Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Doctorul în economie Remus Negoi, candidatul USR PLUS la Președinția CJ, își propune creșterea standardului de viață al locuitorilor județului Constanța (video+documente)

ro

27 Aug, 2020 00:00 4005 Marime text
 
  • Remus Negoi, candidatul USR PLUS la Președinția Consiliului Județean este doctor în economie al ASE Bucureşti, și președintele filialei județene USR Constanța
  • Digitalizarea este primul lucru pe care candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Constanţa îl va pune în practică dacă va fi votat de constănţeni
  • Vrea să dezvolte turismul din județul Constanța printr-o viziune integrată
  • Va susține necondiționat recuperarea patrimoniului pierdut și punerea lui în valoare prin arhivare online
  • Relansarea economică și socială, după această perioadă, trebuie să fie însoțită de niște măsuri foarte clare și coerente
Remus Negoi ne-a prezintat ideile, propunerile și proiectele sale pentru județul Constanța și pentru creșterea standardului de viață al locuitorilor acestui județ.

Candidatul USR PLUS la Președinția Consiliului Județean este doctor în economie al ASE Bucureşti, Facultatea de Comerț și președintele filialei județene USR Constanța. Este antreprenor și vorbește fluent limba engleză și limba franceză.

Remus Negoi, candidatul USR PLUS  este convins că pe 27 septembrie, locuitorii județului vor vota schimbarea de regim.
Digitalizarea este primul lucru pe care candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Constanţa îl va pune în practică dacă va fi votat de constănţeni.

’’Ca să faci lucruri concrete pentru județul Constanța, trebuie să fii pe teren, acolo unde realitatea bate comoditatea actualilor șefi din Consiliul Județean. Trebuie să înțelegi ce vor oamenii, să vii cu soluții concrete, să ai viziune largă despre cum să dezvolți județul.

Turismul din județul Constanța poate fi dezvoltat printr-o viziune integrată. Ca să dezvolți regiunile, trebuie să reabilitezi drumuri de acces către zonele superbe ale județului, să atragi turiști și investiții, să digitalizezi informațiile despre obiective turistice, să reabilitezi monumente uitate.

Recuperarea patrimoniului pierdut și punerea lui în valoare prin arhivare online, trebuie susținută necondiționat de un Consiliu Județean care să aibă viziune.

Din păcate, până acum, conducerea Consiliului Județean și consilierii județeni PSD doar-ridicători-de-mâini nu au dorit lucrul acesta. Se vede din imagini cum nepăsarea, indolența, incompetența preș. Consiliului Județean au lăsat urme. De fapt, cratere. În drumuri.

Ca de exemplu, drumul de acces până la Cetatea bizantină Păcuiul lui Soare, pe o porțiune de aproximativ 3 kilometri, arată jalnic. Sau nepunerea în valoare a Bisericii de lemn de la Izvoarele.


Relansarea economică și socială, după această perioadă, trebuie să fie însoțită de niște măsuri foarte clare și coerente.

Atât autoritățile județene, cât și cele locale, în colaborare cu autoritățile naționale, trebuie să ia măsuri foarte ferme, pornind de la două principii de bază: protejarea populației și relansarea economică’’, afirmă candidatul USR-PLUS pentru președinția CJC.
 

 

ZIUA Electorală  

Alegerile locale se apropie cu paşi repezi Piața locală abundă de această dată de candidaturi.
De stânga, de dreapta, independenţi, toți vor voturile dumneavoastră.  Dincolo de sondaje și cercetări sociologice subiective, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează o nouă provocare.
I-am invitat în fața dumneavoastră pe candidații din alegerile locale să se prezinte și să spună care este viziunea lor pentru Constanța.

Propuneri de măsuri socio-economice la nivelul județului Constanța

1. Negocieri cu companiile aeriene pentru utilizarea aeroportului Mihail Kogălniceanu – în afara curselor charter (necesare cel puțin turiștilor, dar și navigatorilor / lucrătorilor care pleacă sau vin, pentru a degreva aeroportul Otopeni și a micșora interacțiunile umane). Chiar dacă aeroportul MK primește subvenții de la guvern din 2018, ca să NU-ȘI crească activitatea.
2. Înființarea unei Asociații Comunitare de către Consiliul Județean și majoritatea Consiliilor Locale interesate – pentru facilitarea interacțiunii micilor producători cu marile lanțuri de magazine.
3. Deschiderea unor centre / târguri regionale, altele decât cele existente (în municipii, orașe, comune mai mari), pentru comercializarea produselor agricole, fără achitarea de taxe pentru anul 2020 de către producători – sprijinirea producătorilor.
4. Implementarea aplicației informatice „Aprozarul Online”, realizată de USR Constanța, care poate fi pusă la dispoziția Consiliului Județean / Primăriilor interesate – pentru sprijinirea producătorilor mici în a-și promova / vinde mărfurile prin intermediul internetului, astfel încât producția să nu rămână în stocul acestora. Este necesară și o echipă de suport (de exemplu, call center) care să opereze baza de date, să se asigure de funcționalitatea acesteia – astfel, se vine în sprijinul persoanelor vârstnice care nu au suficientă îndemânare în utilizarea instrumentelor IT.

5. Reducerea cheltuielilor bugetare inutile sau mai puțin importante (pe parcursul întregului an 2020), până când situația va reveni la normal – borduriade, balustraderiade, vopsitoriade, toaletări copaci, festivaluri inutile.
6. Digitalizarea serviciilor din Consiliul Județean și din Consiliile Locale (cel puțin din localitățile unde este posibil acest lucru) – plăți de impozite și taxe, obținere autorizații, depunere documentații, etc., pentru reducerea la maximum a interacțiunii umane, pentru rapiditate și eficientizare a serviciilor prestate.

Detalii despre programul său electoral puteți accesa aici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii