la alocarea unor sume de bani către mai multe cluburi şi asociaţii sportive: Clubul Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa, Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa, Clubul Sportiv Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, Clubul Sportiv Universitar Neptun al Universităţii Maritime Constanţa - secţia de handbal feminin, Clubul Sportiv „Top Spin-08“, Asociaţia „Hippontica“ Constanţa, Asociaţia Club Sportiv Şcoală de Fotbal Farul Constanţa 2010 şi Clubul Sportiv „Farul“ Constanţa. Toate aceste iniţiative aparţinându-i lui Nicuşor Constantinescu au fost retrase de pe ordinea de zi. În schimb, pe ordinea suplimentară s-au regăsit încă şase proiecte, dintre care unul se referea la aprobarea regimului finanţărilor nerambursabile din fondul bugetului judeţean. Întrebat, la sfârşitul şedinţei, care au fost motivele pentru care aceste proiecte au fost retrase, vicepreşedintele Cristinel Dragomir ne-a îndemnat să îl întrebăm pe iniţiatorul lor. „Din moment ce s-a venit pe ordinea suplimentară cu un proiect privind finanţarea tuturor formelor de activitate sportivă sau culturală, bănuiesc că din cauza asta s-au retras celelalte“, a spus Cristinel Dragomir. Trebuie menţionat însă faptul că la acest proiect, 12 aleşi judeţeni aflaţi în opoziţie au decis să voteze „împotrivă“. Astfel, 17 milioane de lei vor fi puse „la bătaie“ de Consiliul Judeţean pentru finanţări nerambursabile alocate prin Legea 350, două milioane de lei fiind destinate programelor culturale, iar 15 milioane de lei, activităţilor sportive.

 Discuţii aprinse pe subiectul managementului Muzeului de Istorie 

Un alt proiect controversat cu privire la care au existat 13 abţineri a fost cel legat de aprobarea rezultatului final al concursului, a proiectului de management câştigător şi a duratei pentru care se va încheia contractul de management pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. „A existat o discuţie aprinsă pe marginea acestui subiect în comisia de cultură“, a ţinut să explice Cristinel Dragomir. Un alt proiect de hotărâre care a avut nevoie de explicaţii suplimetare a fost cel privind aprobarea programului „Consumăm produse româneşti“. Secretarul judeţului, Mariana Belu, a adăugat faptul că, potrivit articolului 91, aliniatul 3 din Legea 215/2001 a Administraţiei Publice locale, vor fi solicitate cereri în scris din partea unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ pentru a vedea câte persoane solicită continuarea acestui program. Proiectul de hotărâre a trecut cu acest amendament. Nu în ultimul rând, aleşii judeţeni au votat şi pentru aderarea unităţii administrativ-teritoriale Judeţul Constanţa - Consiliul Judeţean Constanţa la asociaţia pentru dezvoltarea Intercomunitară ITI Delta Dunării, precum şi pentru modificarea programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean, pentru perioada 2014-2019, aprobată prin HCJ nr. 400/2013. Alte două proiecte de hotărâre s-au referit la aprobarea bugetului judeţean pe anul 2015, precum şi la utilizarea excedentului din 2014 în anul 2015. Convocatorul şedinţei poate fi consultat în secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii