Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a înscris în PSD în 2016, dar abia în 2019 vine răsplata. Mandatul directorului RAEDPP, râvnit de Florin Gheorghe, expiră pe 1 martie (documente)

ro

28 Jan, 2019 00:00 4793 Marime text
Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa este înfiinţată prin HCLM Constanţa nr. 332/02.08.1996 şi administrează, gestionează şi întreţine fondul locativ de stat, spaţii cu altă destinaţie, terenurile, pieţele agroalimentare, târguri, oboare, bazare, platouri şi grupuri sanitare aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Constanţa şi le exploatează eficient prin închirieri, servicii, prestaţii şi alte activităţi prevăzute la legile în vigoare. Conform HCLM nr. 499/19.12.2001, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa administrează unităţile de învăţământ preuniversitar, clădirile şi terenurile aferente acestora.
 
RAEDPP Constanţa este persoană juridică şi funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară, iar activităţile acesteia se desfăşoară în baza regulamentului şi a altor prevederi legale. În prezent, directorul general al regiei este Iulia Mădălina Moţăţăianu. Aceasta a fost numită interimar în februarie 2013, după ce fostul director, Radu Babuş, a devenit deputat în Parlamentul României. Ulterior a devenit director plin, în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
 
Mandatul de director al Mădălinei Moţăţăianu se încheie, potrivit contractului, pe 1 martie 2019. Teoretic, potrivit OUG 109/2011, mandatul de director poarte fi prelungit. Mai exact, directorul în funcţie poate solicita acest lucru Consiliului de Administraţie al regiei, care decide dacă este sau nu oportună continuarea mandatului. În OUG nu se specifică şi pe ce perioadă se poate face prelungirea. Deocamdată, nu se ştie dacă Mădălina Moţăţăianu va solicita prelungirea şi mai ales dacă va primi şi acceptul CA-ului. Asta pentru că, de ceva vreme, este vehiculat numele lui Florin Gheorghe pentru preluarea conducerii RAEDPP.
 
Încă de anul trecut, după vreo două încercări eşuate, Gheorghe a reuşit să între în Consiliul de Administraţie al RAEDPP, având statut de administrator provizoriu alături Dan Dobrescu, Cristian Solom şi Sorin Lucian Ionescu. Ultimul deţine şi funcţia de preşedinte al CA-ului din 19 octombrie 2018.
 

Florin Gheorghe a rămas pe dinafară după alegerile din 2016

 
La începutul anului 2016, Florin Gheorghe se înscria în organizaţia municipală a PSD Constanţa condusă de prietenul său, Decebal Făgădău. Acest lucru l-a ajutat să devină candidat la alegerile parlamentare din toamna anului 2016, însă voturile obţinute de social-democraţi au fost insuficiente pentru ca Florin Gheorghe să obţină un mandat de deputat. De atunci tot aşteaptă să primească o funcţie de conducere. Iată că, după trei ani, dorinţa se pare că îi va fi îndeplinită, iar Gheorghe se pregăteşte să preia conducerea RAEDPP.
A fost membru PDL, apoi UNPR şi acum PSD. A cochetat şi cu ideea preluării organizaţiei PMP Constanţa, însă s-a lovit aici de actualul preşedinte de filială, Claudiu Palaz.
 
Vă reamintim că Florin Gheorghe a fost şi consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa în mandatul 2008-2012. Mandatul 2012-2016 l-a găsit în aceeaşi poziţie, dar a renunţat la mandatul de ales local după ce a devenit parlamentar în actuala legislatură.

Ce avere are cel care doreşte să devină directorul RAEDPP

 
Potrivit declaraţiei de avere depuse pe 19 noiembrie 2018, postată pe site-ul RAEDPP, Florin Gheorghe deţine împreună cu soţia două terenuri intravilane, două case în municipiul Constanţa şi un autoturism. Comparativ cu declaraţia de avere din 2017, disponibilă pe site-ul Camerei Deputaţilor, din declaraţia de avere a lui Florin Gheorghe au dispărut un teren intravilan şi două case.
 
La capitolul venituri, în anul fiscal precedent a încasat o indemnizaţie de 15.600 de lei, din calitatea deţinută în cadrul CA-ului SC Neptun-Olimp SA, şi un salariu de aproximativ 5.000 de lei de la societatea SC Sara Line SRL. În 2017, Gheorghe era asociat cu 50% din acţiuni şi în societatea Paluani SRL, cel puţin aşa declarase în declaraţia de interese.

 
În schimb, soţia sa, Georgeta, a încasat de la aceeaşi societate peste 13.000 de lei salariu şi dividende de 346.000 de lei. Totodată, doamna Gheorghe a mai ridicat dividende de peste 90.000 de lei şi de la cealaltă societate pe care o administrează, SC Sara Jones SRL (n.r. CV-ul şi declaraţia de avere pot fi consultate şi în secţiunea „Documente”).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii