Se înființează Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ovidiu. Proiectul, pe ordinea de zi a CJ Constanța (DOCUMENT)
Se înființează Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ovidiu. Proiectul,
20 Feb, 2024 10:48
ZIUA de Constanta
1751
Marime text
- Proiectul de hotărâre privind înfiintarea serviciului social cu cazare „Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ovidiu”, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare, a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Județean Constanța.
- Ședința CJC se va desfășura pe data de 21.02.2024, ora 10.00.
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 21.02.2024, ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.
Pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre nr. 53/13.02.2024 privind înfiintarea serviciului social cu cazare „Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CabR) Ovidiu”, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.
Serviciul social „Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități“ va avea 50 de locuri și va fi administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, acreditată ca furnizor de servicii sociale, conform certificatului de acreditare nr. 000971/22.05.2014, eliberat de Ministerul Muncii și are sediul în Constanța.
Serviciul social „Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități“ este cel al unui serviciu de tip rezidenâiual care cuprinde unansdamblu de activități cu preponmderență de abilitare și reabilitare, realizare pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu deizabilități, în vederea dezvoltării potențialului personal.
Activitățile care se desfășoară în cadrul centrului sunt: informare și asistență socială, găzduire, alimentație, asistență penrtru sănătate, consiliere psihologică, abilitare și reabilitare, îngrijire și asistență.
Principiile specifice care stau Ia baza prestării serviciilor sociale în cadrul "Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte Ovidiu" sunt următoarele:
a) respectarea și promovarea cu prioritate a interesului persoanei beneficiare;
b) protejarea și promovarea drepturilor persoanelor beneficiare în ceea ce privește egalitatea de șanse și tratament, participarea egală, autodeterminarea, autonomia și demnitatea personală și întreprinderea de acțiuni nediscriminatorii și pozitive cu privire la persoanele beneficiare;
c) asigurarea protecției împotriva abuzului și exploatării persoanei beneficiare;
d) deschiderea către comunitate;
e) asistarea persoanelor fără capacitate de exercițiu în realizarea și exercitarea drepturilor lor;
f) asigurarea în mod adecvat a unor modele de rol și statut social, prin încadrarea în unitate a unui personal mixt;
g) ascultarea opiniei persoanei beneficiare și luarea în considerare a acesteia, ținându-se cont, după caz, de vârstă și de gradul său de maturitate, de discernământ și capacitate de exercitiu;
h) facilitarea menținerii relațiilor personale ale beneficiarului și a contactelor directe, după caz, cu frații, părinții, alte rude, prieteni, precum și cu alte persoane față de care acesta a dezvoltat legături de atașament;
i) promovarea unui model familial de îngrijire a persoanei beneficiare;
j) asigurarea unei îngrijiri individualizate și personalizate a persoanei beneficiare;
k) preocuparea permanentă pentru identificarea soluțiilor de integrare în familie sau, după caz, în comunitate, pentru scurtarea perioadei de prestare a serviciilor, în baza potențialului abilităților persoanei beneficiare de a trăi independent;
I) încurajarea inițiativelor individuale ale persoanelor beneficiare și a implicării active a acestora în soluționarea situațiilor de dificultate;
m) asigurarea unei intervenții profesioniste, prin echipe pluridisciplinare;
n) asigurarea confidentialității și a eticii profesionale;
o) primordialitatea responsabilității persoanei, familiei cu privire Ia dezvoltarea propriilor capacități de integrare socială și implicarea activă în soluționarea situații lor de dificultate cu care se pot confrunta Ia un moment dat;
p) colaborarea centrului/unității cu serviciul public de asistență socială.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotărâre privind înfiintarea serviciului social cu cazare „Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ovidiu”, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.
Citește și:
Planul anual de acțiune privind serviciile sociale finanțate din bugetul local al orașul Hârșova pentru 2024, pe masa consilierilor județeni din Constanța (DOCUMENT)
Proiectul, pe masa consilierilor județeni: Oborul General Scărișoreanu, situat în domeniul public al UAT Amzacea, preluat de Consiulul Județean Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii