Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce averi au aspiranţii la primăriile din mediul rural din partea UNPR (documente)

ro

03 Jun, 2016 15:57 2129 Marime text
 

Solicitările noastre către birourile electorale de circumscripţie şi formaţiunile politice cu „pretenţii” în alegerile locale din 5 iunie de a ne pune la dispoziţie declaraţiile de avere şi de interese ale persoanelor propuse pentru diverse funcţii în administraţia publică locală au fost sortite eşecului. Primii „apelaţi” ne-au direcţionat spre Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pentru a nu-şi perturba activitatea cu răspunsuri către presă, ceilalţi (cu o excepţie, care ne-a răspuns parţial) sunt prea ocupaţi cu „îmbrobodirea” electoratului ca să mai dea dovadă şi de transparenţă. În acest context, unica sursă pentru a ne informa cititorii despre averea şi interesele candidaţilor a rămas ANI.
 
Asemenea oricărei formaţiuni politice, şi Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) vrea să-şi treacă în palmares cât mai multe mandate de primari la nivelul judeţului Constanţa. Însă, din totalul celor 58 de primării din mediul rural, doar în 16 are competitori. Cu ce avere „defilează” aceştia în faţa potenţialilor alegători vă prezentăm în cele ce urmează.
 
Agigea
Progresiştii merg pe mâna lui Gheorghiţă Alexa. Acesta are un teren arabil în judeţul Botoşani, un apartament în comuna Agigea, precum şi trei autoturisme - Volkswagen (fabricat în 2007), Chevrolet (fabricat în 2010) şi alt Volkswagen (fabricat în 2015). Alexa trebuie să fie chibzuit cu banii, deoarece, până în martie 2020, trebuie să lichideze un credit de 20.850 de euro, în contextul în care veniturile familiei de anul trecut au fost de 43.773 de lei, iar ca lider al filialei UNPR Agigea cheltuielile ar putea creşte.
 
Aliman
Aici, UNPR îl susţine pe Gheorghe Nedelcu. Progresistul deţine un teren agricol în comună, o casă în satul Dunăreni, dar şi un tractor fabricat în 1983 şi o remorcă auto fabricată în 1987, iar veniturile încasate anul trecut au ajuns la 14.435 de lei. Ca şi colegul de la Agigea, Nedelcu este preşedintele Organizaţiei Locale a UNPR.  
 
Castelu
Ionuţ Iusco poate afirma că-i norocos. El are moştenire un teren agricol şi unul intravilan în comuna pe care vrea să o păstorească şi un apartament în Constanţa, la care poate ajunge la volanul unui autoturism Honda fabricat în 2007. Iusco are cu credit bancar de 10.000 de euro de achitat şi un venit realizat în 2015 de 57.208 lei. Potrivit declaraţiei de interese, candidatul UNPR la Primăria Castelu este membru al Colegiului Medicilor Veterinari şi preşedinte al Organizaţiei Locale a UNPR.
 

Cogealac  
Cristian Foamete are un apartament nu se ştie unde şi trei autoturisme - Audi A6 (2005), Audi A4 (1996) şi Toyota (2008), iar veniturile familiei, obţinute anul trecut, au ajuns la 689.242 de lei. Conform declaraţiei de interese, acesta este administrator la SC Jony Ely Agro SRL şi la PFA Foamete Cristian, dar şi asociat la SC Beauty Auto MV SRLO şi IF Costoiu Ghe. Ionuţ. În plan politic, Cristian Foamete este preşedintele UNPR Cogealac. 
 
Corbu 
Aneta Raicu este proprietara unui teren arabil, a trei locuinţe în Corbu, a unei garsoniere… nu se ştie unde şi conduce un autoturism Hyundai 130 fabricat în 2008. Veniturile obţinute anul trecut au însumat 36.000 de lei. Raicu este sindicalistă, fiind membru al Cartel Alfa.    
 
Costineşti 
Mihai Bărbuliceanu are trei terenuri intravilane - două în Costineşti şi unul în Bucureşti -, două case în Costineşti, două apartamente în Bucureşti şi un autoturism Ford Kuga fabricat în 2009. Acesta deţine bijuterii şi goblenuri a căror valoare totală este de 8.500 de euro, iar din vânzarea unui imobil în anul 2004 a economisit la bancă 10.300 de euro, anul trecut neînregistrând niciun venit. Bărbuliceanu este membru al Asociaţiei Haiducilor pentru promovarea spiritului, principiilor şi tradiţiilor haiduceşti, dar şi al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România.
 

Ion Corvin      
Tudoriţa Floros are două terenuri agricole în Ion Corvin şi Grecia, trei case de locuit, dintre care una în Grecia, una undeva în judeţ şi alta… nu se ştie, dar şi patru autoturisme - VW (2006), Mercedes 170 (2002), Peugeot (2008) şi VW (2000). Financiar, aceasta are un cont curent cu 15.500 de lei, iar veniturile sale de anul trecut au provenit din subvenţii de la APIA, la care se adaugă alocaţia copilului, acestea însumând 101.008 lei. Potrivit declaraţiei de interese, Floros este administrator şi acţionar la SC Floros Company SRL şi preşedinte al Organizaţiei UNPR Ion Corvin.
     
Istria   
Dumitru Filip are un teren agricol în comună, un autoturism Rover 75 (2002), veniturile de anul trecut au fost de 14.208 lei, şi se ocupă de filiala locală a UNPR în calitate de preşedinte.
 
Limanu     
Preşedinte UNPR Limanu şi candidat la Primărie, Ionuţ-Călin Maricoiu are un teren agricol şi trei intravilane în comuna Limanu, un apartament în Mangalia, două autoturisme - Peugeot (2011), Mercedes (2005) - şi o motocicletă Suzuki (2016), primită cadou. Anul trecut, din vânzarea unui teren şi a unui autoturism, a obţinut 30.0000 de euro. În bănci, are două depozite, în care a agonisit 5.900 de euro şi 784.000 de lei. De asemenea, are de recuperat un împrumut de 35.5000 de euro acordat unei persoane, în timp ce el are datorii de 55.5000 de euro faţă de două persoane, iar veniturile realizate în anul fiscal precedent au fost de 55.808 lei.
 
Lumina     
Remus-Liviu Luca are un teren în comună, iar veniturile realizate anul trecut au ajuns la 20.190 de lei. Acesta este asociat unic şi administrator al SC Protanim SRL, iar în timpul liber se ocupă de filiala locală UNPR, al cărei preşedinte este, dar şi de dezvoltarea organizaţiei judeţene, în calitate de vicepreşedinte.     
 
Mihail Kogălniceanu
Florica Belu, primarul în funcţie, are doar un autoturism Dacia (2005), iar veniturile familiei au ajuns anul trecut la 21.600 de lei, bani proveniţi doar din salariul soţului.
 
Pantelimon   
Preşedintele UNPR Pantelimon şi candidat la funcţia de primar al comunei, Tudor Moroşanu este proprietarul unei case în comună şi al unui autoturism Skoda (an de fabricaţie 2000), iar veniturile familiei sale au fost de 45.816 lei.      
 
Pecineaga 
Liderul local al UNPR, Niculae Stan are două terenuri agricole, o casă şi un autoturism Hyundai (an de fabricaţie 2001), iar veniturile încasate anul trecut s-au ridicat la 22.600 de lei.
 
Saligny    
Preşedinta UNPR Saligny şi aspirantă la fotoliul de edil-şef, Vasilica Popa are un teren intravilan, unul agricol şi o casă în Făclia, şi a realizat anul trecut venituri de 36.781 de lei.
 
Saraiu 
Primar în funcţie şi lider local al UNPR, Dorinela Irimia are un teren intravilan, unul forestier, o livadă şi păşune în judeţul Vrancea, precum şi un alt teren intravilan nu se ştie unde, două apartamente în Constanţa, o casă în Cumpăna, o casă de vacanţă în judeţul Vrancea, dar şi două autoturisme - o Dacia papuc (2003) şi un VW Passat (2003) -, dar şi o semiremorcă (2000).
 
Financiar, Dorinela Irimia are un cont curent cu 595 de lei şi trebuie să lichideze în anul 2020 un credit bancar de 8.024 de euro, totul pe fondul unor venituri de 31.723 de lei, încasate anul trecut.
 
Tuzla   
Cătălin Dogaru nu are nimic trecut în declaraţia de avere, iar veniturile realizate în anul fiscal precedent au fost de 33.500 de lei, bani proveniţi din indemnizaţia de consilier local. În schimb, se pare că s-a dedicat total partidului, care l-a recompensat cu funcţia de preşedinte al UNPR Tuzla.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii