Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ședință CJC Vot negativ pentru închirierea prin licitație publică a farmaciei Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Spațiul fusese operat de Eurosantis SRL (DOCUMENT)

ro

29 Aug, 2024 11:35 485 Marime text

 

În urmă cu puțin timp, consilierii județeni constănțeni au respins proiectul inițiat de Mihai Lupu (n.r.președinte în funcție al CJC) privind închirierea prin licitație publică a spațiului având destinația de farmacie, în suprafață utilă de 76,53 mp, situat în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

21 de consilieri județeni au votat împotrivă, 14 aleși au votat „pentru" și un consilier s-a abținut.

La ședința care se desfășoară în format de videoconferință participă 36 de consilieri județeni.

Prin intermediul proiectului se propunea închirierea spațiului pe o perioadă de 5 ani la prețul de 541 euro/lună fără TVA (2.700 lei/lună fără TVA), potrivit raportului de evaluare a proprietății imobiliare nr. 24339/06.08.2024, întocmit de evaluatorul LERO ADVANCED CONSULTING SRL și stabilirea pretului minim de pornire a licitatiei pentru închirierea spațiului, vezi secțiunea „documente".

Potrivit documentelor din proiect, spațiul pentru care se intenționează organizarea licitației a „aparținut” – a fost operat printr-un alt contract de Eurosantis SRL, firma familiei președintelui PSD Constanța, Ion Dumitrache.

Vă reamintim, Corpul de Control al Consiliului Județean Constanța descoperea mai multe nereguli la Spitalul Județean, în urma unor verificări făcute în martie 2021, în privința externalizării serviciilor medicale și nemedicale.

Atunci a fost scos la lumina și un contract din 2010, încheiat între Spitalul Județean și Eurosantis SRL, care viza închirierea spațiului de 76,54mp pentru 49 de ani.

Cazul a ajuns în atenția magistraților.

Atât Tribunalul Constanța cât și Curtea de Apel Constanța au admis/admis acțiunea Spitalul Județean Constanța și au constatat nulitatea absolută a contractului de închiriere din data de 10.12.2010, încheiat între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Eurosantis SRL .
 
Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean Constanța din 29 august a.c. se află și proiectul de hotărâre nr. 178/23.08.2024 privind încheierea prin licitație publică a spațiului având destinația de farmacie, în suprafață utilă de 76,53 mp, situat în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

Potrivit proiectului, care poate fi studiat în secțiunea „documente”, se propune închirierea spațiului pe o perioadă de 5 ani la prețul de 541 euro/lună fără TVA (2.700 lei/lună fără TVA), potrivit raportului de evaluare a proprietății imobiliare nr. 24339/06.08.2024, întocmit de evaluatorul LERO ADVANCED CONSULTING SRL și stabilirea pretului minim de pornire a licitatiei pentru închirierea spațiului.

În proiect se arată însă că evaluarea a fost realizată la 31.08.2023 iar cursul de schimb medie la data evaluării era de 4.94 le/euro. La data de 25 august a.c. rata de schimb medie este 4.97lei/euro.

Despre SC Eurosantis SRL
 


Potrivit termene.ro, platformă consultată marți, 6 august 2024, firma Eurosantis SRL a fost înființată în anul 1993, adresa sediului social este în municipiul Constanța, iar obiectul principal de activitate este „Comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate“.
 
Asociați în SC Eurosantis SRL sunt Ion Dumitrache (cu 60%) și Maria Dumitrache (cu 40%). Administrator este Filofteia Petre.
 
Conform termene.ro, Ion Dumitrache mai apare în: E.T.T. Company SRL, Duseni Pan CTA SRL, Marina & Santis SRL, Tekno Plus SRL, Port Dredging SA și Media Info Channel SRL.
 
La rândul ei, Maria Dumitrache mai apare în Farm Mond SRL, Marina & Santis SRL, Tekno Plus SRL.
 
În 2023, SC Eurosantis SRL a avut cifră de afaceri de 45.143.254 lei (în scădere cu 33% față de 2022), un profit de 1.073.112 lei (în scădere cu 94%), iar numărul mediu de angajați a fost 85 (în scădere cu 24%).
 
Platforma termene.ro informează și că SC Eurosantis SRL are peste 2.000 de contracte câștigate - achiziții directe și șapte contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 5 august 2024).

Ion Dumitrache este președintele organizației municipale Constanța a PSD și prim-vicepreședintele organizației județene a PSD Constanța.

Citește mai multe aici:

Pentru cine se pregătește Se scoate la licitație farmacia Spitalului Județean Constanța. Instanțele au constatat nulitatea contractului Eurosantis SRL controlat de familia Dumitrache (FOTO + DOCUMENTE)


Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 29 august 2024, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota un număr de 26 de proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.

Dintre acestea, un număr de două proiecte de hotărâre au fost retrase de pe ordinea de zi.

Este vorba despre proiectul cu numărul 179/23.08.2024 privind aprobarea asocierii UAT Judetul Constanta si UAT Comuna Limanu în vederea realizării în comun a execuției de lucrări a Lotului 2 aferent obiectivului de investiții „Amenajare Gheorghe Bunoiu și înființare refugii parcare/spații verzi pe strada Mihail Kogalniceanu în localitatea 2 Mai, comuna Limanu, județul Constanța” și proiectul cu numărul 180/26.08.2024 privind aprobarea Organigramei, Statului de funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța.

Totodată, proiectul cu numărul 178/23.08.2024 privind încheierea prin licitație publică a spațiului având destinația de farmacie, în suprafață utilă de 76,53 mp, situat în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, nu a primit votul favorabil al aleșilor locali. Din totalul de 36 de voturi exprimate, 14 au fost pentru, 21 împotrivă și o abținere.

Printre cele mai importante proiecte dezbătute și aprobate se numără inițiativele legate de dezvoltarea infrastructurii culturale și turistice, precum și cele destinate îmbunătățirii serviciilor medicale. Printre acestea se află construirea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, alături de amenajarea unei Secții Clinice Medicale III cu Compartiment de Reumatologie și Centru de Excelență în Diagnosticul Bolilor Inflamatorii Reumatice și a unei Baze de Tratament – Reabilitare Medicală. De asemenea, consilierii au aprobat alipirea unor terenuri publice, transferul de imobile între unități administrativ-teritoriale, închiderea Centrului de plasament „Ovidiu”, dar și modificări în structura a două instituții aflate în subordinea CJC.

Pentru obiectivul “Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța” au fost aprobați astăzi indicatorii tehnico-economici. Aceștia redau o valoare totală a investiției este de 91.824.655,57 lei fără TVA. Prin acest proiect, CJC își propune să construiască un Acvariu modern, unic la nivel național prin tematica propusă, care va rivaliza cu cele mai frumoase acvarii din centrul si S-E Europei. Mai multe detalii aici.

Un alt obiectiv important, pentru care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici faza DALI, face referire la „Amenajarea, consolidarea si modernizarea imobilelor C1 si C2 în vederea înființării unei Secții Clinice Medicale III cu Compartiment de Reumatologie și Centru de Excelență în Diagnosticul Bolilor Inflamatorii Reumatice Mediate Imun și Baza de tratament – Reabilitare Medicala, conform standardelor europene”. Cele două clădiri se află pe strada Ștefan cel Mare nr. 133, lot 2, în apropierea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Valoarea totală a investiției se ridică la 69.739.888,28 lei cu TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 29.519.642,72 lei cu TVA. Durata estimată de proiectant pentru execuția lucrărilor este de 18 luni, după care investiția va fi predată Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța. Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici.

Tot astăzi, aleșii locali au aprobat transmiterea unor solicitări Consiliului Local al Orașului Murfatlar și Consiliului Local al Comunei Poarta Albă, pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unor bunuri imobile (terenuri) din domeniul public al celor două UAT-uri, în domeniul public al UAT Judetul Constanța. Vorbim despre un teren situat în extravilanul localității Poarta Albă, în suprafață de 49.413 mp și de alte două terenuri situate pe raza localității Murfatlar, în suprafață totală de 141.465 mp. Aceste transferuri au fost solicitate pentru a sprijini reîntregirea suprafeței de teren aferente frontului de captare Murfatlar, gestionat de SC RAJA SA. Transferul în domeniul public al județului Constanța este necesar pentru a preveni orice risc de alterare a calității surselor de apă, având în vedere că una dintre conductele de aducțiune traversează aceste zone și este supusă unui regim strict de protecție sanitară.

 Închiderea Serviciului social cu cazare - Centrul Plasament „Ovidiu” Constanța a făcut obiectul unui alt proiect de hotărâre. În urma închiderii serviciului, au fost construite și dotate două Case de Tip Familial și a fost deschis un Centru de Zi pentru copii și tineret, în municipiul Medgidia. De asemenea, odată cu închiderea CP “Ovidiu” a fost înființat și un serviciu social pentru adulți, respectiv Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități în orașul Ovidiu. Toate aceste demersuri fac parte dintr-un amplu proces de dezinstituționalizare a copiilor din centrele de mare capacitate aflate în subordinea DGASPC Constanța. Mai multe detalii puteți accesa aici.
       
Alte două proiecte de hotărâre au vizat modificarea organigramei și a statului de funcții pentru două instituții aflate în subordinea CJC, cu scopul de a eficientiza activitatea și a respecta cadrul legal în vigoare. Astfel, noua structură a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța pentru anul 2024 cuprinde 2483 de posturi, din care 210 aparțin aparatului de specialitate, 1905 reprezintă funcțiile contractuale din cadrul serviciilor sociale funcționale, iar alte 368 de posturi vor fi deschise etapizat în funcție de finalizarea proiectelor aflate în derulare. Instituția își menține structura de personal pentru aparatul de specialitate, modificările survenind doar în structura serviciilor sociale cu și fără cazare.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, numărul total de posturi a fost majorat de la 3.873 la 3.877, modificarea regăsindu-se în cadrul Serviciului Clinic Județean de Medicină Legală Constanța (SML), finanțat din Bugetul de Stat, unde numărul de posturi a crescut de la 38 la 42.

 Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind aprobarea contului de execuție al bugetului Județului Constanța și al instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, pe trimestrul II al anului 2024. Astfel, la data de 28.06.2024, totalul veniturilor realizate de Consiliul Județean Constanța este în sumă de 266.031.664,14 lei, în timp ce cheltuielile efectuate de instituție sunt în sumă de 222.273.533,76 lei. În ceea ce privește instituțiile publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii, aflate în subordinea CJC, acestea au realizat venituri în sumă totală de 459.410.380,90 lei și cheltuieli în sumă de 429.861.194,73 lei. Detaliile și clasificările veniturilor și cheltuielilor sunt disponibile aici.

Un alt proiect de hotărâre dezbătut și aprobat a vizat activitatea Direcției de Pază a Județului Constanța, instituție ce asigură servicii de pază, monitorizare și intervenție la mai multe obiective aparținând Consiliului Județean Constanța. Consilierii au aprobat modificarea listei imobilelor la care vor fi asigurate aceste servicii, prin introducerea unui nou obiectiv, respectiv Mormântul pictat Hypogeu, pentru care, recent, a fost finalizată execuția de lucrări. Totodată, a fost modificată structura de tarif pentru pază și intervenție, ca urmare a adoptării H.G. nr. 598 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Lista actualizată a obiectivelor, dar și noile tarife stabilite, pot fi accesate aici.

Pe ordinea de zi s-au aflat și rectificări bugetare în cadrul a șapte instituții subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și în ceea ce privește bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Constanța, pe anul 2024. Vorbim despre rectificări între articole bugetare, fără a influența valoarea totală aprobată anterior, în cazul Teatrului pentru Copii si Tineret Constanța „Căluțul de Mare”, Muzeului de Artă Constanța și Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. În scopul bunei funcționări, bugetul a fost suplimentat la Direcția de Pază a Județului Constanța cu suma de 1.465.500 lei, ajungând la o valoare de 25.909.500 lei, la Teatrul de Stat Constanța cu suma de 300.000 lei, devenind 17.069.500 lei și la Biblioteca Județeană „I. N. Roman” Constanța, cu suma de 2750 lei, ajungând la valoarea totală de 7.936.950 lei. În cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, bugetul a fost rectificat în sensul diminuării cu suma de 55.462.20 lei.

Totodată, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța a constat în majorarea acestuia cu suma de 5.633.510 lei, de la 870.785.340 lei, la 876.418.850 lei, modificare fundamentată pe baza analizei execuției bugetare, precum şi a propunerilor înaintate de instituțiile subordonate CJC.  Proiectul poate fi consultat aici.

Nu în ultimul rând, consilierii județeni au aprobat valoarea unitară lei/kilometru aferentă sumei forfetare lunare și pentru aprobarea sumei forfetare pe zi, acordata elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciilor de transport public. Astfel, pentru anul școlar 2024-2025, a fost aprobată o valoare unitară de 0,26 lei/kilometru, inclusiv TVA, stabilită pe baza tarifelor medii lei/km/loc aprobate de Consiliul Județean Constanța pentru grupele de trasee 01, 02, 04, 05, 06, 07 și 08, atribuite prin procedurile prevăzute în legislația achizițiilor publice. Tabelul centralizator cu suma forfetară pe zi aferentă distanțelor dus-întors între domiciliul/reședința elevului și unitatea de învățământ din județul Constanța, poate fi consultat aici.
 
 


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii