Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:50 20 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriză pentru locuitorii din Mihail Kogălniceanu, în Ajunul Crăciunului

ro

20 Dec, 2024 12:57 9796 Marime text
 
Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, organizează un eveniment de amploare în ajunul Crăciunului, pentru toți locuitorii.
 
Alături de partenerii americani, cei mici și cei mari vor asculta muzică live în zona centrală a localității.
 
În data de 24 decembrie 2024, începând cu ora 13:00, va cânta la Piațeta din zona curbă, Fanfara Militara a Diviziei 1 Cavalerie a Armatei Statelor Unite ale Americii.
 

Despre Primăria Mihail Kogălniceanu



Locul în care se afla comuna a fost ocupat inițial de triburile tătare emigrate din Crimeea, stabilite în urmă cu aproximativ 500-550 de ani, perioadă în care localitatea a purtat numele de Karamurat (Murat cel Negru), numele unui conducător tătar. Teritoriul a fost stăpinit de tătari până în anul 1877.

După terminarea războiului de independență, când Dobrogea intră în componența României, apar primii locuitori români. Un rol deosebit de important în stabilirea mocanilor (crescători de oi) l-a avut Mihail Kogălniceanu care, alături de Alexandru Ioan Cuza, a încurajat luarea în stăpânire a pămînturilor de către români. În intervalul care corespunde ocupării acestor locuri de către mocani, au venit din Crasna familii de nemți, născuți în regiuni germane precum Landau sau Pădurea Neagră, care pribegeau prin Polonia. Venirea acestora era încurajată chiar de regalitate, dominată pe atunci de o casă germană.

Conform recensământului efectuat în 2021, populația comunei Mihail Kogălniceanu se ridică la 9.103 locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când fuseseră înregistrați 9.978 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (82,73%), cu minorități de tătari (2,68%) și romi (1,66%), iar pentru 12,29% nu se cunoaște apartenența etnică. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (80,73%), cu minorități de musulmani (3,24%) și romano-catolici (1,55%), iar pentru 13,94% nu se cunoaște apartenența confesională.

Citește și


Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii de mentenanță pentru sistemul video
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii