Trebuia să fie funcțional până la finalul acestui an! Modularul din curtea Spitalului de Boli Infecțioase, reportat ca la loterie (DOCUMENTE)
Trebuia să fie funcțional până la finalul acestui an! Modularul din curtea Spitalului de Boli Infecțioase,
21 Nov, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2927
Marime text
- În noiembrie anul trecut, primarul Constanței, Vergil Chițac, anunța că a semnat contractul de finanțare pentru construirea unui nou spital modular și că după implementare unitatea medicală va avea 100 de locuri capacitatea de spitalizare de zi
- În ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie a.c. a fost aprobat studiul de fezabilitate al acestui spital modular
- Tot în vară, același Vergil Chițac dădea asigurări că urmează întocmirea caietului de sarcini și demararea licitațiilor, astfel încât până la sfârșitul acestui an, spitalul modular să fie amplasat și funcțional
- În luna septembrie 2022,Primăria Constanța scotea la licitație lucrările de amenajare pentru Spitalul modular, un contract estimat la 41.443.791.02 lei
- Achiziția se află încă în desfășurare cu termen de finalizare ianuarie 2023
- Nefinalizarea procedurilor de achiziție a lucrărilor la timp a dus la tăierea celor 15.886.000 de lei din proiectul spitalului modular luna aceasta când s-a aprobat rectificarea bugetului municipiului Constanța
În noiembrie anul trecut, primarul Constanței, Vergil Chițac, anunța că a semnat contractul de finanțare pentru construirea unui nou spital modular și că după implementare unitatea medicală va avea 100 de locuri capacitatea de spitalizare de zi.
În ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie a.c. a fost aprobat studiul de fezabilitate al acestui spital modular care și-a schimbat structura din 100 paturi spitalizare de zi în 42 de paturi spitalizare continuă pe 1600 metri pătrați și 137 echipamente și mobilier medical, amplasate într-o construcție modulară finisată și echipată cu instalații electrice, sanitare, termice, ventilare, aer condiționat și fluide medicale.
În plus în cadrul acestui modular, urmau vor fi amenajate și 10 paturi de terapie intersivă iar unitatea să fie dotată și cu aparat RMN, radiologie și computer tomograf.
În vara acestui an, primarul Vergil Chițac dădea asigurări că urmează întocmirea caietului de sarcini și demararea licitațiilor, astfel încât până la sfârșitul acestui an, spitalul modular să fie amplasat și funcțional.
Inițial valoarea proiectului era de 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei.
Costurile acestui spital modular au crescut, până undeva la 53 de milioane de lei din care fondurile europene acoperă doar 16 milioane lei, motiv pentru care era necesară o rectificare bugetară pentru acoperirea diferenței de bani de la bugetul local.
Și managerul Claudia Cambrea declara pentru ZIUA de Constanța că din momentul în care se termină licitațiile, a căror durată nu poate fi anticipată, în termen de 40 de zile modularul trebuie instalat.
Cu acest spital modular, Infecțioasele urmau să câștige 52 de paturi până la sfârșitul anului.
După obținerea avizelor de la Agenția pentru Protecția Mediului, în luna septembrie 2022,Primăria Constanța scotea la licitație lucrările de amenajare pentru Spitalul modular care va fi amplasat în curtea spitalului de boli Infecțioase, un contract estimat la 41.443.791.02 lei.
Pe 22 septembrie, Primăria municipiului Constanța elibera autorizația de construire pentru amplasarea panoului temporar în vederea asigurării vizibilității proiectului de creare a unui spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19 și organizare de șantier. Actul are o valabilitate de doi ani.
Menționăm că de anul trecut și până în septembrie 2022, administrația locală a emis trei certificate de urbanism care vizau crearea spitalului modular, prin amplasarea unor containere în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Potrivit www.licitatiapublica.ro, licitația privind proiectare (PT+DTAC+DDE), execuție lucrări, furnizare aparatură medicală și dotări pentru Creare spital modular pentru consolidarea capacitații medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19 - SMIS 148271 se află încă în desfășurare cu termen de finalizare ianuarie 2023.
Nefinalizarea procedurilor de achiziție a lucrărilor pentru spitalul modular este cel mai probabil motivul pentru care în cadrul unei ședințe de Consiliu Local Municipal extraordinare, aleșii locali au votat în cadrul proiectului de rectificare bugetară tăierea celor 15.886.000 de lei din proiectul de realizare a spitalului modular, vezi secțiunea „documente”.
Tot la rectificare s-a mai renunțat și la alți 3.000.000 de lei din proiectul de creștere a eficienței energetice a imobilului Spitalului Municipal Constanța dar și aproape 220.000 lei din proiectul care viza realizarea hidroizolației fundației clădirii în care funcționează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!
În sfârșit Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de amenajare pentru Spitalul modular din incinta SCBI
O companie bucureșteană elaborează caietul de sarcini pentru organizarea achiziției spitalului modular Constanța (DOCUMENTE)
ZIUA LIVE. După 9 luni de „moarte clinică”, Spitalul de Boli Infecțioase se pregătește timid să reintre în circuitul public (VIDEO+ GALERIE FOTO)
Proiectul Spitalului Modular de la Constanța, ajuns pe masa Agenției pentru Protecția Mediului
Tags: Vergil Chitac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii