Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ruptură între conducerea CJC și Ana-Maria Vătămanu Se cere revocarea mandatelor pentru proiectele derulate de Asociația de Dezvoltare a județului Constanța (DOCUMENT)

ro

27 Aug, 2023 11:57 4821 Marime text

 
  • Este vorba despre mandatele pentru cele două proiecte mari de infrastructură de la nivelul județului Constanța finanțate prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu 140 de milioane de lei, DJ 393 (tronsonul cuprins între localitățile Techirghiol și Arsa) și DJ 391 (tronsonul cuprins între localitățile Tuzla și Biruința) care fac legătura cu sudul litoralului, porturile pescărești și extinderii obiectivului „Obor General Scărișoreanu"
  • Ana-Maria Vătămanu a fost numită prin dispoziția lui Mihai Lupu (n.r. președintele Consiliului Județean Constanța) în funcția de președinte al Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța
  • Fondatorii ADD județul Constanța sunt UAT județul Constanța și UAT municipiul Constanța


La mai puțin de un an de când au lansat de mână Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța pentru perioada  2021 – 2027, relațiile dintre conducerea Consiliului Județean Constanța și Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța este aproape inexistentă. E adevărat că între timp au survenit și câteva modificări notabile de ordin politic și nu numai, atât pe plan local cât și național.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și vicepresedintele Consiliului Județean Constanța, Enciu Petre au inițiat un proiect de hotărâre privind revocarea mandatelor acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru mai multe proiecte care vizează județul Constanța, vezi secțiunea „documente”.
 
Proiectul se regăsește pe ordinea de zi a ședinței CJC din 31 august a.c.
 
 
Mihai Lupu, președinte CJC


Este vorba despre mandatele acordate Asociatiei de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța prin Hotărârile nr.97/30.03.2022, nr. 315/22.11.2022, nr. 316/22.11.2022 și nr.317/22.11.2022.
 

Prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.97/30.03.2022 s-a acordat un mandat special Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța în vederea elaborării strategiei privind identiticarea de amplasamente fezabile și a evaluării costurilor de derulare a unei investiții finantață din fonduri europene în legatură cu proiectul „Puncte de debarcare (porturi pescărești) la Marea Neagră și la Dunăre".
 
Alte trei mandate au fost acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța prin: Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 315/22.11.2022 - în vederea efectuării tuturor demersurilor pentru punerea la dispoziția Consiliului Județean Constanța a documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare depuse de UAT Județul Constanța prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.


 
Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 316/22.11.2022 - în vederea efectuării tuturor demersurilor necesare elaborării documentațiilor tehnico-economice (faza studiu de fezabilitate) pentru amplasamentele incluse în cadrul proiectului „Puncte de debarcare la Marea Neagră și Ia Dunare";
 
Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 317/22.11.2022 -în vederea elaborării costurilor și a oportunității modernizării și extinderii obiectivului „Obor General Scărișoreanu".

 
În proiectul de hotărâre se precizează faptul că „de la data adoptării actelor administrative indicate și până în prezent, Asociatia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța nu a făcut dovada desfășurării de activități în vederea ducerii Ia îndeplinire a mandatelor ce i-au fost acordate.
 
Avand în vedere faptul că Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța nu a încheiat acte succesive în cadrul unor activităti cu caracter de continuitate, activități care să se afle în curs de desfășurare, aratăm faptul că nu ne aflăm în situația de interdicție prevazută de paragraful ultim al art.2030 Cod civil”.


 Petre Enciu, vicepreședinte CJC


Unul dintre inițitatorul proiectului, vicepreședintele CJC, Petru Enciu a precizat pentru ZIUA de Constanța că motivul pentru care se dorește revocarea mandatelor pe care ADD le-a primit în 2022 se datorează faptului că „deși le-au fost solicitate detalii despre stadiile derulării acestor proiecte, nu avem un feedback și riscăm să pierdem finanțările. Vrem să preluăm noi aceste proiecte și să ne ocupăm de ele”, a spus Petre Enciu.
 


Ana-Maria Vătămanu, președinte ADD Constanța


Contactată telefonic, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, Ana-Maria Vătămanu a spus că nu dorește să comenteze pe marginea acestui subiect, însă a promis că va reveni cu un punct de vedere explicit până la momentul votului în Consiliul Județean.

Reamintim,  Ana-Maria Vătămanu a fost numită prin dispoziția lui Mihai Lupu (n.r. președintele Consiliului Județean Constanța) în funcția de președinte al Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.

Fondatorii ADD județul Constanța sunt UAT județul Constanța și UAT municipiul Constanța.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Un deputat AUR de la Constanța anunță „pe surse" că angajații Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța ar încasa salarii cu multe zerouri!


 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii