Tun mascat?! Ce se va întâmpla cu patrimoniul imobiliar administrat în prezent de RAEDPP – Administrația Fondului Imobiliar? (DOCUMENTE)
Tun mascat?! Ce se va întâmpla cu patrimoniul imobiliar administrat în prezent de RAEDPP – Administrația
28 Dec, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
3608
Marime text
- Primăria Constanța vrea să preia direct în administrarea sa toate aproximativ 3.000 de imobile
- Chiar primarul Vergil Chițac a spus că studiază înființarea unui serviciu care să administreze patrimoniul imobiliar
- La începutul anului viitor vor expira o serie de contracte încheiate de fostul RAEDPP, ceea ce va readuce în portofoliul fondului imobiliar o serie de spații
- Mai mult, în vara acestui an, chiar primarul Vergil Chițac a afirmat că Administrația Fondului Imobiliar va prelua în administrare după ce vor fi reabilitate/construite clădirea Cazinoului, Sala Polivalentă sau noul stadion
- Tot în ședința de ieri, aleșii locali au votat desemnarea Ceaușescu&Partners SRL ca auditor al societății Administrația Fondului Imobiliar SRL pentru exercițiul financiar 2022
Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța și-a schimbat denumirea și forma juridică și a devenit societate cu răspundere limitată – „Administrația Fondului Imobiliar” SRL, conform Rezoluției ONRC nr. 25614/03.10.2022.
Asociatul unic al societății „Administrația Fondului Imobiliar” SRL este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța.
Reorganizarea Regiei, prin transformarea sa în societate comercială cu răspundere limitată cu asociat unic, s-a dorit o etapă importantă în procesul de reformă și modernizare a serviciului de administrare și exploatare a domeniului public și privat al municipiului Constanța.
Administratorii societății Administrația Fondului Imobiliar SRL, sunt: Alexandru-Marius Timofte, Ionel Damian, Mărioara Nițu, Stere Hira, Cristina Mădălina Filip, iar din 09.07.2022, director general cu delegare este Iuliana Dobrin.
Potrivit RECOM, în 2021, RAEDPP, regie a Consiliului Local Municipal Constanța, a raportat un profit de 224.941 lei la un număr mediu de 100 de salariați și o cifră de afaceri de 9.192.512 lei.
Un proiect important aflat pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Local Municipal a privit modificarea HCL nr. 373/2022 privind reorganizarea Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța prin transformare în societate cu răspundere limitată cu asociat unic cu denumirea „Administrația Fondului Imobiliar SRL.
Potrivit proiectului, societatea Administrația Fondului Imobiliar SRL, rezultată din reorganizarea regiei, a preluat toate drepturile și obligatiile Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat, fiind succesorul universal al acesteia.
Societatea Administrația Fondului Imobiliar SRL s-a subrogat în drepturile și obligatiile regiei continuând activitatea regiei de gestionare a fondului imobiliar public și privat al municipiului Constanța, până Ia data Ia care, Municipiul Constanța va stabili prin hotărâre de Consiliu local, modalitatea de atribuire a gestiunii serviciului public de administrare a domeniului public și privat, dar nu mai târziu de 30.06.2023.
Gestiunea serviciilor de administrare a domenlulul public și privat se poate organiza în următoarele modalități: a) gestiune direct și b) gestiune delegată, adică prin scoaterea serviciului la licitație publică.
În ședința de Consiliu Local Municipal de ieri, primarul Vergil Chițac a explicat clar că administrarea domeniului public și privat se face printr-un Serviciu care va urmează să fie înființat în subordinea Primăriei municipiului Constanța și nu prin intermediul unui operator sau prestator de servicii de administrare, primarul având convingerea fermă că nu s-ar prezenta la o potențială licitație niciun prestator de servicii.
Consilierii locali au votat proiectul propus de edilul Vergil Chițac.
„Administrare înseamnă și profit”
Edilul a mai spus că activitatea RAEDPP pe componentele legate de parcuri și locuri de joacă și piețe, târguri și oboare vor intra în subordinea Confort Urban SRL iar fondul imobiliar, așa cum vă spuneam mai sus, va fi administrat direct de Primăria Constanța.
Este important de menționat că în acest moment, fostul RAEDPP, actuala Administrație a Fondului Imobiliar deține în administrare aproximativ 3.000 de mii de spații locative și imobile iar în 2023 vor expira o serie de contracte încheiate, ceea ce va readuce în portofoliul fondului imobiliar o serie de spații extrem de importante,iar toate vor fi la dispoziția Primăriei Constanța.
Mai mult, în vara acestui an, chiar primarul Vergil Chițac a afirmat că Administrația Fondului Imobiliar va prelua în administrare după ce vor fi reabilitate/construite clădirea Cazinoului, Sala Polivalentă sau noul stadion.
„Administrare înseamnă și profit. Astfel ne vom trezi că vom cheltui în plus pentru aceste viitoare imobile. Vrem ca societatea care se va numi Administrația fondului imobiliar Constanța să administreze inclusiv Cazinoul, Sala Polivalentă, stadionul. Aceasta este strategia”, a precizat Chițac în conferința de presă din iunie 2022.
Și tot în ședința de ieri, aleșii locali au votat proiectul de hotărâre nr. 737/2022 privind numirea auditorului statutar al societății Administrația Fondului Imobiliar SRL pentru exercițiul financiar 2022.
Ceaușescu&Partners SRL din Constanța este auditorul desemnat.
Firma a fost înființată la data de 28 septembrie 2010 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 6920 - Activități de contabilitate și audit financiar, consultanță în domeniul fiscal.
Are un punct de lucru în Constanța.
Cifra de afaceri a fost de 2.227.901 lei în anul 2021, cu un profit de 167.214 lei, după 12 ani de activitate.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 15% și a raportat un număr de 14 angajați în anul 2021.
Asociații firmei sunt Andreea și Leonardo Petre Ceaușescu. Andreea Ceaușescu are și calitatea de administrator.
Potrivit www.confidas.ro, SRL-ul a încheiat 28 de contracte din achiziții publice în valoare de 1.286.417,77 lei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
RAEDPP Constanța a devenit Administrația Fondului Imobiliar SRL
Administrația Fondului Imobiliar Constanța va administra Cazinoul, Sala Polivalentă și noul stadion
Tags: Vergil Chitac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii