Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă extraordinară la Ovidiu Primăria intră în primul proiect european din exerciţiul 2014 - 2020, alături de RAJA SA

ro

13 Aug, 2014 00:00 2178 Marime text
Aleşii locali ai oraşului Ovidiu s-au întâlnit, luni, într-o şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi au fost incluse doar două proiecte de hotărâre, foarte importante însă pentru comunitatea locală. Primul vizează un contract aflat în derulare, prin care se urmăreşte asfaltarea unui număr de 37 de străzi. Pentru acest proiect, spun aleşii locali, era prevăzut iniţial un împrumut de la CEC, în valoare de 70 de miliarde de lei vechi. Suma a fost însă recalculată, fiind redusă cu mai mult de jumătate, drept pentru care administraţia locală s-a împrumutat cu 29 de milioane de lei, precizează reprezentanţi din cadrul Primăriei Ovidiu. Aceştia spun că suma este suficientă pentru a rezolva necesităţile proiectului de asfaltare. Lucrarea se află, de altfel, aproape de finalizare, doar trei zone din oraş necesitând atenţie din partea autorităţilor şi a firmei contractate. Este vorba despre două străzi din zona sectorului căii ferate şi de o mică parte din cartierul de pe varianta Ovidiu. Totodată, aleşii locali spun că, pentru moment, atenţia se îndreaptă către străzile pietruite din cartierul aflat la ieşirea din oraş, spre Lumina, pe partea dreaptă.

Cel de-al doilea proiect de pe ordinea de zi a reprezentat, de altfel, şi motivul adunării-fulger a aleşilor locali. Luni a fost ultima zi în care Primăria oraşului Ovidiu se putea înscrie într-un proiect al companiei de apă RAJA SA, pentru care era necesar ca aleşii locali să aprobe alocarea sumei de 1.500 de euro. Banii sunt destinaţi înscrierii într-un proiect derulat pe fonduri europene, în exerciţiul financiar 2014 - 2020. Proiectul presupune reabilitarea reţelelor de apă şi de canalizare pentru municipiul Constanţa şi pentru satul Poiana, arondat unităţii administrativ-teritoriale Ovidiu. Proiectul are o valoare de 8,5 milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii