Ce obligații vor avea proprietarii de construcții aflate pe terenurile Primăriei Constanța?
Ce obligații vor avea proprietarii de construcții aflate pe terenurile Primăriei Constanța?
07 Dec, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2018
Marime text
⦁Regulamentul pentru proprietarii de construcții aflate pe terenurile municipalității, în regim de superficie cu titlu oneros se află în consultare publică
⦁Proiectul clauze contractuale, care, dacă nu sunt respectate, pot duce la pierderea dreptului de folosință a terenului de către superficiar
⦁ Cea mai importantă reglementare obligă superficiarul să nu modifice structura construcției de pe terenul Primăriei
⦁ Solicitările de superficie vor fi aprobate doar în baza unei hotărâri adoptată de Consiliul local al municipiului Constanța
Primăria Constanța a lansat în consultare publică un proiect care vizează stabilirea unui Regulament pentru proprietarii de construcții aflate pe terenurile municipalității, în regim de superficie cu titlu oneros.
Potrivit noului Cod Civil, ”superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o construcţie pe terenul altuia, deasupra ori în subsolul acelui teren, asupra căruia superficiarul dobândeşte un drept de folosinţă”.
Proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac stabilește noi clauze contractuale, care, dacă nu sunt respectate, pot duce la pierderea dreptului de folosință a terenului de către superficiar.
Cea mai importantă reglementare obligă superficiarul să nu modifice structura construcției de pe terenul Primăriei.
De asemenea, orice modificare adusă construcției sau schimbarea destinației construcției poate fi realizată doar cu acordul prealabil al proprietarului.
Totodată este interzisă cesionarea dreptului de superficie asupra terenului.
Dacă aceste prevederi sunt încălcate, municipalitatea are dreptul să întrerupă contractul cu beneficiarul.
Dreptul de superficie se constituie pentru o perioadă de 10 ani, însă după 5 ani, administrația locală va reevalua valoarea contractului în urma unui raport de analiză întocmit de un membru ANEVAR.
Solicitările de superficie vor fi aprobate doar în baza unei hotărâri adoptată de Consiliul local al municipiului Constanța pentru fiecare teren în parte, vezi secțiunea „documente".
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Documentația pentru reabilitare a expirat. Anexa Muzeului de Artă Populară Constanța, în stare avansată de degradare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii