Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Proiectul de construire a unei grădinițe în municipiul Constanța ajunge în atenția aleșilor locali (DOCUMENTE)

ro

27 Jul, 2024 16:29 1035 Marime text
  • Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de strada Cameliei, limite cadastrale, strada Pictor Nicolae Grigorescu și strada Pictor Ștefan Luchian, de către Damianos Janeet intră la vot în ședința de Consiliu Local Municipal din 31 iulie a.c.
  • Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost transmise mai multe notificări către proprietarii din zona studiată prin care și-au exprimat dezacordul față de propunerile din PUZ-ul propus
  • Imobilul ce a generat PUZ-ul este situat pe strada Pictor Nicolae Grigorescu nr. 22 și este compus din teren în suprafață de 610 metri pătrați și o magazie (C1), cu o suprafață construită la sol de 21 de metri pătrați


Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de strada Cameliei, limite cadastrale, strada Pictor Nicolae Grigorescu și strada Pictor Ștefan Luchian, de către Damianos Janeet intră la vot în ședința de Consiliu Local Municipal din 31 iulie a.c.
Documentația urmărește construirea unei grădinițe pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, vezi secțiunea „documente”.
PUZ-ul s-a aflat atât în atenția Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei, dar și în consultare publică.
Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost transmise mai multe notificări către proprietarii din zona studiată prin care și-au exprimat dezacordul față de propunerile din PUZ-ul propus.

O parte dintre vecini au transmis ca apariția unei noi forme de învățământ ar îngreuna traficul deja aglomerat din zonă, unde există și alte unităţi de învăţământ care nu beneficiază de parcări propria.
Alții au susținut că parcarea, oprirea şi staţionarea se realizează pe străzile din zonă care, odată cu reabilitarea Bulevardului Tomis şi Bulevardului Al. Lăpuşneanu, au preluat şi maşinile care parcau pe aceste artere, vezi secțiunea „documente”.
Imobilul ce a generat PUZ-ul este situat pe strada Pictor Nicolae Grigorescu nr. 22 și este compus din teren în suprafață de 610 metri pătrați și o magazie (C1), cu o suprafață construită la sol de 21 de metri pătrați.

Investiția vizată presupune realizarea unei grădinițe ce ar completa fondul construit existent, având în vedere tendințele de dezvoltare ale zonei și ținând cont de vecinătăți, dat fiind faptul că în zona studiată, funcțiunile predominante existente sunt locuirea și cele din domeniul educațional, respectiv o școală și un club sportiv școlar.

Avizul de oportunitate nr.109424/11.06.2019, aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Constanţa conform prevederilor legale în vigoare, devine instrumentul de reglementare urbanistică al Primăriei Municipiului Constanţa în activitatea de gestionare a spaţiului construit: identificarea şi încadrarea solicitărilor de construire în reglementările aprobate în vederea emiterii certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire, conform legii.

Prezentul regulament local de urbanism, aferent Planului Urbanistic Zonal (PUZ), conţine norme obligatorii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.



În secțiunea „documente” puteți studia atât raportul consultării publice dar și proiectul de hotărâre supus dezbaterii și votului aleșilor locali municipali în cadrul ședinței CLM din 31 iulie a.c.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Proiecte imobiliare PUZ-ul prin care se dorește construirea unei grădinițe în municipiul Constanța, lansat în consultare publică (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii