Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Mircea Dobre și Răzvan Filipescu (Pro România) fac lumină în povestea Spitalului de Pediatrie anunțat de Consiliul Județean Constanța, încă din 2017! (documente+galerie foto)

ro

29 Aug, 2020 00:00 2401 Marime text

 
Candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Mircea Titus Dobre, a continuat vineri seria prezentărilor proiectelor sale pentru Constanța. De această dată accentul a fost pus pe piațeta Far din municipiu.

Dobre a subliniat că și la piațeta Far, ca în oricare alte locații, se pot construi parcări subterane și un parc destul de generos, vezi secțiunea ’’foto’’.
În altă ordine de idei, coordonatorul Pro România, filial Constanța a vorbit despre o adresă pe Legea 544/2001, prin care a cerut actualei conduceri a Consililui Județean Constanța să prezinte stadiul demersurilor făcute pentru realizarea unui spitalului de pediatrie, proiect cu care au ieșit și în această campanie electorală. Mircea Dobre spune că răspunsurile primite sunt dezamăgitoare și denotă că timp de patru ani, social-democrații nu au făcut niciun demers real pentru realizarea acestei investiții, după cum reiese și din răspunsul acestora, care poate fi consultat în secțiunea  ’’documente’’.
Noi, constatăm că autoritățile județului Constanța își doresc să avem spital pentru copii doar la nivel declarativ, pentru că în rest nu au făcut nimic concret. Doar au “evaluat” investiția la 10 milioane de euro, fără niciun fel de analiză, studiu sau calcul concret. În urma atâtor întâlniri și vizite de lucru trebuia, în mod OBLIGATORIU, să se și concretizeze toate acestea cu semnarea unor protocoale de colaborare între CJ, Consiliul local, Primărie, etc., pentru a se asigura participarea locală și coordonarea pentru implementarea proiectului, obținerea de avize, autorizații. Era nevoie de evaluare de impact asupra mediului, utilități, etc., protocoale cu UMF pentru viitoare programe de instruire. De asemenea, era nevoie de acorduri de asistență tehnică (studii de fezabilitate). Nu regăsim, în răspunsul pe care ni l-a transmis Consiliul Județean Constanța, nici un fel de pregătire a documentelor (planuri strategice, elaborarea unui concept de spital, model de funcționare, faza de planificare și construcție, costuri și cheltuieli estimative, cereri finanțare și sursa exactă etc.). Demersurile la nivel național sunt zero! Au existat doat întâlniri tangențiale cu Ministerul Sănătății, deși trebuia convenit, împreună cu MS, un număr și o structură de paturi propuse - ceea ce face să pară îndoielnică și nesustenabilă propunerea lor de paturi. Nu există o viziune a Consiliului Județean asupra îmbunătățirii stării de sănătate, care să vizeze scăderea mortalității și morbidității, prin eficacitatea crescută și promptă a intervențiilor medicale, îmbunătățirea accesului populației, a calității serviciilor medicale și a sustenabilității sistemului. Când vrei cu adevarat să construiești un spital, înțelegi că e nevoie de o transformare majoră și profundă! Se menționează că valoarea spitalului ar trebui să fie de minimum 10.000.000 de euro, dar nu se specifică în ce bază au fost făcute aceste calcule, atât timp cât reiese clar, din răspunsul lor, că nu au niciun fel de evaluări sau studii? Este doar o sumă “aruncată" la întâmplate, nerelevantă, superficială și lipsită de consistențâ! ACTIVITĂȚI PREMERGATOARE înseamnă: Certificat de urbanism - Documente de proprietate - Registru cadastral - Plan Urbanistic Zonal - Studiu Topografic - Studiu geotehnic - Studiu hidrogeologic - Studiu de trafic - Studiu de eficiență energetică - Studiu de impact asupra mediului - Studiu de fezabilitate - Design arhitectural bazat pe constatările planului functional, etc. NU SIMPLA PREZENȚĂ LA DIFERITE ÎNTÂLNIRI! - Cum a răspuns CJ Constanța, în scris! Concluzia este că doar "se dorește", dar nu s-a lucrat nimic, în acest sens!”, a precizat Mircea Titus Dobre.
La rândul său, Răzvan Filipescu, candidat al formațiunii pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța a vorbit de despre necesitatea construirii unor parcuri în mediul rural și a dat exemplul Medgidiei – oraș condus de un primar PNL și al comunei Comana – condusă de un primar PSD.
Filipescu prezentat și proiectul stațiilor de așteptare a autobuzelor din județ, care trebuie să fie un grad de protecție pentru călători, în timpul așteptării, fiind vorba practic de un standard pentru aceste stații, vezi secțiunea ’’documente’’.

Comandate de PARTIDUL PRO ROMANIA FILIALA CONSTANTA
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CMF: 21200010
 
 

Citește și:

#alegerilocale2020 Candidații Pro România continuă prezentarea proiectelor pentru Constanța (LIVE TEXT + VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii