Un consilier USR PLUS vrea interzicerea panourilor publicitare pe clădirea Casei de Cultură din Constanța. Directorul instituției spune că reclamele asigură 10% din venituri
Un consilier USR PLUS vrea interzicerea panourilor publicitare pe clădirea Casei de Cultură din Constanța. Directorul
-
Proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța a fost lansat în dezbatere publică
-
Până la data de 12 februarie 2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare
-
Ulterior regulamentul va intra la vot în cadrul Consiliului Local Municipal
-
Cătălin Iacob, consilier USR PLUS, membru în comisia de urbanism susține că va propune interzicerea amplasării de mijloace de publicitate pe clădirea Casei de Cultură
-
Excepție vor face firmele instituțiilor care îsi desfăsoară activitatea în interiorul clădirii
-
Directorul Casei de Cultură din Constanța, Gheroghe Ungureanu s-a arătat șocat de intenția consilierului
-
Va depune o întâmpinare la această propunere, deoarece Casele de Cultură prin legea lor de funcționare se autofinanțează
-
Reclamele asigură aproximativ 10% din veniturile instituției, un procent semnificativ mai ales acum în situația de pandemie
Proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța a fost lansat în dezbatere publică.
Până la data de 12 februarie 2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbateri și ulterior va intra la vot în cadrul Consiliului Local Municipal.
Cătălin Iacob, consilier USR PLUS, membru în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură susține că va în cadrul noului regulament de publicitate va propune interzicerea amplasării de mijloace de publicitate pe clădirea Casei de Cultură din municipiul Constanța.
“Casa de Cultură a devenit un mega panou publicitar pe care fiecare își afișează reclama după cum consideră. Voi propune interzicerea amplasării de mijloace de publicitate pe clădire, în cadrul noului regulament de publicitate.
Excepție vor face firmele instituțiilor care îsi desfăsoară activitatea în interiorul clădirii.
Firme vor fi simple, de dimensiuni reduse, luminoase sau iluminate arhitectural, care să se integreze cu elementele stilistice din arhitectura imobilului(materiale, forme, culori, etc.), să nu acopere elementele decorative ale faţadei, să fie amplasate corelat cu compoziția fațadei, iar în documentaţia de autorizare se va prezenta fotomontaj. Standarde de marcă(brand) nu pot constitui pretexte pentru nerespectarea regulamentului” – susține alesul local de la USR PLUS.
Am cerut un punct de vedere legat de acest anunț al consilierului Iacob, directorului Casei de Cultură din Constanța, Gheroghe Ungureanu.
Acesta s-a arătat șocat de intenția consilierului și a precizat că va depune o întâmpinare legat de această inițiativă, neaprobată încă de Consiliul Local Municipal Constanța.
“Voi depune o întâmpinare la această propunere. Nu sunt de acord cu așa ceva. Casele de Cultură prin legea lor de funcționare se autofinanțează. Probabil domnii consilieri nu cunosc acest aspect. Dacă nu vor înțelege, voi ataca în instanță regulamentul”, spune Ungureanu care a adăugat că reclamele asigură aproximativ 10% din veniturile instituției, un procent semnificativ mai ales acum în situația de pandemie, când întreaga lume artistică și industria divertismentului a suferit pierderi importante.
Contactat telefonic, Cătălin Iacob a admis că înainte de depunerea amendamentului va purta la rândul său o discuție și directorul Casei de Cultură pentru a se ajunge la o formă unitară a panotajului care să se integreze cu zona în care se află amplasată instituția.
Citește și:
Contractul de panotaj din municipiul Constanţa a expirat în 2019. Ce prevede noul regulament local de publicitate? (documente)
Viceprimarul Ionuț Rusu, desemnat să conducă Comisia de elaborare a regulamentului privind panotajul în municipiul Constanța
Contractul de panotaj din municipiul Constanţa s-a încheiat. Prietenul lui Mazăre, nevoit să-şi desfiinţeze cele 647 de panouri publicitare (galerie foto)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp