Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde va fi și cum va arăta viitoarea parcare supraetajată din zona Dacia-Tomis III, Constanța (DOCUMENT)

ro

06 Aug, 2024 15:40 1837 Marime text


Municipiul Constanţa anunța, în luna mai 2024, publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Elaborare documentație tehnico-economică (Studiu de Fezabilitate) în vederea edificării de parcări publice supraetajate în municipiul Constanța”, amplasat în municipiul Constanța, bulevardul Tomis, zona Dacia.
 
Recent, pe portalul APM Constanța a apărut proiectul viitoarei parcări supraetajate în zona Dacia – Tomis III.
 
Amplasamentul este situat în teritoriul administrativ al domeniului public al Municipiului Constanța, într-o zona adiacentă Bulevardului Tomis. Terenul este compus din parcela cu numarul cadastral 257734 si este delimitat de Bulevardul Tomis, Bulevardul Alexandru Lapusneanu, spatii verzi si cladiri de locuinte colective. Suprafața totală a terenului este de 5089 mp.
 
Obiectivul general este acela de a oferi o alternativă la parcarea pe stradă, permițând reutilizarea spațiului public ocupat în prezent de parcări pe stradă, care va fi dedicat transportului public si infrastructurilor de mobilitate activă. Pe amplasamentul propus se dorește edificarea unei parcări supraetajate care va rezolva, atât o parte din necesarul de parcări cât și reducerea aglomerării excesive a căilor de acces auto si pietonale.
 
Parcarea va fi amenajată și cu locuri unde se pot incarca vehiculele propulsate cu motor electric. Pentru a veni in sprijinul mediului in ccea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, este deosebit de important ca parcarea supraetajata sa capete rol de hub de incarcare a vehiculelor electrice. Obiectivul de investitie va fi echipat cu iluminat public interior si exterior, supraveghere video, bariere la acces si iesire, control automat acces, rigole pentru scurgerea apei pluviale exterioare, spatii verzi, sistem de alarmare luminous si acustic si panouri fotovoltaice.
 
Vecinătăți:
-              La Nord  – Imobil locuinte colective P+4E – 15M , Grad de rezistenta la foc II, distanta dintre cladiri – 5.70m;
-              La Sud  – Imobil locuinte colective P+4E – 15M , Grad de rezistenta la foc II, distanta dintre cladiri – minim 8.56m;
-              La Est – Imobil locuinte colective P+4E – 15M , Grad de rezistenta la foc II, distanta dintre cladiri – 8.25m;
-              La Vest – Imobil locuinte colective P+8E – 27M , Grad de rezistenta la foc II, distanta dintre cladiri – minim 19.36 m.
 
Suprafața terenului este de 5089 mp conform mentiuni din extrasul CF nr. 257734/2023; iar suprafața terenului propus pentru amenanjare – 1557 mp. Zona este înconjurată de imobile de locuinte colective ( Bloc LT3 – in zona de Sud Est si Sud Vest a terenului, Bloc LT2 in zona de Nord Est a terenului) cu fatade orientate spre teren.
 
Accesul la amplasament se realizeaza in partea de vest din Bulevardul Tomis si in partea de est din Bulevardul Lapusneanu. Conform studiului de oportunitate aferent pre-acordului de finantare dintre UAT Constanta si BERD parcarea a fost recent reabilitata de Primaria Constanta (asfalt nou, marcaj, borduri).
 
SITUATIA PROPUSA
 
Functiune propusa – parcare
Regim de inaltime P+4E+Terasa circulabila
H atic – 15.15 m
Steren acte = 5089.00 mp
Steren măsuratori = 5089.00 mp
Sconstruită = 934.27 mp
Sdesfasurată = 4671.35 mp
Suprafata construita aferenta CUT = 4671.35 mp
Suprafata construita aferenta POT = 934.27 mp
POT propus = 18.35%
CUT propus = 0.91
TOTAL locuri de parcare = 177 locuri, din care
  • 47 locuri de parcare amenajate la sol
  • 130 locuri de parcare in parcare supraterana
 
Investiția se ridică la 1,4 milioane de euro.


Citește și

Depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru parcarea supraetajată din zona Dacia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii