Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:12 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştii ce-a făcut, patru ani, parlamentarul tău? Gheorghe Dragomir, liberalul pur sânge, a cărui avere a sporit în actualul mandat de deputat (documente)

ro

08 Oct, 2012 01:00 4495 Marime text
Gheorghe_Dragomir_04.jpgZIUA de Constanţa prezintă profilul parlamentarilor constănţeni. Ce au făcut ei în ultimii patru ani? Prin ce s-au remarcat în mandatul 2008 - 2012? În ce scandaluri au fost implicaţi? În ce dosare? Cum au evoluat averile lor? Se pot mândri cu iniţiative care au devenit legi? Au fost activi? Au fost aproape de cetăţenii din colegiul lor, cei care le-au dat votul în contextul alegerilor generale din noiembrie 2008?

Vom prezenta profilul fiecăruia dintre cei 14 parlamentari constănţeni şi, de asemenea, al celor doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, aleşi la nivel naţional, dar originari din Constanţa. Prezentarea se va face în ordinea alfabetică a numelor.

Dragomir. Gheorghe Dragomir

Deputatul Colegiului 1, liberalul Gheorghe Dragomir, s-a născut pe 12 ianuarie 1963. Potrivit CV-ul disponibil pe site-ul Camerei Deputaţilor, Dragomir a absolvit, în 1990, Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „A. I. Cuza" din Iaşi. Între 1995 şi 1997 a fost inspector de specialitate Serviciul impozite şi taxe Persoane Juridice în cadrul DGFPCFS Constanţa. Ulterior, devine directorul adjunct impozite şi taxe DGFPCFS Constanţa şi, în perioada aprilie 1999 - mai 2000 este directorul general adjunct al instituţiei. Traseul profesional al deputatului constănţean continuă cu funcţia de director general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa.

Liberalul devine deputat de Constanţa în 2004. Candidează, în noiembrie 2008, pentru al doilea mandat de parlamentar, pe Colegiul 1, context în care i-a avut drept contracandidaţi pe Liviu Stan (PSD), Ionel Manafu (fost democrat liberal, actual penelist), Dumitru Şuţa (PRM), Florentin Scaleţchi (PNG) şi pe Racz Erzsebet Piroska (UDMR).

Un politician fidel PNL-ului

Gheorghe Dragomir este preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa şi va candida pentru un nou mandat de deputat pe acelaşi Colegiu 1, din partea USL. Interesant, Dragomir este membru al Partidului Naţional Liberal încă din 1990 şi, potrivit CV-ului mai sus menţionat, a rămas fidel, de-a lungul activităţii sale politice, aceluiaşi partid. În perioada 2002 - 2005, Dragomir a fost vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa fiind, în acelaşi timp, membru în Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al partidului. În iunie 2005, devine preşedintele BPJ al PNL Constanţa.

Legea şi averea

Gheorghe_Dragomir.jpg

În ceea ce priveşte activitatea parlamentară, Gheorghe Dragomir a figurat, de-a lungul timpului, în rapoartele Institutului pentru Politici Publice, în topul parlamentarilor cu cele mai multe prezenţe în Parlament.

Legat de iniţiativele legislative, însă, în actualul mandat deputatul nu se poate lăuda cu prea multe iniţiative legislative care să fi devenit legi. El a iniţiat sau a fost co-semnatar al următoarelor propuneri legislative care s-au concretizat în legi: proiect de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura - Legea 152/2010 şi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 55 din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală - Legea 59/2010. Alte iniţiative fie au fost respinse definitiv, fie se află pe masa comisiilor de specialitate.

Referitor la avere, trebuie menţionat faptul că, între prima declaraţie de avere depusă la debutul actualului mandat (pe 15 decembrie 2008) şi mai recentă declaraţie (13 iunie 2012), există câteva diferenţe. Astfel, dacă în declaraţia din 2008 a liberalului nu figurează niciun teren, în cea din 2012 regăsim două: „Lot 2/1 Oraş Ovidiu", judeţul Constanţa, teren intravilan, dobândit în 2009, prin cumpărare, în suprafaţă de 900 metri pătraţi şi „Lot 2/3 Oraş Ovidiu", judeţul Constanţa, teren intravilan, „drum servitute", dobândit în 2009, „de la proprietar persoană fizică", în suprafaţă de 617 metri pătraţi, coproprietar Cornelia Constantin.

De asemenea, în urmă cu patru ani, deputatul Colegiului 1 deţinea, împreună cu soţia sa, un apartament în suprafaţă de 102,2 metri pătraţi în municipiul Constanţa. În declaraţia din 2012 apare şi o casă de locuit, în localitatea Ovidiu, în construcţie, în regie proprie, în curs de execuţie, în suprafaţă de 347,93 metri pătraţi.

Dacă vreţi să-i adresaţi un mesaj parlamentarului dumneavoastră, dacă vreţi să-i daţi un sfat sau pur şi simplu să-i puneţi o întrebare, o puteţi face pe adresa de mail a redacţiei,tomis@ziuact.ro.

Nu pierdeţi!

În următoarea ediţie print vom face profilul deputatului constănţean al Colegiului 3, social democrata Cristina Dumitrache. Dumitrache va candida, se pare, pentru al treilea mandat de parlamentar pe acelaşi colegiu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii