Ședință de CLM Monumentele istorice și obiectivele turistice din Constanța vor avea plăcuțe digitale care conțin cod QR
Ședință de CLM: Monumentele istorice și obiectivele turistice din Constanța vor avea plăcuțe digitale care
26 Apr, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
1430
Marime text
- Consiliul Local Municipal se reunește în şedinţă ordinară, în format online, joi, 27 aprilie 2023, ora 14.00
- Pe ordinea de zi se regăsește și acordul de parteneriat încheiat între UAT Municipiul Constanța și Asociația „Călător prin România”, în vederea realizării și montării de plăcuțe digitale care conțin cod QR în proximitatea sau pe monumentele istorice și obiectivele turistice de pe raza municipiului Constanța
- Proiectul de digitalizare a turismului propus constă în realizarea și montarea de plăcuțe digitale care conțin cod QR (Quick Response) în proximitatea sau pe monumentele istorice și obiectivele turistice de pe raza municipiului Constanța
- Textele informative privind obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu care vor fi postate pe platforma digitală au fost avizate de Direcție Județeană pentru Cultură
Consiliul Local Municipal se reunește în şedinţă ordinară, în format online, joi, 27 aprilie 2023, ora 14.00.
Pe ordinea de zi se regăsește și acordul de parteneriat încheiat între UAT Municipiul Constanța și Asociația „Călător prin România”, în vederea realizării și montării de plăcuțe digitale care conțin cod QR în proximitatea sau pe monumentele istorice și obiectivele turistice de pe raza municipiului Constanța. Proiectul a primit avizele comisiilor de specialitate.
Proiectul de digitalizare a turismului propus constă în realizarea și montarea de plăcuțe digitale care conțin cod QR (Quick Response) în proximitatea sau pe monumentele istorice și obiectivele turistice de pe raza municipiului Constanța.
Turistul scanează cu telefonul mobil codul QR înscris pe plăcuța de informare și va fi transferat pe platforma www.travelinromania.com, unde poate afla detalii despre obiectivul respectiv în limba română sau în alte 33 de limbi străine.
Textele informative privind obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu care vor fi postate pe platforma digitală au fost stabilite de comun acord de reprezentanții UAT Municipiul Constanța cu Asociația Călător prin România și supuse avizării Direcției Județene pentru Cultură.
Designul plăcuțelor, softul QR și producția acestora, precum și găzduirea și administrarea textelor informative pe platforma digitală sunt obligațiile Asociației Călător prin România, care va suporta toate costurile aferente.
În sarcina Primăriei Municipiului Constanța revine furnizarea listei obiectivelor turistice și a monumentelor istorice care vor fi marcate, desemnarea unui angajat cu care asociația să comunice în permanență, ori de câte ori este nevoie, și a unui angajat care să participe la lucrările de amplasare și montare a plăcuțelor la datele convenite de comun acord, pe toată durata acestora, precum și semnarea acordului de parteneriat“, mai este precizat în proiectul de hotărâre.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Erau năpădite de gunoaie și vegetație. Termele Romane au fost ecologizate
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii