Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde-au dispărut investitorii ruşi? Mazăre anunţă depunerea unui proiect pe fonduri europene pentru Cazino

ro

18 Feb, 2013 21:48 2221 Marime text
Cazino_Cazino_Constanta.jpg„Cazinoul îl băgăm pe finanţare europeană. Nu am certitudinea că vom găsi un partener cu care să ne asociem şi care să investească cele 6-7 milioane de euro necesare reabilitării", a anunţat ieri primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Informaţia vine după ce, în toamna anului trecut, în plină campanie electorală, edilul şef declara senin că s-a „sucit": „M-am sucit în privinţa Cazinoului, pentru că acum câteva zile am avut o delegaţie de ruşi care reprezentau un fond foarte mare şi ruşii mi-au spus aşa: «Domle, dar noi nu suntem interesaţi să cumpărăm Cazinoul, noi suntem interesaţi mai degrabă într-o asociere pentru că vrem să avem certitudinea că municipalitatea ne va fi alături pe perioada în care noi vom face investiţia şi ulterior».

Cazino_Radu_Mazare_cazino.jpg Şi mi-au mai spus ceva: «dar unde îi cazăm? Cei pe care îi aducem noi să joace în cazinoul acesta ai nevoie de cazare de cinci stele, cel puţin». Şi atunci am identificat şi o suprafaţă de teren. E vorba de parcarea de la Poarta 1, care are aproape două hectare, şi m-am gândit să facem un pachet în care să evaluăm Cazinoul, o să evaluăm această parcare şi cu tot pachetul acesta vom intra într-o asociere sau un parteneriat public-privat cu un investitor care să investească în Cazino, să-l reabiliteze, în scopul de a fi folosit ca şi cazinou în continuare", explica Mazăre în luna noiembrie a anului trecut.

„Salvarea" vine de la Nicuşor

Ieri, şeful administraţiei locale constănţene părea cu gândul departe de ruşi şi de marele fond pe care aceştia l-ar fi reprezentat. „Salvarea" a venit însă de la prietenul său, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa: „Nicuşor Constantinescu mi-a propus să-l băgăm pe o linie de finanţare pe fonduri europene, pentru că pe ultimul exerciţiu al fondurilor europene sunt nişte regiuni care nu le-au accesat pe toate şi au mai rămas nişte locuri libere. Noi îl avem trecut pe listă, motivat de faptul că a fost la minister am putut să-l repunem şi acum pe listă, aşa că el este în momentul ăsta pe procedură de finanţare pe fonduri europene. E adevărat că dacă va merge aşa şi nu găsim până atunci un partener să bage bani să-l facem mai repede după ce va fi reabilitat, tot va trebui să ne asociem, că nu putem să-l operăm noi, primarul sau şefii de servicii nu pot să fie şefi de sală", a explicat Mazăre.

Aceasta ar putea fi considerată o „sucire" în plus a primarului Constanţei după ce, iniţial, Mazăre anunţa cu surle şi trâmbiţe că e dispus să vândă Cazinoul primului interesat. În vara lui 2011, edilul şef declara: „Să dea Dumnezeu să vină cineva să vrea să-l cumpere. Scot această fată bătrână şi urâtă la mezat". A fost, apoi, varianta parteneriatului public-privat, dar cel puţin până la acest moment investitorii n-au „dărâmat" uşa Primăriei Constanţa din dorinţa de a reabilita clădirea emblematică a Constanţei. Cea mai recentă variantă pare să fie, conform primarului, cea a accesării de fonduri europene. Rămâne de văzut dacă această dorinţă se va concretiza deşi, având în vedere faptul că miniştrii sunt USL, e de aşteptat că judeţul să obţină totuşi fondurile atât de necesare reabilitării unei clădiri-simbol lăsate în paragină atâţia ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii