Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducta de combustibil prin curtea unui cetatean turc

ro

10 Dec, 2003 00:00 830 Marime text

Hotii, mai inventivi decat autoritatile

Lucrarea are toate avizele, inclusiv de la operatorul Petrotrans, ai carui reprezentanti, desi sustin ca nu au personalitate juridica, isi pun semnatura peste tot * Chestorul Traian Jipa va propune masuri impotriva acestui operator, care nu se conformeaza dispozitiilor de a decoperta zona prin care se banuieste ca s-ar fura combustibili

Membrii Comandamentului judetean pentru siguranta transportului produselor petroliere vor putea prezenta o solutie prin care sa fie oprite sustragerile ilegale de combustibil din conductele de petrol si gaze doar dupa clarificarea statutului juridic al acestor conducte. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a reamintit ieri ca, la nivelul judetului Constanta, exista un comandament care urmareste zilnic modul in care decurge transportul de petrol prin conducte, dar a precizat ca persoanele care sustrag ilegal acest combustibil s-au dovedit, in ultima perioada, "mai inventive". Conform aceleiasi surse, s-a aratat ca pentru rezolvarea acestei situatii este necesar ca in cazul acestor conducte ale celor doi operatori, respectiv Petrotrans si Conpet, sa fie clarificata problema proprietatii, a pazei si a autoritatilor responsabile.Dupa ce, in urma cu aproximativ trei saptamani, s-a descoperit o noua instalatie artizanala de sustragere a produselor petroliere in zona Lumina-Navodari, reprezentantul Petrotrans Ploiesti la Constanta, ing. Constantin Moise, a fost luat la bani marunti de autoritatile judetului. Acesta nu a rezistat prea mult intrebarilor puse, astfel incat s-a dat "la fund". Ieri a fost prezent pentru a doua oara in cadrul comandamentului, ca reprezentant al Petrotrans Constanta, Marius Puscas, care l-a scuzat pe colegul sau ca este bolnav. Cu aceasta ocazie s-a aflat si faptul ca, in realitate, cei care reprezinta Petrotrans la Constanta nu au personalitate juridica si se ocupa doar de partea tehnica. Conform celor declarate de Puscas, cei de la Constanta nu au autoritate decat pentru a face balanta financiara, nu si bilantul. Cu aceasta ocazie, Gheorghe Harabor, seful Statului Major al Comandamentului Teritorial de Jandarmi, a semnalat o problema care a uimit intreaga audienta, aratand ca o suprafata de teren de un hectar, situata pe varianta Constanta-Ovidiu, la aproximativ 500 metri de Caminul 7, proprietatea SC "Asena Import Export 97" SRL, apartinand unui cetatean turc, este traversata de conductele Petrotrans. Cei de la Petrotrans au dat avizul pentru construirea unui gard de prefabricate care va trece peste magistrala de conducte apartinand acestei societati. Desi reprezentantul de ieri al Petrotrans a spus ca aceasta societate are la Constanta doar atributii tehnice, sefii si-au pus semnatura pe documentele care atesta corectitudinea autorizatiilor necesare.

Petrotrans refuza decopertarea zonei Varful cu Dor

Prezent la dezbateri, chestorul Traian Jipa, seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, a subliniat ca, in ultima perioada, nu s-au inregistrat evenimente pe conductele de motorina, benzina sau titei. In aceeasi directie a prevenirii atacurilor s-au intensificat patrularile in comun cu Jandarmeria si cu ceilalti factori. In continuare, se intreprind controale la cei care asigura efectiv paza conductelor. Jipa a invocat iarasi necesitatea decopertarii zonelor cu probleme, aici fiind vorba de zona strada Varful cu Dor. Avand in vedere ca prin zona respectiva trece si conducta Petrotrans si ca s-au construit numeroase obiective, trebuie intreprinse masuri speciale de intampinare a eventualelor atacuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii